"בעולם של אי ודאות צריך לפתח שרירים חדשים"

"אין תחליף לאנשים במצבי הפתעה", אמר גיא דנציג, משנה למנכ"ל נס, והסביר אילו שרירים חדשים מנהלים בארגונים צריכים לפתח

גיא דנציג, משנה למנכ''ל נס.

"בעולם של אי ודאות אין תחליף לאנשים. לכן, כולנו נדרשים לפתח שרירים חדשים – על מנת להתמודד טוב יותר עם מצבי הפתעה", כך אמר גיא דנציג, משנה למנכ"ל נס.

דנציג דיבר בכנס השנתי של עמותת בוגרי ממר"ם, שנערך ביום ה' האחרון באקספו בתל אביב. בכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, השתתפו 2,000 בוגרי היחידה, והנחתה אותו מונירה סרנה, מנהלת קהילת ממר"מניקיות בעמותה. האירוע עמד בסימן הקמת היחידה לפני 65 שנים.

לדבריו, "הפתעת ה-7 באוקטובר הייתה זוועת עולם שכולנו זוכרים. זה האירוע הנורא ביותר בתולדות עם ישראל אחרי השואה".

"חשבנו שהקורונה הייתה הפתעה גדולה", הוסיף דנציג. "כיום, יותר משנה אחרי פרוץ המלחמה, אנחנו מבינים שהכול מושפע מכל זווית מאירוע זה. זה היה אירוע מפתיע שקשור לשלל סיבות ומצבים, אבל כולם מתאפיינים בכך שהייתה זו מציאות משתנה, ובמהירות. כך, למשל, ב-נס, שמעסיקה כ-4,000 עובדים, כ-500 מהם, בשיא, גויסו למילואים, ועדיין נדרשנו לספק המשכיות עסקית – לעצמנו וללקוחות הארגוניים. מנגד, גיוס מילואים בחברה קטנה עלול להוות איום קיומי עליה. חוסר הוודאות המלווה אותנו הוא הדבר הוודאי היחידי".

"ההפתעה הגיעה בממד האישי וגם בזה הארגוני: מאות אלפים נעקרו מבתיהם, עולמם התהפך, אנשי מילואים מגויסים זמן רב, שוק העבודה שונה ומשתנה והסטארט-אפים בטלטלה. בשנה זו היו ויש כל הזמן שינויים", אמר דנציג. "לכן, כולנו צריכים ללכת לחדר כושר מטאפורי, ולפתח שרירים חדשים או להעיר שרירים קיימים, רדומים – ולחזקם. בלעדיהם, יהיה קשה לתפקד, ולהתפתח אישית וארגונית. המטרה היא להיות טובים יותר ומתאימים יותר למציאות התזזיתית בכל רובד מחיינו".

צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין

חמישה שרירים

"השריר הראשון הוא שריר הגמישות", ציין. "יש לבנות גמישות מחשבתית נרחבת ונכונות להשתנות. על ארגונים לפתח מודלים עסקיים חדשים, בשילוב גמישות כלפי צרכי העובדים והלקוחות. מועמדים ועובדים נדרשים לגלות גמישות בשוק התעסוקה המשתנה, וארגונים צריכים לבחון אילו החלטות לשנות כי המציאות השתנתה, ובאילו לדבוק".

"השני", אמר, "הוא שריר הקצב. הוא קריטי בימי הפתעה ומציאות משתנה. מי שיגיב ויזוז מהר יותר, וייתן מענה ראשון לצורך המשתנה – יצליח. ארגונים ומועמדים לעבודה צריכים לקצר את זמן התגובה ולהגביר את הקצב, כדי להיות רלוונטיים וטובים יותר".

"השלישי הוא שריר ההקשבה", הדגיש דנציג. "יש להביא ערך מהותי עם יכולת לתרגל הקשבה ללקוחות, עובדים ומועמדים לעבודה. הקשבה בשילוב גמישות סוגרת מעגלים מהר יותר".

הוא המשיך באומרו כי "יש לבנות ולפתח את שריר החוסן, כדי לבנות יכולת תפקוד והתמודדות במציאות מורכבת. כך נבנה חוסן ארגוני וצמיחה – חוסן פיננסי וגמישות ביכולת העמדת כוח אדם, גם כשיש מחסור, לטובת פתרונות ללקוחות. האיזון 'עבודה-פנאי' התהפך השנה: העבודה והעשייה מביאות מזור לעוסקים בהן ומעניקות חוסן לכולנו".

דנציג הציג את השריר החמישי, שריר הטלת הספק – כתרבות ומהות. "יש להטיל ספק גם כשהכול עובד. אסור שנחכה לזמן שבו דברים לא יעבדו. אנחנו רוצים להיות חלק מארגון שכל הזמן מאתגר את עצמו ורוצה להיות טוב יותר. לאחר מכן יש לתחקר את ההצלחה, לבחון אולי יכולנו להצליח יותר", אמר.

"המציאות עולה על כל דמיון", סיכם דנציג. "אנחנו הולכים אל הלא נודע וכאמור, הוודאות היחידה היא חוסר הוודאות. כשנבין זאת, נוכל להכין את עצמנו טוב יותר לפעול בעולם משתנה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים