לחבר את עולמות הקוד הפתוח והבינה המלאכותית

לדברי שון פז, מנהל קבוצת הארכיטקטים של רד האט בישראל, יוון וקפריסין, שדיבר בפתח המליאה המרכזית של כנס OpenShift Commons: "ה-AI בכלל מהווה חלק מהאסטרטגיה של רד האט מזה כמה שנים"

שון פז, מנהל קבוצת הארכיטקטים ב-רד האט ישראל, יוון וקפריסין.

"אחד האתגרים מולו ניצבים ארגונים הוא העלייה המשמעותית בכמות הסביבות הטכנולוגיות השונות והמגוונות שנמצאות בכל ארגון. לארגונים יש מערכות IT בקרקע (On-prem), בקצוות, בענן פרטי, באירוח ובעננים הציבוריים. כל אחת מהן שונה ובעלת מאפיינים תפעוליים שונים. ההתמודדות למול כולן יוצרת מורכבות המקשה על מנהלי ה-IT לפעול ביעילות ובזריזות. כיום יש אפליקציות מורכבות יותר, המכילות יכולות בינה מלאכותית. זהו אתגר תפעולי נוסף לארגונים שמעוניינים להריץ אפליקציות לצד מודלי בינה מלאכותית. ה-AI בכלל מהווה חלק מהאסטרטגיה של רד האט מזה כמה שנים, וכך – המענה שלנו מתאפיין בפישוט המורכבות, רציפות תפעולית וחיבור קל בין עולמות הקוד הפתוח והבינה המלאכותית, עם פלטפורמות המתאפיינות בתקנים ואחידות", כך אמר שון פז, מנהל קבוצת הארכיטקטים ב-רד האט (Red Hat) ישראל, יוון וקפריסין.

פז דיבר אתמול (ד') בפתח המליאה המרכזית של כנס OpenShift Commons. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך באולם לאגו בראשון לציון, בהשתתפות מאות מפתחים, לקוחות ושותפיה העסקיים של ענקית הקוד הפתוח.

צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין

"אנו מציעים ללקוחות הארגוניים שלל מוצרים על גבי פלטפורמה אחת אחודה, עם טיפול בארבעה היבטים", אמר פז, "אפליקציות מסורתיות, שיש לערוך להן חידוש; אפליקציות שנולדו בענן (Cloud-Native); אפליקציות מבוססות בינה מלאכותית, לטובת הענקת יכולות חיזוי וניתוח; ואפליקציות בקצה, לטובת עיבוד קדמי של הנתונים קרוב למשתמשי הקצה".

הוא הוסיף כי "יש לנו שיתופי פעולה רבים בעולמות האחסון, הרישות, האבטחה, כלי המפתחים והבינה המלאכותית. חברת המחקר פורסטר דירגה אותנו ראשונים בהיצע ובאסטרטגיה שלנו לתחום "סביבה מרובת  עננים', עם פלטפורמה מבוססת קונטיינרים".

Red Hat OpenShift AI – לניהול יעיל של כל מחזור החיים של הפיתוח

"RHEL AI", אמר פז, "היא מסגרת עבודה מבוססת קוד פתוח, שנבנתה בשיתוף יבמ (IBM), כדי להקל על חיי מהנדסי הנתונים והמפתחים בפיתוח וכוונון מודלים, ועל מנת לקצר משמעותית את זמני הפיתוח. הפתרון כולל, בין השאר, את Podman AI Lab – ממשק משתמש, המאפשר פיתוח אפליקציות לצד שימוש במודלים לייעול תהליך הפיתוח".

לדבריו, "Red Hat Lightspeed היא ערכת כלים מבוססת GenAI, שמוצעת כחלק מהיצע המוצרים לטובת תפעול זריז יותר וצמצום היקף התקלות. לקוחות יוכלו לתשאל בוט ולקבל המלצות לפתרון תקלות, ואפילו לחסוך קריאה של תיעוד". פז הוסיף כי "פלטפורמת Red Hat OpenShift AI, מאפשרת ניהול יעיל של כל מחזור החיים של הפיתוח, לרבות אינטגרציה עם פתרונות השותפים שלנו, לטובת חיבור בין שכבת התוכנה במוצרי חברות השבבים לבין תוכנות רד האט".

פז סיכם באומרו כי "כלל הפתרונות נותנים מענה לאתגרי המפתחים, שעובדים גם עם AI וגם עם GenAI, וכן לאתגרים של מהנדסי הנתונים, שמפתחים את המודלים שעליהם האפליקציה מתבססת – באופן היברידי ושקוף לתשתית התומכת. נרחיב את המשימה שהתחלנו בה לפני שנים, ונחיל את ההתפתחות שהחברה הביאה לעולם הקוד הפתוח – גם לעולמות הבינה המלאכותית. אנחנו שואפים להביא לשיתופי ידע, לעבודה מבוססת חדשנות ושקיפות, כדי שה-AI תניב יותר ערך, עם פשטות".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים