מיזם טכנולוגי חדש מראה איך בעלי אוטיזם חווים את העולם

המיזם הושק על ידי עמותת אלו"ט וקרן אתנה במעבדת הדמיון של הקרן בבתי הספר רמון בפתח תקווה ● מטרתו - להמחיש לציבור את העולם כפי שאנשים על הרצף חווים אותו, להכיר את האתגרים שלהם ולהפחית סטיגמות

מימין: אורי בן ארי, מייסד ונשיא קרן אתנה, אנה נבות, סגנית ראש העיר פתח תקווה וראשת מינהל החינוך בעירייה, רמי הופנברג, מנהל מנהל התרבות בעירייה, ורונית שוסל, מנהלת החטיבה לפיתוח ידע, מחקר והכשרה באלו"ט.

לרגל מבצע ההתרמה הארצי לאוטיזם, שנערך בתחילת השבוע, השיקו עמותת אלו"ט וקרן אתנה מיזם טכנולוגי-חינוכי חדש ,שנועד להנגיש לתלמידים ולציבור הרחב את האופן שבו חווים ילדים ובוגרים על הספקטרום האוטיסטי את העולם.

המיזם הושק במעבדת הדמיון של קרן אתנה בבית הספר השש-שנתי רמון בפתח תקווה. הוא יאפשר לתלמידים ומבוגרים להכיר חלק מהיכולות הייחודיות, המחשבות והקול של אנשים על הרצף האוטיסטי, כמו גם את הקשיים והאתגרים שלהם בסביבה שעבור אדם שאין לו אוטיזם נתפסת כ-"רגילה".

מרחב הלמידה החווייתי מתבסס על הטכנולוגיה של מעבדת הדמיון (כיתת העתיד) של קרן אתנה, שמספקת חוויה אימרסיבית באמצעות מציאות מדומה ולמידה אינטראקטיבית. בתכנון המיזם היו שותפים קרן אתנה והחטיבה לפיתוח ידע באלו"ט, יחד עם קבוצת אנשים מהמגוון האוטיסטי, שלקחו חלק בחשיבה, בתכנון וביצירת חלק מהתכנים המועלים בו.

היכרות מאפשרת הפחתת סטיגמות

באלו"ט מאמינים שהיכרות מאפשרת הפחתת סטיגמות, והנגשת החוויה האוטיסטית תשמש ככלי עזר נוסף להכשרת קהלים שבאים במגע יומיומי עם ילדים ובוגרים מהמגוון האוטיסטי.

המבקרים מוזמנים לחוות היבטים שונים של החוויה האוטיסטית – לדוגמה, לבצע משימה שדורשת מהם יכולות ריכוז או סריקה. באמצעות ההדמיה ניתן לחוש מה היתרון של יכולת מיקוד גבוהה, בדומה ליכולת שקיימת אצל רבים מהאוטיסטים. זאת, לצד החוויה במצבים מרובי גירויים של קולות, רעש ותנועה, שיכולים לדמות אתגרים בהתמודדות עם עומס חושי.

בטקס, שנערך בבית הספר רמון, השתתפו אנה נבות, נכחו סגנית ראש העיר פתח תקווה וראשת מינהל החינוך בעירייה, רמי הופנברג, ראש מינהל התרבות בעירייה, אורי בן ארי, מייסד ונשיא קרן אתנה, דדי עטאס, מנכ"ל אלו"ט, רונית שוסל, סמנכ"לית ומנהלת חטיבת הידע, ההדרכה והמחקר באלו"ט, לימור רייזפוס, מנהלת בית הספר רמון, ליזה רכס, מנהלת חטיבת הביניים בבית הספר, הצוות החינוכי ותלמידים. באירוע צוין שבהמשך יופעל המיזם בבתי ספר רבים נוספים בארץ שיש בהם מעבדות דמיון.

עטאס אמר בטקס כי "מעבדת הדמיון של קרן אתנה היא כלי עוצמתי, שיכול לחולל שינוי תודעתי בכל הקשור לאוטיזם. החוויה הייחודית שמספקת מעבדת הדמיון יכולה להפוך לאמצעי אפקטיבי במיוחד, שישנה את הדרך שבה ניסינו להנגיש אוטיזם עד היום".

בן ארי ציין כי "הפרויקט המרגש של מיזם החוויה האוטיסטית, בשיתוף אלו"ט, הוא עוד דוגמה לאפשרויות הכמעט בלתי מוגבלות שיש בחדר האימרסיבי".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים