הענן מסייע להאיץ גילוי תרופות לסרטן

קומפיוגן עברה לענן של AWS, והחוקרים שלה יכולים לצרוך יותר משאבי מחשוב בקלות ובמהירות, לטובת ניתוחים של כמויות מידע רבות ומגוונות

רועי גרניט, ראש תחום גילוי ממוחשב בקומפיוגן.

"אנו פועלים בתחום של אימונותרפיה לסרטן, כלומר טיפולים שמפעילים את המערכת החיסונית של הגוף, כדי לתקוף את התאים הסרטניים. אנו עורכים אנליזה למידע, שמאפשרת לזהות אילו מטרות תרופתיות, או תאים, כדאי להפעיל במלחמה נגד התאים הסרטניים. אנו גם מבצעים ניסויים קליניים בעצמנו, או בשיתופי פעולה עם חברות פארמה גלובליות", כך אמר ד"ר רועי גרניט, ראש תחום גילוי ממוחשב בקומפיוגן (Compugen).

החברה הוקמה ב-1993, הונפקה ב-2000 בבורסת נאסד"ק, וב-2002 נרשמה בבורסה בתל אביב כמניה דואלית. לחברה שני מרכזי פיתוח עיקריים, בחולון ובדרום סן פרנסיסקו. שווי השוק שלה עומד על 576 מיליון שקלים, והמנכ"לית והנשיאה היא ענת כהן-דייג.

"אנחנו מנתחים סוגי מידע מגוון", אמר, "גנים, חלבונים ושכבות נוספות של מידע, שמאפשרים לנו להבין את מנגנוני הפעולה של התאים הסרטניים ולהתמודד איתם. מדובר בכמויות מידע עצומות. בתחילת הדרך היינו חלוצים ופיתחנו את כל הכלים שלנו לבד. היום אנחנו מפתחים רבים מהכלים החישוביים לבד, ובמקביל, אנו רוכשים כלים ומערכות בתחום לטובת קידום המחקר שלנו".

"הבסיס של התשתית הטכנולוגית שלנו נבנה לפני שהיו שירותים זמינים ללמידת מכונה ובינה מלאכותית", אמר אורן גולן, ראש צוות ה-DevOps בחברה, "היינו חלוצים בעיבוד מהיר של מידע ביולוגי. הבנו שאנחנו יכולים לקצר זמני פיתוח ולחסוך בעלויות בשל המעבר לענן, ולפני שלוש שנים התחלנו במעבר. בשלב הראשון ביצענו Lift & Shift והעברנו את המערכות בלא לבצע שינויים מהותיים בפלטפורמה. בשלב השני התחלנו לנצל את יכולות הענן לטובת, למשל, הרצה של חישובים מורכבים, בלא מגבלות הדאטה סנטר שלנו".

אורן גולן, ראש צוות ה-DevOps בקומפיוג'ן.

אורן גולן, ראש צוות ה-DevOps בקומפיוג'ן. צילום: יוסי צבקר

"גם לחוקרים שלנו נחסך זמן רב", הוסיף ד"ר גרניט, "עם הדאטה סנטר המקומי הם נדרשו לחכות לאנשי התשתית, שיקצו להם את המשאבים הנחוצים. כיום הם יכולים להקצות לעצמם את המשאבים – בסיסי נתונים שונים, שירותי חישוב ועוד. כל זאת, בלא שאנשי התשתית צריכים להתערב כלל. כמובן שהכל נעשה תחת הרשאות מתאימות וגם תחת מגבלות כספיות. החוקרים יכולים עכשיו 'לשחק' עם הנתונים בכמה אופנים".

"אנו ארגון שהגיע לענן כשהשוק היה בוגר", סיכם גולן, "AWS הציעה את השילוב המיטבי של שירותים בתחומי למידת מכונה ובינה מלאכותית, יחד עם אבטחת מידע והגנת הפרטיות. כיום אנחנו משתמשים בשירותים כמו Amazon EC2, Amazon RDS, Amazon S3 ועוד. באחרונה אנו עושים שימוש ב-Amazon Bedrock – שירות הבינה המלאכותית היוצרת. בשילוב עם העוצמה של שבבי GPU, אנחנו יכולים עכשיו לבחון מודלים בצורה מתקדמת ולבנות יכולות לזיהוי מהיר יותר בעזרת AI. המעבר לענן מאפשר לנו לקדם את המחקר שלנו בעזרת כוח מחשוב בלתי מוגבל, לצד יכולות בינה מלאכותית יוצרת".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים