ההאקתון שרוצה לשנות את עולם הרפואה

רופאים בכירים, אנשי תעשיית התרופות, היי-טקיסטים ואנשי אקדמיה נפגשו להמציא את החידושים שישנו את עולם הרפואה * הפיתוח שזכה בבמקום הראשון - ''מיני אקמו מוח-לב" לשימוש במקרי חירום

הצוות הזוכה, שפיתח ''מיני אקמו מוח-לב".

אירוע יוצא דופן נרשם השבוע באיכילוב, כשרופאים בכירים, אנשי תעשיית התרופות, היי-טקיסטים ואנשי אקדמיה נפגשו להמציא את החידושים שישנו את עולם הרפואה: איך מצילים פגים מירידת חום גוף, איך מזריקים בוטוקס בהתאמה אישית, איך משפרים ניתוחים להסרת גידולים בעיניים – ואפילו איך מקימים לתחייה אדם שכל שיטות ההחייאה נכשלו בטיפול בו.

במסגרת התהליך כלל עובדי בית החולים איכילוב הוזמנו להגיש רעיונות לפיתוח בהאקתון. הוצעו מעל 130 (!) רעיונות – ולבסוף נבחרו 12 המובילים. ביומיים אינטנסיביים של פיתוח ישבו צוותי עבודה משולבים של אנשי איכילוב לצד חברות הטק, הפארמה והביו-טק המובילות במשק, כדי להציג הוכחת היתכנות לסטארט-אפים החדשים.

מדובר בשיתוף פעולה ייחודי, שבמסגרתו שלחו השותפים השונים נציגים שיעבדו יחד עם אנשי בית החולים בפיתוח הטכנולוגיות החדשות: מיקרוסופט (Microsoft), רושה, (Roche), נובארטיס (Novartis), אבווי (Abbvie), טבע, פאגאיה (Pagaya), MSD, מדטכניקה (Medtechnica), מדטרוניק (Medtronic), סימנס (Siemens), פיליפס (Philips), גאמידה מדיקל (Gamida Medical), באייר (Bayer), פארמה קליניקל (Pharma Clinical) וכן סטודנטים ודוקטורנטים מאוניברסיטת תל אביב מהפקולטות השונות: רפואה, ניהול, מדעי המחשב והנדסה.

האירוע, שנמשך על פני יומיים, לווה בהנחיה מקצועית של חברת BLEE Hackathons והתקיים במיקרוסופט ריאקטור בתל אביב. אירוע הגמר התרחש באודיטוריום סמי עופר ובמהלכו נבחר והוכרז הרעיון הזוכה.

בין החברים בצוות השופטים: אסף זמיר – סגן ראש העיר תל אביב-יפו, פרופ׳ אלי שפרכר – מנכ"ל המרכז הרפואי ת"א איכילוב, וירון דניאלי מקרן aMOON.

יוזם ההאקתון, ד"ר עומר טרביצקי, סגן מנהל מערך עיניים והמנהל הרפואי של איכילוב טק, אמר באירוע, כי "החזון שלי היה לחבר את הקלינאים מהשטח ואת גופי התעשייה הישראליים שנמצאים ממש קרוב אלינו וליצור ביחד את הרעיון הבא. רפואה מהבית או רפואה מרחוק הן הדור הבא של הרפואה בעולם, ובפרט בישראל, כשהשלכות המלחמה מביאות לכך שיותר ויותר אנשים נזקקים לטיפול רפואי, וככל שנשכיל לספק פתרונות יצירתיים עבורם, נפחית את העומס על המטופל ועל מערכת הבריאות. מהמקום שאני מסתכל על זה – דווקא עכשיו הנושא חשוב למדינת ישראל, שהיא מובילה בעולם בקידום בריאות וטכנולוגיה".

הפיתוח שזכה בבמקום הראשון הוא מיני "מיני אקמו מוח-לב" שייעודו אספקת דם צנועה של עד ליטר לדקה למוח וללב בלבד, כגשר עד הגעה לפרפוזיה כלל גופית מלאה. נועד לשימוש על ידי צוותי רפואת חירום בשטח וצוותים קליניים בארגוני בריאות, אשר אינם מומחי אקמו.

את הרעיון יזם ד"ר ישי סקלי, רופא בכיר במערך הקרדיולוגי באיכילוב.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים