"הכרישה" יסמין לוקץ': "ה-AI מאפשרת ליצור מיזמים בקצב מטורף"
"קורים דברים מאוד מעניינים בשל הופעת הבינה המלאכותית היוצרת, ואת המהפכה הזו צריך לקחת קדימה", אמרה לוקץ', מייסדת ומנכ''לית ICON ומייסדת Code for Israel
"ההתקדמות הטכנולוגית המתחוללת כיום מאוד מעניינת: נוצר מצב של דמוקרטיזציה, או הפרטה, של היכולת ליצירת מיזם טכנולוגי, ולעשייה של זה בהנגשת קוד עם המון שאלות. זה מתקדם בקצב מטורף", כך אמרה "הכרישה" יסמין לוקץ', מייסדת ומנכ"לית ICON ומייסדת Code for Israel.
לוקץ' דיברה ב-"שיחה 1:1 על האח" עם תא"ל יעל גרוסמן, מפקדת יחידת לוט"ם. השיחה התקיימה במליאה המרכזית של הכנס השנתי של עמותת בוגרי ממר"ם, שנערך היום (ה') באקספו בתל אביב. באירוע, בהפקת אנשים ומחשבים, השתתפו 2,000 בוגרי היחידה, והנחתה אותו מונירה סרנה, מנהלת קהילת ממר"מניקיות בעמותה. הכנס עמד בסימן הקמת יחידת ממר"ם לפני 65 שנים.
לשאלת תא"ל גרוסמן על חשיבות הגשר והקשר בין עמק הסיליקון בארצות הברית להיי-טק הישראלי השיבה לוקץ' כי "האקו-סיסטם חשוב. בעשור האחרון עזרנו לסטארט-אפים להצליח בארצות הברית ולהכיר מנטורים, לקוחות ומשקיעים".
"עד ה-6 באוקטובר הייתי אומרת שזה הנושא הכי חשוב", הוסיפה. "בעקבות ה-7 באוקטובר נפל האסימון וההבנה היא אחרת: אנחנו מכירים אנשים, והבנו שעסקים עושים עם אנשים. הבנו שהחשיבות של ההיכרויות והקשרים נוגעת לא רק לחברות, אלא גם למדינה. יש להראות את מדינת ישראל באור אחר, ולצורך כך נדרשים קשרים".
"קורים דברים מאוד מעניינים בשל הופעת הבינה המלאכותית היוצרת, ואת המהפכה הזו צריך לקחת קדימה", סיכמה לוקץ'. "אנשים משתמשים בכלי GPT ודומיהם, ושימוש זה מצמצם את החסמים ומקל על הכניסה לעולם היזמות והמיזמים, עם צורך בפחות משאבים. זה גם מנגיש את התחום למי שאינם מפתחים, שכעת יכולים לבחון היתכנות של מיזם – ובקלות".
אולי אפשר בבקשה לחדול מן השימוש האווילי ב"מטורף" לכל דבר? שחקתם את המילה הזו לאבק דקיק של חוסר משמעות עד שהפכה לאחות הבלתי מפותחת של "מהמם" המאוסה לא פחות. יש כל כך הרבה מילות תואר בעברית: מרגש, מרשים, מפתיע, יוצא דופן, חריג, מיוחד, חסר תקדים, בלתי רגיל וכו' וכו'. אם עבודתכם היא בכתיבה, אז בבקשה השתדלו לכתוב כך שלא תהיה זו חוויה מצערת לקרוא את מה שאתם כותבים.