מיקרוסופט בכנס Ignite: בינה מלאכותית עוד יותר חכמה
השלב הבא של הבינה המלאכותית, אליבא דמיקרוסופט: תדע לפעול בשם המשתמשים ללא צורך אפילו בהנחיות, או כפי שבחברה מכנסים זאת: סוכני בינה מלאכותית
מיקרוסופט, כצפוי, התמקדה בכנס Ignite השנתי שלה, בעיקר בבינה מלאכותית. למעשה, כפי שהדגיש מנכ"ל החברה, סאטיה נאדלה, החברה כבר מביטה הלאה מהשלב הנוכחי של השימוש בצ'אבוטים באופן אקטיבי. במיקרוסופט כבר מסתכלים קדימה, אל השלב הבא של הבינה המלאכותית, שכבר תדע לפעול בשם המשתמשים ללא צורך אפילו בהנחיות, או כפי שבחברה מכנסים זאת: סוכני בינה מלאכותית.
בחברה סיפרו, כי החברה כבר מתכוננת לעידן שבו לכל ארגון יהיה מערך של סוכנים שיידעו לבצע פעולות באופן אוטומטי לאחר שיקבלו את ההגדרות הבסיסיות שלהם, בכל תחומי העבודה של הארגון כמעט, וסביב השעון. הם יוכלו, לדוגמה, לספק אישורים לדו"חות עבודה, לבחון הזמנות ולשלוח אותן באופן מסודר למחסן, או לגרום לרובוטים להכין אותן באופן מלא, ליצור דו"ח חוסרים שיגיע לאנשים הנכונים, וכדומה.
כמו בכל היבט כמעט של בינה מלאכותית, במיקרוסופט מציינים, שהמטרה של הסוכנים תהיה לבוא לעזרת הארגון במקומות שבהם ביצוע הפעולות הללו בידי אנשים יכול להיות איטי הרבה יותר, וגם לגרום ליותר טעויות – ולכל אורך שרשרת יצירת הערך העסקית של הארגון.
יהיו גם סוכנים לשימוש שותפים במערכות השונות של מיקרוסופט עצמה, תחת הכובע של Copilot, כמו סוכן שיכול לבצע תרגום בזמן אמת בעת שיחות ועידה באמצעות טימס, בינתיים במספר שפות בלבד, סוכן שיאפשר להכין תקצירים של פגישה כזו ויאפשר גם הצגת הערות תוך כדי הדיון עצמו, ועוד. לא כולם יהיו זמינים בקרוב, אבל בחברה מבטיחים שהכלים הללו יושקו לאורך השנה הקרובה.
החברה הכריזה גם על Azure AI Foundry, כלי שאמור לאפשר לארגונים לנהל את כל כלי הבינה המלאכותית שבהם הוא משתמש, ולעשות זאת באופן אחוד מנוקדת מבט יחידה, או כפי שמספרים בחברה, "הוא יעזור לגשר על הפער בין טכנולוגיות בינה מלאכותית חדשניות ליישומים עסקיים מעשיים, ויעצים ארגונים לרתום את מלוא הפוטנציאל של הבינה המלאכות ביעילות".
אחד הכלים החדשים שכנראה יגיע למערכת הניהול הזו הוא Places. מדובר בכלי המשתמש בבינה מלאכותית כדי לסייע בארגון ימי העבודה ומחתמי העבודה בארגונים בהם נהוג לאפשר לעובדים לעבוד באופן היברידי, כלומר עם מספר ימים מרחוק ומספר ימים במשרד עצמו באופן פיזי. למעשה, כל אחד יוכל לבדוק מתי ואילו עובדים יגיעו למשרד באילו שעות, והוא גם יסייע בצורה זו לארגן פגישות עבודה פיזיות בעת הצורך.
כן הציגה החברה את Copilot Actions, מערכת בינה מלאכותית חדשה, שכבר נמצאת בסקירה מוקדמת בידי כמה ארגונים, שהמטרה שלה היא לאפשר לכל ארגון לבנות כלים לביצוע אוטומטי של מטלות חוזרות בסגנון של שגר ושכח – כשמיקרוסופט מציינת הכנת דו"חות יומיים קבועים, הכנה של חומרים לפגישות עבודה פנימיות ושליחת הזמנות לעובדים הנדרשים. למעשה, מדובר בסוג של פקודות מאקרו שהזריקו לתוכן בינה מלאכותית.
מיקרוסופט הציגה גם קצת חומרה במהלך הכנס. היא חשפה את Windows 365 Link, המחשב הראשון שהיא מציעה שמיועד לעבודה ישירות מול Windows 365, מערכת ההפעלה בענן של מיקרוסופט. כל מה שיש בו זו מערכת הפעלה קלת ממשקל שמבצעת את החיבור לרשת, ויש מספיק חיבורים – כולל אלחוטיים – כדי לחבר את כל מה שצריך באופן מקומי, כולל עד שני מסכים ברזולוציית 4K. כאמור מדובר במחשב קטן שלא זקוק אפילו למאוורר, שאפשר אם רוצים לחבר אותו מאחורי המחשב, והוא מבוסס על מעבד של אינטל עם 8 גיגה-בייט זיכרון RAM ו-64 גיגה-בייט זיכרון אחסון. הוא יהיה זמין באפריל 2025 תמורת 349 דולר כמחיר בסיסי, ואם זה מזכיר את Chrome OS של גוגל, כנראה שממש לא במקרה.
ואי אפשר בלי בינה מלאכותית גם ב-Windows 11. אחד האלמנטים החדשים שהוצגו הוא חיפוש משופר שמבוסס על Copilot ויאפשר לבצע חיפושים בכל המחשב פשוט על ידי כתיבת תיאור של מה שמחפשים – וכנראה תוך חיפוש בתוך הקבצים עצמם אחר מה שמבוקש. כלי זה אמור להגיע לסקירה של אנשי Windows Insider כבר בתחילת השנה.
תגובות
(0)