"הטכנולוגיה תסייע להדביק את הפערים במלחמה באנטישמיות"

כך אומר עומר דגן, לשעבר מפקד יחידת לוט"ם שבאגף התקשוב וההגנה בסייבר, לקראת הכנס השנתי של בוגרי ובוגרות ממר"ם, שבמסגרתו ייערך הקאתון שבו יציגו מתמודדים יוזמות למאבק בקרב על התודעה ברשת

תא"ל (מיל') עומר דגן, לשעבר מפקד לוטם.

"בחודשים האחרונים הייתה לי הזכות לעסוק  במלחמה באנטישמיות ובקידום הנרטיבים בעד ישראל והיהודים. מדובר במושג רחב יותר מאשר 'הסברה'. כדי להצליח בכך יש לשלב ארבעה מרכיבים הטבועים בבוגרי ממר"ם: ערכים, יזמות, טכנולוגיה ושותפויות – שהן כה חשובות כי גופים רבים כיום פועלים בנפרד ובאסטרטגיות שונות. הטכנולוגיה תהווה זרז משמעותי שיעזור להדביק את הפערים הגדולים במאבק באנטישמיות", כך אמר תת-אלוף (מיל') עומר דגן, לשעבר מפקד יחידת לוט"ם שבאגף התקשוב וההגנה בסייבר.

ביום ה', 26 בספטמבר, ייערך בגני התערוכה בתל אביב הכנס השנתי של בוגרי ובוגרות ממר"ם, לציון מלאת 65 שנים מהקמת היחידה והצדעה לנשות ואנשי המילואים של היחידה. במסגרת הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, ייערך מסלול ייחודי, Fight for Israel Hackathon. במסלול זה, פרי שיתוף פעולה של העמותה וארגון שורת הדין, יציעו המתמודדים יוזמות למאבק בקרב על התודעה ברשת. עשרת המדורגים הראשונים ייבחנו באופן פרונטלי במהלך הכנס מול חברי ועדת השיפוט, שבראשה עומד תת-אלוף (מיל') דגן: עו"ד ניצנה דרשן-לייטנר, נשיאת ארגון שורת הדין; אלה קינן, יוצרת תוכן ומייסדת BrightMind; ליטל שמש, עיתונאית ערוץ 14; אל"מ (מיל') עופר לוינגר, מפקד לשם לשעבר וסמנכ"ל מערכות המידע של ישראכרט; ואל"מ (מיל') טליה גזית, מפקדת ממר"ם לשעבר ושותפה בכירה ומנכ"לית PwC Next.

"במאבק באנטישמיות", אמר דגן, "יש כמה בעיות. הראשונה בהן היא, שהצד השני נערך לקראת המאבק במשך עשור ואף יותר. כשהם רוצים, יש להם את היכולת להעביר את המסרים שלהם ובצורה טובה ורחבת היקף. בנוסף, המסר שלהם יותר קליט. ישראל, מנגד – לא רק שלא נערכה לקרב תודעתי שכזה, אלא שהמסר שלנו הוא מורכב יותר וככזה קשה יותר להעביר אותו בהצלחה. זאת ועוד, אנו מלכתחילה נמצאים בנחיתות מספרית. כשאנו לא פועלים יחדיו, אנו מתקשים מאוד להפיץ את המסרים שלנו בתפוצה רחבה ולשכנע".

לדברי דגן, "יש גורמים בחו"ל שמדברים כיום נגד ישראל ונגד יהודים ברמה ובמשמעות הדומות לאלה של שנות ה-30' במאה הקודמת בגרמניה. זה מצטרף לפייק ניוז רב כנגד ישראל והיהודים, ואלה משפיעים מאוד על יהודים בחו"ל. המגמות הללו רק יילכו ויתגברו ועלינו לפעול כנגדם, עם הפצת נרטיבים התומכים בישראל וביהודים".

תא"ל (מיל') דגן סיכם באומרו כי "אני מקווה כי מהמסלול הייעודי שייערך בכנס עמותת בוגרי ממר"ם – ייצא תוצר טכנולוגי וערכי, אשר יוכל לסייע במלחמה באנטישמיות. יש לפעול במישור ההסברתי-תודעתי ולהסתייע בכל אמצעי טכנולוגי, שיסייע לקדם את המאבק על הנרטיב. זה ייעשה על ידי רתימת הרוח הישראלית וטכנולוגיות העילית למלחמה באנטישמיות. רק כך נוכל להדביק פער בן שנים רבות במלחמה באנטישמיות ובפייק ניוז נגד ישראל".

רישום לכנס ממר"ם.

הרשמה לתחרות Fight for Israel Hackathon.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים