מהו פרויקט גריימטר של אפל ואיך הוא קשור לשאיפות ה-AI שלה?
הפרויקט המסוים נועד לשלב כלי בינה מלאכותית באפליקציות שבאפל מכנים אפליקציות ליבה: הדפדפן ספארי, אפליקציית התמונות, אפליקציית היומן וכדומה ● ומה עוד ידוע עליו?
אפל, כבר כולם פחות או יותר יודעים, תעלה באופן רשמי על עגלת הבינה המלאכותית בכנס המפתחים הקרוב שלה, בחודש הבא.
החברה מגיעה הפעם באיחור משמעותי לתחום, אחרי שהמתחרות הגדולות שלה, מיקרוסופט וגוגל, כבר פתחו מולה פער ענק, עם Copilot ו-ג'מיני (Gemini), בהתאמה. השאלה הגדולה מה בדיוק תעשה אפל כדי להיכנס לתחום?
מה שכבר ידוע הוא שבדומה לסמסונג, אפל בינתיים תשתמש במודל בינה מלאכותית של צד שלישי. סמסונג בחרה בג'מיני של גוגל, ואולי זו הייתה אחת הסיבות שב-אפל החליטו להיצמד בינתיים ל-OpenAI, שרק השיקה לאחרונה את GPT-4o.
Power On: Inside Apple’s generative AI plan and iOS 18, including new features like AI-created Emojis, extensive Home Screen customization and a big focus on summarizing information https://t.co/5JLjWmGhTa
— Mark Gurman (@markgurman) May 26, 2024
פרויקט גריימטר על הפרק
מארק גורמן, בעל הטור הידוע מבלומברג, מספר שבלב האסטרטגיה של אפל לשילוב יכולות הבינה המלאכותית שהיא תשלם עבורן נמצא פרויקט גריימטר (Greymatter) – שם שרומז במובהק על חשיבה ותבונה.
הפרויקט הזה נועד לשלב כלי בינה מלאכותית באפליקציות שב-אפל מכנים 'אפליקציות ליבה': הדפדפן ספארי, אפליקציית התמונות, אפליקציית היומן ועוד. חלק מהעדכון יבוא לידי ביטוי בהתרעות משופרות.
יכולות ה-AI ישולבו, כפי שכבר פורסם, ב-iOS 18, ב-חברתה iPadOS 18, וגם במערכת ההפעלה למחשבים macOS 15.
המטרה היא שחלק ניכר מהעיבוד יתבצע במכשירים עצמם, בהתאם למגמה של שימוש רב יותר ביחידות הקצה, שהולכת וצוברת תאוצה. אבל, במקרים בהם לא יהיה מספיק עוצמה ליחידת הקצה, אפל תדאג שהיא תגיע לעיבוד בענן.
ב-אפל מעריכים שהמעבדים המעודכנים שלה מספיקים כדי לבצע, כאמור, את רוב העבודה ב-iPhone, iPad או ב-MacBook, אבל מערכת ההפעלה עצמה – באמצעות אלגוריתם שיפעל מאחורי הקלעים באופן אוטומטי – תקבע מתי צריך לעבור לחישוב בענן.
לפי גורמן, הענן לצורך חישובי בינה מלאכותית מופעל בינתיים באמצעות מעבדי M2 Ultra הקניינים של אפל – אבל אפשר להעריך שהם ישודרגו בקרוב לדור הבא, M3 Ultra.
תגובות
(0)