מי הזוכים בהאקתון מיכל סלה לביטחון נשים?
מיזם Safeside מבית פייפאל הןא אפליקציה מוסווית, מבוססת GenAI, לניבוי אלימות בזוגיות על בסיס האזנה להתרחשות מסביב ● האפליקציה מזהה סיטואציות, מקליטה, מנתחת וכך משקפת למשתמשת מצבי סיכון ופתרונות אפשריים
אפליקציה נסתרת מבוססת בינה מלאכותית יוצרת, המיועדת לניבוי אלימות בזוגיות, אשר פותחה בחברת פייפאל (PayPal), היא הזוכה במקום הראשון בהאקתון ביטחון נשים על שם מיכל סלה.
האפליקציה ששמה Safeside מותקנת על הטלפון הנייד של האישה, ורק היא יכולה לדעת כיצד להיכנס אליה. המערכת מקליטה ברקע את בני הזוג ויודעת לזהות סימני שפה של אלימות וסיטואציות אלימות מצד בן הזוג.
אל המקום השני הגיע המיזם Phonession מבית חברת פארגון (Paragon). המיזם הינו אפליקציה לניטור כניסות זרים לנייד, תוך תיעוד הפעילות במכשיר (אפליקציות, פעולות, משך שהייה בהן) ונועדה להגברת המודעות לפעילות אובססיבית הנעשית בחשאי.
במקום השלישי זכה מיזם של חברת סיילספורס (Salesforce) – אפליקציה מבוססת בינה מלאכותית, המשתמשת בעיבוד שפה טבעית למטרת סיווג אמירות פוגעניות בשיחות בנייד, על פי תמרורי האזהרה של פורום מיכל סלה.
האקתון מיכל סלה חמישי ברציפות
ההאקתון מתקיים זו הפעם החמישית ברציפות, לכבוד יום הולדתה של מיכל סלה ז"ל, שנרצחה בידי בן זוגה בשנת 2019. בתחרות השתתפו 200 יזמים ומפתחים, שהציגו 35 מיזמים למניעת אלימות כלפי נשים. כמו כן הוגשו לתחרות עוד 53 רעיונות לפתרונות טכנולוגיים, שפותחו על ידי נשים שורדות אלימות.
לשלושת המיזמים הזוכים הגדולים הוענק פרס בסך 50 אלף שקל, מתנת הוועדה הלאומית ממשלתית הבין-משרדית למניעת אלימות במשפחה, וייעוץ משפטי חינם מתנת פירמת עורכי דין מיתר וגם מלגות לימודים בשווי 18 אלף שקל, מתנת האוניברסיטה הפתוחה.
נשיא המדינה, יצחק הרצוג, אמר בטקס: "המאבק הזה הוא מאבק של החברה הישראלית כולה – מאבק שמדינת ישראל מחויבת ליטול בו חלק פעיל ומרכזי. אסור שתצעדו לבד בדרך החשובה הזו; אסור שהיא תהיה נחלתן של העמותות בלבד. מיגור האלימות נגד נשים, והגברת הביטחון והחירות שלהן – חייבים להיות יעדים לאומיים, שזוכים למשאבים, לקשב ולתמיכה בלתי מתפשרת".
לילי בן עמי, מייסדת ומנכ"לית פורום מיכל סלה, ואחותה של מיכל ז"ל, אמרה: "דווקא עכשיו, כשהביטחון האישי של כולנו התערער, הצלחנו לרתום מעל 25 חברות מובילות בתעשיית ההיי-טק והביטחון, שבמשך 24 שעות רצוף פיתחו פתרונות מתקדמים לבטחון נשים בבית".
בטקס דיברו גם ברק רגב, מנכ"ל גוגל ישראל, שבירך על ההאקתון וציין את השותפות של גוגל במיזם זה, כמו גם במיזמים אחרים לטובת הקהילה.
תגובות
(0)