זינוק בשיעור חברות הטק שהתרבות הארגונית שלהן ידידותית ללהט"בים
93.9% מחברות ההיי-טק שהשתתפו בסקר של ארגון LGBTWork העידו על תרבות ארגונית שמקבלת להט"בים.ות+ ● עם זאת, הנתון נמוך יותר, ודומה ל-2023, כשמדובר בגיוס עובדים.ות ובפעילות למען הקהילה הגאה
הנושא של תרבות ארגונית מכילה ללהט"בים (או מכלילה – זהו התרגום העברי המילולי של Inclusion) נמצא על הפרק בעולם ההיי-טק, כולל בישראל, כבר כמה שנים טובות. עוד בעשור הקודם הוקם ארגון LGBTech, שלפני מספר שבועות שינה את שמו ל-LGBTWork, כדי להדגיש שהוא עוסק לא רק בלהט"בים.ות+ בעולם ההיי-טק, אלא בעולם התעסוקה בכלל.
מדי שנה עורך הארגון סקר, שבו הוא בודק חברות האם הן מיישמות את עקרונות הגיוון וההכללה של להט"בים.ות+, בכל הנוגע לתרבות ארגונית, גיוס ומעורבות קהילתית למען הקהילה הגאה. השנה, שיעור החברות שמיישמות עקרונות אלה בתרבות הארגונית שלהן זינק ל-93.9%, לעומת 70% ב-2023, והציון בפעילות קהילתית נותר ללא שינוי – 73%. בכל הנוגע לגיוס נרשמה ירידה מ-76.3% ל-73.9%. עולה מזה שבשני הסעיפים האחרונים יש מקום רב לשיפור.
נקודה מעט בעייתית בסקר הזה היא שהוא נעשה על בסיס התנדבותי, כלומר: המתודה של LGBTWork היא שהארגון פונה לחברות והן מחליטות האם להשתתף בו. לאחר קבלת התשובות, אנשי הארגון יוצרים קשר נוסף עם החברה ומוודאים את אמיתותן.
אילו חברות קיבלו את תקן הזהב לקבלת להט"בים+?
בכל שנה מעניק LGBTWork תקן זהב לחברות שמצטיינות בקבלת להט"בים.ות+. השנה קיבלו את התקן הזה תשע חברות, כולן מתחום ההיי-טק: נטורל אינטליג'נס, אופטיבוס, טאבולה, אינטואיט, נט-אפ, אפספלייר, אימפרבה, פיי-אם וזיפ ריקרוטר.
"נדרש מאמץ משותף לשינוי אמיתי"
שרי ירושלמי, מנכ"לית LGBTWork, אמרה כי "במבט ראשון, הנתונים מרשימים – עם ציונים של מעל 90% בתחומי התרבות הארגונית והמדיניות השוויונית. אבל חשוב להסתכל מעבר למספרים: הנתונים מטרידים במיוחד לאור העובדה שמדובר בענף ההיי-טק, שנחשב מלכתחילה לפרו-להט"בי משמעותית מענפים אחרים במשק. החברות שהשתתפו במדד הן אלה שכבר מובילות אג'נדה שוויונית ועדיין, גם אצלן אנחנו רואים קושי משמעותי בשלבי הגיוס והקליטה".
"ההתקדמות המשמעותית בתחום התרבות הארגונית מוכיחה שתהליכי שינוי עמוקים אפשריים, אך לוקחים זמן", המשיכה ירושלמי. "כדי לדעת מה באמת קורה בשוק העבודה הישראלי, אנחנו זקוקים לשיתוף פעולה של חברות וארגונים מכל התחומים. גם האתגרים שעדיין קיימים בענף ההיי-טק מלמדים כמה חשוב להתחיל לעבוד כבר עכשיו עם ארגונים מכל המגזרים".
"החלפת השם מ-LGBTech ל-LGBTWork מסמנת שלב חדש בהתפתחות הארגון, ומשקפת את ההבנה שהגיע הזמן להביא את הידע והניסיון שנצבר בהיי-טק לכלל שוק העבודה הישראלי. השינוי מגיע לאחר מעל עשור של פעילות בענף ההיי-טק, שהובילה להישגים משמעותיים בתחום השוויון וההכללה. אנחנו מזמינים ארגונים מכל הענפים – מהתעשייה והמסחר ועד למגזר הציבורי – להצטרף למדד ולקבל תמונת מצב מדויקת היכן הם עומדים בתחום השוויון וההכללה. אנחנו כבר מתחילים את ההכנות למדד 2025, שיהיה הראשון שיכלול חברות מכלל ענפי המשק", ציינה.
תגובות
(0)