ד"ר נחמן אורון קיבל את אות יקיר התעשייה

ד"ר אורון, מוותיקי המחשוב הממשלתי ויועץ בכיר לממשלה לענייני מחשוב, קיבל את האות בכנס Top Summit של אנשים ומחשבים ● הוא משתף בסודות איך לקיים קריירה של 60 שנה בעולם ה-IT

מימין: עופרה פרנקל, ה-CIO הממשלתי, ומקבל האות, ד"ר נחמן אורון.

ד"ר נחמן אורון, מוותיקי המחשוב הממשלתי ויועץ בכיר לענייני IT למערך הדיגיטל הלאומי ולמשרדי הממשלה, קיבל היום (א') את אות יקיר התעשייה ל-2024. האות הוענק לו בכנס Top Summit על ידי עופרה פרנקל, ה-CIO הממשלתי, ופלי הנמר, יזם ומנהיג אנשים ומחשבים.

מאות משתתפים הגיעו לכנס השנתי של אנשים ומחשבים, וגדשו את מרכז האירועים והכנסים לאגו בראשון לציון. מנחת הכנס היא דפנה ליאל, כתבת ופרשנית פוליטית בחדשות 12.

צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין

פרנקל בירכה את ד"ר אורון ואמרה כי "נחמן הוא מעמודי התווך של המחשוב הממשלתי. הוא מוותיקי ה-IT בממשלה, אחראי להרבה מאוד החלטות שקיבלנו וממקימי פורום המנמ"רים בממשלה. הוא לא שקט על שמריו גם בארגון המנמ"רים הממשלתי הבינלאומי, ICA, כולל ארבע שנים שבהן שימש כיו"ר שלו. גם כיום הוא מאוד פעיל בארגון הזה".

"נחמן מכיר כמעט את כל המנמ"רים בממשלה, מהווה יועץ אסטרטגי למערך הדיגיטל הלאומי ובכלל למחשוב הממשלתי, ודואג, עם הרבה מרץ, שהכול יתנהל כמו שצריך. הרבה פעמים הוא המגשר, המפשר ויועץ הסתרים, שעומד מאחורי פרויקטים רבים במחשוב הממשלתי", אמר פרנקל.

בהמשך היא פנתה לד"ר אורון ואמרה כי "אתה מקור השראה להרבה מאוד אנשים. בשמי ובשם התקשוב הממשלתי, פורום המנמ"רים בממשלה והתעשייה, אני מאחלת לך להמשיך בבריאות עם הרבה עשייה, עם המרץ הבלתי נלאה שלך".

מימין: פלי הנמר, יזםם ומנהיג אנשים ומחשבים, ומקבל האות, ד"ר נחמן אורון.

מימין: פלי הנמר, יזםם ומנהיג אנשים ומחשבים, ומקבל האות, ד"ר נחמן אורון. צילום: ניב קנטור

"יהיה יוצא מן הכלל – בזכות הפתיחות לחדשנות והשמירה על המסורת"

ד"ר אורון אמר בנאום התודה שלו, בהתרגשות, כי "אני בא ממשפחה של חדשנות. סבא רבא שלי הגיע לארץ ב-1880 והתיישב בנחלת שבעה בירושלים. הוא גייס תרומות והקים שם בית כנסת, שקיים כבר 137 שנים ומתקיים כקהילה. הוא דוגמה לחידוש ובנייה בעזרת כוח הקהילה".

"אנחנו נמצאים בימים קשים, 422 ימים אחרי ה-7 באוקטובר ועדיין, 101 חטופים נמצאים בשבי החמאס", אמר אורון. "דווקא בימים כאלה, כשישראל מבודדת בעולם, אני רוצה לשתף בתובנות שצברתי במשך 60 שנה בתעשייה: הגעתי לעולם המחשוב לגמרי במקרה. אחרי דוקטורט ופוסט דוקטורט, מצאתי את עצמי מנהל את רשות התקשוב של האוניברסיטה העברית. משם עברתי לחברה אמריקנית ואחר כך לתפקידים מחשוביים במנהל מקרקעי ישראל. באתי לשם לשלוש שנים ונשארתי 15 שנים".

"על בסיס הניסיון שלי אני יודע להגיד שהסוד הוא להישאר צעירים, להמשיך להיות מעודכנים. סוד נוסף הוא העשייה: זכיתי להקים את מערכת ה-GIS ואת מערכת המידע הגיאוגרפית הלאומית במנהל מקרקעי ישראל. בנוסף, ביחד עם חבורה נפלאה של מנמ"רים, הובלנו להקמת רשות התקשוב. הסוד השלישי הוא להרים את הראש ולהסתכל החוצה. ישראל מבודדת בעולם ומצבנו בקהיליית הטכנולוגיה העולמית קשה. ייצגנו את קהילת המנמ"רים בממשלה בקהיליית העמים – בארגון ICA. צורפתי להנהלת הארגון ובמשך השנים ועליתי בסולם התפקידים, עד להגעתי להיות היו"ר שלו. אחריי, המסורת הזו נמשכה, עם שני יו"רים נוספים מישראל – שמעון ברונר, שהיה מנמ"ר משרד הכלכלה, ואורן אריאב, מנמ"ר רשות האוכלוסין, שמשמש כיום בתפקיד", ציין אורון.

הוא סיכם בציינו כי "אומרים עליי שאני אופטימיסט ללא תקנה. בימים אלה זה לא פשוט, אבל בזכות הפתיחות לחדשנות והשמירה על המסורת – הכול יהיה יוצא מן הכלל".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים