ד"ר שי מלצר מונה למנהל התוכנית הלאומית לביו-קונברג'נס

בתפקידו יהיה אחראי ד"ר מלצר - בעל תואר ראשון ושני במשפטים, דוקטורט בגנטיקה מהאוניברסיטה העברית וניסיון של 15 שנות פעילות ויזמות באקוסיסטם הביו-רפואי - למימוש התוכנית של פורום תל"מ לתחום זה

ד"ר שי מלצר, מנהל התוכנית הלאומית לביו-קונברג'נס ברשות החדשנות.

רשות החדשנות הודיעה השבוע (א') על מינויו של ד"ר שי מלצר למנהל התוכנית הלאומית לביו-קונברג'נס. בתפקידו יהיה אחראי ד"ר מלצר למימוש התוכנית של פורום תל"מ לתחום זה.

ד"ר מלצר, 50, הוא בעל תואר ראשון ושני במשפטים ודוקטורט בגנטיקה מהאוניברסיטה העברית וניסיון של 15 שנות פעילות ויזמות באקוסיסטם הביו-רפואי. ד"ר מלצר פעל יחד עם מגוון גופים, כגון האוניברסיטה העברית, המרכז הרפואי הדסה, יבמ (IBM), הרשות לפיתוח ירושלים (Bio-Jerusalem) ועוד, והיה שותף להקמת מיזמי ביומד חדשניים, לרבות – BioGiv, BIOHOUSE, Hadassah Accelerator. במסגרת פעילותו במגזר הציבורי ובמגזר העסקי, עבד ד"ר מלצר עם מאות חברות ביו-רפואיות, בישראל ובעולם, בתחומי הפארמה-ביוטק, מכשור רפואי ובריאות דיגיטלית – רבות מהן בתחום הביו-קונברג'נס. הוא כיהן גם כסמנכ"ל עסקי בחברת Minovia, החברה במאגד הביופסיה הנוזלית, שהקימה רשות החדשנות במסגרת התוכנית לביו-קונברג'נס.

דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות.

דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות. צילום: ניב קנטור

דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות: "שי מביא עימו הרבה ניסיון והצלחות עבר ואני שמח שהוא בחר להצטרף לרשות החדשנות ולכהן בתפקיד חשוב זה. אני סמוך ובטוח שבהובלתו של שי, תמשיך התוכנית הלאומית להתפתח ותשפר את יכולת התחרות של ההיי-טק הישראלי, אל מול האבים אחרים של חדשנות בעולם".

ד"ר שי מלצר: "עברתי בדרכי המקצועית תחנות מגוונות – במוסדות האקדמיה והרפואה, בתעשייה ובממשל – וזכיתי להכיר מקרוב עולמות תוכן מרתקים, הן ברמה המדעית-טכנולוגית והן ברמה העסקית-אנושית. תחום הביו-קונברג'נס הוא דוגמה טובה לכך שאנו חיים בתנועה מתמדת, בעולם של קידמה טכנולוגית מואצת, ונדרשים לגלות בו גמישות מחשבתית ויצירתיות מותאמת ולזכור, תמיד, כי הערך הנוצר מכך נועד לאדם ולחברה".

פורום תל"מ (תשתיות לאומיות למו"פ) הוא גוף משותף למספר גורמים ממשלתיים שמטרתו לקדם תכניות מחקר ופיתוח לשטחים מדעיים/טכנולוגיים ופרויקטים, באמצעות כינון תשתיות לאומיות למו"פ ושיתופי פעולה בין-ארגוניים, בין-משרדיים ובינלאומיים.

בפורום תל"מ משתפים פעולה הגופים המדינתיים העוסקים במו"פ: רשות החדשנות, ות"ת-מל"ג, מפא"ת, משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה, משרד האוצר והאקדמיה הלאומית הישראלית למדעים.

מטרת פורום תל"ם היא ייזום, תאום, בדיקה, הקצאת משאבים (מתקציבי הגופים המרכיבים את הפורום וגופים נוספים על פי העניין) וקביעת אחריות הביצוע והבקרה לגבי הקמת והפעלת תשתיות לאומיות למחקר ולפיתוח.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים