ועדת החוקה אישרה את התיקון שמרחיב את תקנות הגנת הפרטיות
הצעת החוק מגדירה מה זה מידע אישי ומה כוללת האחריות לפרטיות שמוטלת על המחזיקים במאגרי מידע ● היא צפויה לעלות להצבעה בקריאות שנייה ושלישית במליאת הכנסת
ועדת החוק, חוקה ומשפט של הכנסת אישרה היום (א') להעלאה במליאה בקריאות שנייה ושלישית את התיקון לחוק הגנת הפרטיות, שנועד לעדכן את התקנות הישנות ולהדק את השמירה על הפרטיות בעידן הטכנולוגי. בפעם הראשונה, החוק, אם יעבור, יכלול סמכויות אכיפה וקנסות משמעותיים על גופים פרטיים וציבוריים שיפרו את התקנות הנובעות מכוחו.
בין התיקונים הבולטים בהצעת החוק נכללות הגדרות מחודשות למה זה מידע אישי, בהתאמה לעידן הדיגיטלי, כמו גם הגדרה מדויקת ופרטנית של האחריות לפרטיות מצידו של בעל שליטה שמחזיק במאגר מידע.
הצעת החוק מסירה כמה רגולציות לא רלוונטיות, כמו ביטול החובה למנות מנהל למאגר המידע של גופים פרטיים. מאידך גיסא, היא מחייבת גופים ציבוריים וכאלה שמעבדים מידע בהיקף ניכר למנות ממונה על הגנת הפרטיות. החוק החדש מאפשר להטיל קנסות בהיקף של עד מיליוני שקלים למי שמפר אותו, ובתוך זה נכללים גם מנהלים בשירות הציבורי והממשלתי.
באם יעבור במליאת הכנסת, החוק ייכנס לתוקף שנה מיום פרסומו ברשומות, כדי לאפשר לשוק הפרטי זמן להיערך לשינויים.
"רפורמה משמעותית, שיש לה היבטים כלכליים וביטחוניים"
הצעת החוק אושרה לאחר דיונים ארוכים בוועדה, שנמשכו כמה חודשים. היא באה על רקע העובדה שישראל נמצאת לפחות עשור אחורה מהאיחוד האירופי, שם תקנות הגנת הפרטיות הרבה יותר הדוקות ומתקדמות. תהליך החקיקה לווה באופן צמוד על ידי עו"ד דן חי מטעם לשכת עורכי הדין.
ראש הרשות להגנת הפרטיות, עו"ד גלעד סממה, אמר כי הצעת החוק היא "רפורמה משמעותית, שיש לה היבטים כלכליים וביטחוניים – ולא רק בהיבטי הפרטיות. כמו כן, יש לה פוטנציאל לחזק את החוסן של עסקים בישראל".
תגובות
(0)