פיתוח ישראלי של בוגרות HIT: שעון שמסייע לנשים בסיכון

Carry הוא שעון קיר חכם, המוסווה כפריט עיצובי רגיל - אך מצויד במצלמה ומיקרופון שמתעדים אירועי אלימות ושולחים התרעה מיידית לאנשי קשר נבחרים, וזוכה להתעניינות רבה מצד ארגוני זכויות נשים ומוסדות חברתיים

מקרי האלימות במשפחה בישראל הולכים ומתרבים, אך המדינה מתקשה לספק מענה בזמן אמת ולאסוף ראיות משפטיות.

סטודנטיות ב-HIT – המכון הטכנולוגי חולון פיתחו שעון קיר חכם, שנועד לסייע לנשים הנמצאות בסיכון.

מקרי האלימות במשפחה בישראל הולכים ומתרבים, אך המדינה מתקשה לספק מענה בזמן אמת ולאסוף ראיות משפטיות. מתוך הצורך הקריטי הזה, פותח מיזם "Carry" – שעון קיר חכם, המוסווה כפריט עיצובי רגיל – אך מצויד במצלמה ומיקרופון שמתעדים אירועי אלימות ושולחים התרעה מיידית לאנשי קשר נבחרים.

לרגל יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים שצוין ב-25 בנובמבר, הציגו בוגרות הפקולטה להנדסת תעשייה וניהול טכנולוגיה ב-HIT – ניקול נאומוב, שיר נוריאל כהן ואנסטסיה קרפנקו – את פרויקט הגמר שלהן, שמציע פתרון ייחודי ופורץ דרך למניעת אלימות במשפחה.
"המערכת מאפשרת לנשים להרגיש מוגנות גם במצבים שבהם הן לא מסוגלות לקרוא לעזרה בעצמן", מספרת נוריאל כהן. "מעבר לכך, היא מעניקה כלי משפטי חשוב בדמות ראיות מוקלטות, שיכולות לעשות את ההבדל בבית המשפט".

השעון שמסייע לנשים בסיכון.

השעון שמסייע לנשים בסיכון. צילום: HIT - מכון טכנולוגי חולון

"הרעיון הגיע מתוך צורך אמיתי להעניק ביטחון לנשים שחוות מצבים מסוכנים בבית", מוסיפה נאומוב. “רצינו ליצור פתרון שאפשר להשתמש בו בלי לעורר חשד ושהוא פשוט ונגיש לכולן".

במבט ראשון, השעון נראה כמו פריט ביתי רגיל, אך הוא מצויד במצלמה ובמיקרופון המוסווים לחלוטין. הפעלת השעון מתבצעת באמצעות מילת קוד הנאמרת בקול, ובאופן מיידי מתחילה הקלטה של האירוע. במקביל, נשלחות התרעות בזמן אמת לאנשי קשר שנבחרו מראש, הכוללים בני משפחה או גורמים מקצועיים.

האפליקציה המלווה את השעון מוסיפה רובד משמעותי. “האפליקציה מאפשרת להגדיר מילת קוד אישית, לעדכן אנשי קשר ולנהל את ההקלטות", מסבירה קרפנקו. “במצבי חירום, היא שולחת התרעה עם מיקום מדויק ושמע חי, כך שהקרובים לנפגעת יוכלו לפעול מיד".

המפתחות. מימין: ניקול נאומוב, שיר נוריאל כהן, אנסטסיה קרפנקו.

המפתחות. מימין: ניקול נאומוב, שיר נוריאל כהן, אנסטסיה קרפנקו. צילום: יח"צ

שיתוף פעולה עם ארגונים חברתיים

מאז הצגת הפרויקט זוכה "Carry" להתעניינות רבה מצד ארגוני זכויות נשים ומוסדות חברתיים. "המוצר שלנו נועד להיות נגיש ופשוט לשימוש", אומרת נוריאל כהן. “המטרה היא שכל אישה, ללא קשר למעמדה הכלכלי או החברתי, תוכל להרגיש מוגנת".

החזון של יוצרות "Carry" הוא להטמיע את המערכת בבתי אב בישראל ובפרויקטים לאומיים לקידום בטיחות נשים. "אנחנו מקוות שהמוצר שלנו יהפוך לכלי חיוני במאבק למניעת אלימות במשפחה", אומרת נאומוב. “כיום, אנחנו עובדות על ייצור אב-טיפוס מתקדם ובוחנות אפשרויות לגיוס המונים ושיתופי פעולה עם גופים ועמותות, במטרה להפוך את 'Carry' למוצר זמין לכל אישה בישראל".

ב-HIT רואים בפרויקט דוגמה למחויבות המוסד להשפעה חברתית. "אנו גאים בבוגרות שלנו על היוזמה והחדשנות שהן מביאות לשוק", אומר פרופ’ אדוארד יעקובוב, נשיא המכון. “פרויקטים מסוג זה מראים כיצד טכנולוגיה יכולה לשפר את חיינו ולהשפיע על החברה לטובה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים