"ה-AI הזריקה סטרואידים לאוטומציה בעולם הבדיקות"
"אוטומציה ובינה מלאכותית יכולות להפוך את הבדיקות לחכמות יותר", אמר תמיר זנו, ה-CTO של חטיבת הבדיקות והאוטומציה של נס
"עולם הבדיקות לוקה בחסר, בשל הצורך שלו ביכולות אוטומציה רבות. הדרך היחידה והמהירה למימוש של פיתוח מהיר, Shift Left, היא בעזרת מיכון. יש צורך למכן תהליכי בדיקות באופן נרחב, ולייצר תיקופים עם יכולות שאין לבני אנוש. המענה לאתגר הוא הכנסת יכולות של בינה מלאכותית (AI) ובינה מלאכותית יוצרת (GenAI) לתהליכים, לטובת קיצור זמנים וחיסכון בעלויות", כך אמר תמיר זנו, ה-CTO של חטיבת הבדיקות והאוטומציה של נס.
זנו דיבר בפתח כנס שערכה החברה בנושא שילוב AI בבדיקות ובאוטומציה. הכנס נערך היום (ד') במלון דן קיסריה, בהשתתפות כ-100 נציגים של לקוחות החטיבה.
לדבריו, "היחידה בראשותי מונה 150 מהנדסים, ולצידם יש עשרות מדעני נתונים ו-AI, שמשימת כולם היא למצוא פתרונות לייעול ולשיפור הליכי הבדיקות. קהל היעד שלנו הוא כל בעלי העניין בהבטחה של איכות התוכנה". מנגד, אמר, "יש חששות מסוימים מהכנסת ה-AI: מפחיד לתת למערכת LLM (מודל שפה גדול – י"ה) לדבר עם לקוחות, שעלולים לעשות מניפולציות על הצ'ט. בעולם הרפואה יש רתיעה ממערכות ייעודיות שעורכות אבחנות טובות יותר מרופאים אנושיים. כללי LLM נסמכים על אלפי מקרי עבר וככאלה, הם מספקים יכולות חיזוי טובות יותר".
"בעולם האוטונומי", ציין זנו, "מתקבלים היבטים עצמוניים, כגון עצירה, סטייה מנתיב ובקרת שיוט. אף על פי שזה מפחיד, זה הכיוון שהעולם הולך אליו. כולם רוצים AI והמספרים מדברים בעד עצמם: עד סוף העשור, היקף ההכנסות מהבינה המלאכותית צפוי להתקרב להיקף ההכנסות מהענן".
מה עושים כדי לבנות תשתית של אוטומציה?
לדברי זנו, "כדי לבנות תשתית של אוטומציה, עליה לתת מענה לצורך ביציבות, רובסטיות, יכולת להריץ מהר והרבה אוטומציה, מוכנות לענן, עבודה אג'ילית וממשק קל, המאפשר להתחבר למיכון ולהריץ אותו כחלק מהתהליך. כיום ניתן, בקלות יחסית, לנטר אובייקטים, לקחת מודלים קיימים ועל בסיסם לייצר תהליכים חכמים, ולממש את היעד להבטחת איכות התוכנה".
הוא ציין ש-"עולם הבדיקות נחלק לשלושה: עיבוד תמונה וסרטוני וידיאו; שיפור קבלת החלטות בתחום התעדוף של תרחישים – לפי סיכויי הכשלון, לטובת מציאת באגים מהירה; ו-LLMs לטובת ניתוח לוגים, בניית אוכלוסיית בדיקות לפי הקשר עסקי או אימות נתונים על בסיס מסמכים קיימים בארגון".
"אנחנו, ב-נס", הוסיף, "מייצרים תשתיות אוטומציה, שכוללות שרתי בינה מלאכותית עם מודלים לומדים, ובאופן זה מעצימים את יכולות המיכון בבדיקות בצורה משמעותית. אנחנו עושים זאת על בסיס מודלי לימוד מכונה שפיתחנו, או אימון מודלים ספציפיים בקוד פתוח".
זנו סיכם באומרו כי "בעזרת שילוב בין תחום המיכון ועולם הבדיקות מתקבלות כמה תועלות: הגדלה ניכרת של יציבות האוטומציה, חיסכון בזמן של ניתוח תוצאות המיכון וקיצור ה-TTM – זמן ההגעה לשוק".
"עולם המיכון מצוי בריצת אמוק"
עומר דרור, מנהל חטיבת הבדיקות והאוטומציה של נס, אמר כי "עולם המיכון מצוי בריצת אמוק, בשל הכנסת היבטים של בינה מלאכותית. הוא מנפיק הרבה יותר פתרונות שלא היו בנמצא בעבר".
הוא ציין כי החטיבה בראשותו "מונה יותר מ-800 מהנדסים בישראל, כאשר רוב הפעילות היא פרויקטלית ושל שירותים מנוהלים, כלומר נטילת אחריות כוללת על עולמות הבדיקות, האוטומציה, ה-ולידציה ועוד. אנחנו מציעים גם שילוב מומחים אצל הלקוחות הארגוניים שרוצים בכך. האינטרס המשותף לנו וללקוחות שלנו הוא להיות יעילים ואיכותיים, ושלא יהיו באגים. יש לנו יותר מ-100 לקוחות ארגוניים, מכלל מגזרי השוק, ביניהם משרדי ממשלה וארגוני ביטחון, פיננסים והיי-טק".
אלופים!