ארה"ב: אנבידיה ופייסבוק ביקשו הגנה מתביעות משקיעים "טורדניות"
ענקיות הטק פנו לבית המשפט העליון של ארה"ב בבקשה להקשות על משקיעים להגיש נגדן תביעות על הונאת ניירות ערך ● בשני המקרים, הנפרדים, משקיעי החברות טענו כי הן הטעו אותם במכוון וגרמו להם להפסדים כספיים
בית המשפט העליון של ארצות הברית (US Supreme Court) עתיד לדון בשני מקרים נפרדים הקשורים לתביעות בגין הונאה בניירות ערך שהוגשו נגד פייסבוק (Facebook) ונגד אנבידיה (Nvidia). פייסבוק מואשמת בהטעיית משקיעים בנוגע להפרת הפרטיות החמורה שאירעה בפרשיית קיימברידג' אנליטיקה (Cambridge Analytica) משנת 2015, בעוד ש-אנבידיה מואשמת בהטעיית משקיעים בנוגע לתלות החברה בכריית מטבעות קריפטוגרפיים בשנים 2017-2018. שתי החברות טוענות שהתביעות נגדן הן "מטרד" ומבקשות מבית המשפט להגביל את האפשרות להגיש תביעות שכאלו נגד חברות טכנולוגיה.
BREAKING: Nvidia $NVDA asks for legal immunity from securities fraud prosecution from the U.S. Supreme Court https://t.co/PRf7ewDNZK pic.twitter.com/KUlABhqZcm
— Financelot (@FinanceLancelot) November 4, 2024
מבקשות הגנה מפני תביעות המשקיעים
בתביעת המשקיעים נגדה, עליה מדובר, מואשמת אנבידיה בהסתרת מידע על היקף התלות שלה בשוק הקריפטו ב-2017-2018, דבר שהוביל לירידה חדה במניותיה לאחר קריסת שוק המטבעות הוירטואליים. ספציפית הואשמה אנבידיה באי חשיפת ההשפעות (החיוביות) של כריית קריפטו על הכנסותיה ממכירת כרטיסי תצוגה באותן שנים.
פייסבוק, מצידה, מואשמת בהסתרת מידע בנוגע לכך שאפשרה לחברת הייעוץ הפוליטי קיימברידג' אנליטיקה גישה לנתוניהם של עשרות מיליוני משתמשים שלה. החברה, כזכור, העבירה מידע שקצרה דרך סקר פסיכולוגי מסוים אודות עניינים טעונים שמטרידים ציבורים שונים, למטה הקמפיין של דונלד טראמפ לפני בחירות 2016, על מנת שהמפלגה הרפובליקנית תעשה בדאטה שימוש כדי לטרגט אליהם תוכן שעשוי יהיה להשפיע על בחירתם בטראמפ לנשיאות.
שתי החברות כבר הגיעו להסדרי פשרה עם ה-SEC (רשות ניירות ערך האמריקנית) בנוגע לאישומים אלה, אך כעת עליהן להתמודד עם תביעות מצד משקיעים פרטיים. אנבידיה שילמה 5.5 מיליון דולר ל-SEC כדי לסגור את התביעה נגדה, בעוד שפייסבוק שילמה קנס של 100 מיליון דולר ל-SEC ו-5 מיליארד דולר נוספים ל-FTC (נציבות הסחר הפדרלית של ארה"ב).
המסר: התביעות מטרידות – פעלנו כחוק
אנבידיה ופייסבוק טוענות כעת כי התביעות של משקיעיהן נגדן משוללות יסוד וכי הן פעלו כחוק. שתיהן טוענות באופו רחב וגורף יותר כי אישור התביעות יקל על משקיעים להגיש תביעות ספקולטיביות, דבר שיפגע בחברות ציבוריות ויפגע בכלכלה האמריקנית. בנוסף שתי ענקיות הטק טוענות גם כי המשקיעים לא עמדו ברף הגבוה הנדרש להוכחת הונאה בניירות ערך.
לטענת אנבידיה, ההסתמכות על חוות דעת מומחה בתביעה נגדה אינה מספקת להוכחת מרמה. אנבידיה טוענת כי היא ביצעה "טעות חישוב כנה", ולא הטעתה משקיעים במכוון.
פייסבוק, מצידה – כיום חברה בת של מטא – טוענת כי לא הייתה מחויבת לחשוף את הפרת המידע במסגרת דו"חות הסיכונים שלה, שכן אלו נועדו להיות צופים פני עתיד.
פייסבוק מצידה ציינה כי חשפה את סוגיית הפרת המידע לציבור בשנת 2015, וכי עסקיה לא נפגעו באופן מיידי עקב הפרשה. פייסבוק טוענת בנוסף כי חשיפת כל אירוע שלילי מהעבר במסגרת דו"חות הסיכונים שלה תיצור מצב של "חובת גילוי גורפת" שיוביל לחשיפת מידע רב מדי.
בית המשפט העליון צפוי לדון בערעורים של פייסבוק ואנבידיה בקרוב, ופסקי הדין, שצפויים להתפרסם רק ב-2025, יהיו בעלי השפעה משמעותית על עולם הליטיגציה של ניירות הערך בארה"ב.
פסק דין לטובת פייסבוק ואנבידיה יקשה על משקיעים להגיש תביעות בגין הונאה. מנגד, פסק דין לטובת התובעים – עלול לחשוף חברות לתביעות רבות יותר בעתיד.
שני המקרים המשפטיים נמצאים במעקב צמוד על ידי חברות ציבוריות, משקיעים והקהילה המשפטית.
תגובות
(0)