דבר קריטי במלחמה: איך צה"ל מסכם דיונים הכי מהר שאפשר?
איילת לוי מאודיוקודס סיפרה בכנס עמותת בוגרי ממר"ם על פרויקט אוטומציה של סיכומי הדיונים בצה"ל, שקיצר את התהליך מכמה ימים לכמה שעות - דבר קריטי בפרט בתקופת המלחמה
המלחמה הביאה איתה שורה של דיונים קריטיים – מהשעות הראשונות של ה-7 באוקטובר ועד היום – בפורומים שונים: הקבינט, הממשלה, המטכ"ל, הסגל הבכיר של המשטרה, צמרת כוחות הביטחון האחרים ועוד. מה-"שטח" הצה"לי – ובמקרה הזה מדובר בחדרי הישיבות – עלה הצורך לפשט את תהליך הסיכום של הדיונים הללו, כדי שזה יתבצע כמה שיותר מהר. גם כאן, הטכנולוגיה היא שהייתה לעזר.
הצבא הטמיע לצורך כך את המערכת של אודיוקודס – חברה ישראלית שמתמחה בהעברת קול ונתונים על גבי רשתות תקשורת. איילת לוי, מנהלת מוצר בכירה באודיוקודס, סיפרה על הפרויקט בכנס השנתי של עמותת בוגרי ממר"ם, שנערך לפני ימים אחדים באקספו תל אביב. בכנס השתתפו 2,000 איש והנחתה אותו מונירה סרנה, מנהלת קהילת ממר"מניקיות בעמותה.
"היה צורך להחליף את השיטות הקיימות – והמסורבלות"
לדברי לוי, "ב-7 באוקטובר הייתה נקודת מפנה גם בכל הנוגע לסיכום דיונים. המלחמה העלתה את כמות הדיונים הקריטיים והערכות המצב לאדירה, ובהתאם את הפצת ההחלטות לקצה. זה גרם לכך שהיה על צה"ל להחליף את השיטות הקיימות. לפני ובתחילת המלחמה, התהליכים היו בעייתיים, מסורבלים וקשים. הם כללו תמלול/קצרנות, כתיבת סיכום דיון באופן ידני, הגדרת פורמט להפצה, ההפצה עצמה והגעה לנקודות הקצה".
היא פירטה: "ראש הלשכה צריך לכתוב הרבה דיונים ביום, ובסופו לסכם אותם. כדי לעשות את זה, הוא צריך לפענח את כתב היד שלו, להבין את השפה הצה"לית ובמקרה הצורך לפנות למפקד על מנת להבין מה נאמר. אם בימים כתיקונם מדובר ב-3-4 ימים עד שהסיכום של כל דיון מגיע לקצה, בתחילת המלחמה זה היה בין שבעה ל-10 ימים, עם תיעוד חלקי שמופץ באיחור במקום בזמן אמת. היה לצה"ל ברור שהם צריכים להחליף את זה בפתרון שיודע לבצע הקלטות, תיעוד ותמלול אוטומטיים, אבל מבלי להמציא את הגלגל. בעולם האזרחי יש פתרונות כאלה, אבל הם ענניים ולא מתאימים לסביבה מבודדת כמו זו הצה"לית. אלה כמה מהאתגרים שהיו בפרויקט, והיה עוד אחד: העובדה שהמודל הגנרי בעברית לא יודע להתמודד עם השפה הצה"לית. אתגרים נוספים היו ללמד את המערכת הקשרים, ולעמוד בדרישות הרגולציה והאבטחה".
לוי ציינה כי "יכולנו, באודיוקודס, לתת פתרון תפור לצה"ל עקב הניסיון המוכח שלנו, מיומנותנו והיכולות של הפלטפורמה שלנו. יש לנו ניסיון של 30 שנה בפתרונות תקשורת קוליים בצורה מאובטחת, עם מערכת שיודעת לנהל את הפגישות בארגון, לתמלל אותן אוטומטית ולתת תובנות. הפתרון שלנו עונה על כל האתגרים בתחום, עם תיעוד ועיבוד תוכן, כלי ניהול ועריכה, והפצה אוטומטית".
"בסיכומו של דבר", הוסיפה, "קיצרנו את כל התהליך של סיכומי הדיונים בצה"ל, עד להגעתם לנקודות הקצה, מכמה ימים לכמה שעות, עם תיעוד מלא של המידע, אוטומציה ובקרה אנושית. יש כאן חיסכון בכוח אדם, היות שראש הלשכה צריך לבצע בקרה בלבד".
לסיכום היא אמרה כי "הפרויקט אפשר לצה"ל לסכם את הדיונים בצורה הכי מהירה ויעילה שאפשר",
תגובות
(0)