מה עוד הציגו החברות הישראליות בכנס ערים חכמות?

חברות ישראליות הציגו את פיתוחיהן בתערוכת ערים חכמות שהתקיימה בשבוע שעבר בברצלונה, שאנשים ומחשבים ביקר בה ● בפיתוחים שנסקור הפעם: מצלמה תרמית שיודעת לזהות הולכי רגל ועמודי תאורה חכמים מבוססי AI

מימין לשמאל: יניב מילר, מהנדס R&D, ואלעד טננבאום, מנהל מוצר, חברת אדסקיי.

חברת אדסקיי (ADASKY) הציגה בתערוכת ערים חכמות את המצלמות התרמיות פרי פיתוחה, שמיועדות לעולם הרכב ולערים חכמות. לדברי אלעד טננבאום, מנהל מוצר בחברה, "המצלמה התרמית שולחת את נתוניה למחשב ועושה אנליטיקות שיודעות לזהות הולכי רגל או מכוניות. והמידע זה משודר לנהג ברכב, או למרכזי ניטור, ובכך מגביר את הבטיחות". טננבאום הוסיף והסביר: " זו לא מצלמת אבטחה, היא מותקנת בצמתים או על עמודים חכמים, והיא מאפשרת לרשויות תחבורה לנהל את התעבורה בכבישים טוב יותר".

פרויקט ראשון של אדסקיי מוטמע כעת ביפן. המצלמה התרמית מותקנת בצמתים מרכזיים, והמידע שמנוטר משודר לנהגים ומשלים להם את נתוני הדרך להגברת הבטיחות.

יניב מילר, מהנדס פיתוח בחברה, אמר כי "המצלמה והתוכנה הנלוות של אדסקיי עברו בהצלחה מבחני קבלה לשידור אותות ניהוג לרכבים אוטונומיים, וזאת בזכות התכונות שלה: תפקוד רציף בכל מזג אוויר או חשיכה".

בתערוכה בברצלונה הציגה החברה גרסאות חדשות של המצלמה התרמית, שנועדו לרשויות המיישמות פרויקטים של ערים חכמות.

"באנו לכאן על מנת לחפש שווקים חדשים, לפגוש קהלי יעד, כמו ראשי ערים מהארץ וחו"ל, שגילו עניין במצלמה התרמית, בגלל הייחוד שלה, שהיא אינה מזהה נתונים הקשורים בפרטיות. כלומר, לא יודעת לזהות את האדם אבל יודעת לזהות את האוביקט, וזה מאוד חשוב להם", הרחיב טננבאום.

אדסקיי הוקמה לפני שמונה שנים, כיום מנהל אותה יעקב שהרבני, היא מעסיקה 70 איש ביקנעם, שם מפתחים את המצלמה וקו ייצור, המסוגל לייצר 100 אלף מצלמות בשנה.

גיא סעדי, מנכ"ל וממייסדי טונדו.

גיא סעדי, מנכ"ל וממייסדי טונדו. צילום: מערכת אנשים ומחשבים

ניהול תשתיות עירוניות מבוסס AI

חברת טונדו (Tondo Smart), המפתחת פתרונות תשתית לנהול שכבת התאורה במרחב הציבורי, הציגה בתערוכה את הגרסאות החדשות של פתרונות אלו, מבוססי AI, שאמורים להוות בסיס ליישומים רבים, כגון טעינת רכבים חשמליים ועוד.

לדברי גיא סעדי, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה הוותיקה, הנסחרת בבורסה של ת"א, "המערכת מבוססת ה-IoT, יודעת לאסוף את הנתונים מעמודי התאורה החכמים ולייצר מהם ולייצר Data Lake של כל הנתונים המהווה בסיס לניתוחי AI והפקת תובנות יישומיות לניהול המרחב הציבורי".

לדוגמה, הוא מספר שהמערכת יודעת לתת מידע על גניבות חשמל, גניבות כבלים, שמתגלות כאירוע יותר שכיח ממה שנהוג לחשוב, וכזה המייצר נזק כלכלי כבד.

הפיתח הבסיסי של החברה כבר מוטמע במרבית הרשויות ובגופים גדולים בארץ כגון נתיבי ישראל, שם מותקנים מאה אלף עמודי תאורה, כך לדברי סעדי.

"הפן השני של פתרונות החברה הוא היכולת שלהם לנהל את התשתיות של הרשות המקומית בצורה הוליסטית, ממשרד מרכזי, מה שמאפשר לראות מה יש במרחב הציבורי. משמע, בעזרת יכולות AI להתחבר לשורה ארוכה של ישומים רבים. וזה החזון שלנו", אמר סעדי.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים