מלחמה? משבר? כנסי ההיי-טק מלאים וגדושים

אלפי משתתפים נטלו חלק בכנסים של אנשים ומחשבים שהתקיימו בשבועות האחרונים, והתוכנית ל-2025 מוכנה - ומלאה לא פחות ● על מה ידונו באירועים המרכזיים של ענף ההיי-טק?

כנס AI Gov של אנשים ומחשבים.

2024 היא – ועוד מעט אפשר יהיה לומר הייתה – עוד שנה מאתגרת, ונמשכה בה אווירת אי הוודאות. אנחנו, באנשים ומחשבים, שבחודש שעבר ציינו 43 שנים שבהן אנחנו מלווים את קהילת ה-IT וההיי-טק, מתחילים לסכם את השנה. אנחנו יכולים לציין בגאווה שלמרות המצב המשכנו לשרת את הקהילה, בין היתר על ידי שורה של ועידות, שזכו להצלחה גדולה ולא מובנת מאליה.

האלפים הרבים של האנשים שפקדו את אולמות הכנסים שלנו, בסדרה של אירועים שקיימנו גם בימים מתוחים ולא הכי שמחים אלה, הוכיחו שענף ההיי-טק הוא העורף הכלכלי של מדינת ישראל. הוא בין הגורמים המרכזיים, אם לא הגורם המרכזי, שמאפשרים לצה"ל ולמערכת הביטחון להתמודד עם שמונה זירות לחימה, ולמדינה להמשיך בשגרת חיים סדירה, פחות או יותר. כל זאת בשעה שחיילינו עדיין נלחמים בחזיתות השונות, רוב התושבים בצפון ולא כל התושבים בדרום חזרו לבתיהם, ו-101 חטופים עדיין סובלים בשבי החמאס בעזה. אנחנו לא שוכחים, ומקפידים לציין זאת בכל כנס וכנס.

בחודש שעבר ובשבוע הראשון של חודש זה ערכנו כמה ועידות גדולות, שעסקו בנושאים הכי חמים שעומדים על סדר היום הטכנולוגי והלאומי. הקהל הצביע ברגליים והביע אמון בנו – וחשוב מזה בהיי-טק הישראלי – שוב ושוב. ניתן היה לפגוש בכנסים אנשים שסוגרים שנה ויותר במילואים, ובין לבין מנסים להמשיך לתפקד, וכחלק מזה מגיעים לכנסים.

אוהד חמו, הפרשן לענייני ערבים של חדשות 12, מרצה בפני הקהל בכנס Top Summit של אנשים ומחשבים, השבוע.

אוהד חמו, הפרשן לענייני ערבים של חדשות 12, מרצה בפני הקהל בכנס Top Summit של אנשים ומחשבים, השבוע. צילום: ניב קנטור

ועידת הפסגה של ענף במלחמה

ביום א' השבוע ערכנו את ועידת הפסגה השנתית של הענף, Top Summit, שהגיעו אליה משתתפים מקצוענים רבים: מנמ"רים, מנכ"לי חברות ה-IT המובילות בישראל, ספקים ולקוחות. בפאנלים שנערכו במסגרת הוועידה, שאותה הנחתה דפנה ליאל, כתבת ופרשנית פוליטית בחדשות 12, ציינו המשתתפים את העובדה שלמרות המצב, הארגונים המשיכו לעבוד, ואיתם גם החברות הספקיות.

זה לא היה פשוט: גם חברות אלה התמודדו עם הגיוס הנרחב של עובדים למילואים, ועם הצורך לשנות תוכניות ולהתאים את עצמן למציאות המשתנה. ההמשכיות התפקודית, הסבירו הדוברים, חשובה לא רק לעורף בישראל, אלא גם כלפי העולם. והרי עיקר הלקוחות של חלק ניכר מחברות ההיי-טק הישראליות נמצאים בחו"ל, שלא לדבר על כך שרוב ההשקעות בסטארט-אפים כחול לבן מגיעות מעבר לים.

במהלך האירוע קיבל ד"ר נחמן אורון, מוותיקי ה-IT בממשלה, את אות יקיר התעשייה, על פועלו הנמרץ וארוך השנים למען התקשוב הממשלתי. בחודש שעבר קיימנו אירוע שיוחד לתקשוב הממשלתי – את הכנס השנתי eGov, שהשנה שונה שמו ל-AIGov. הכנס הזה מתקיים מעל 20 שנים ברציפות, והוא נעשה בשיתוף מערך הדיגיטל הלאומי ובסיוע ד"ר אורון. לאירוע הגיעו בכירים בתחום התקשוב בממשלה ובמגזר הציבורי, והוצגו בו תוכניות העבודה של המשרדים השונים בתחומי הבינה המלאכותית, ענן הנימבוס והאצת הדיגיטציה של שירותי הממשלה.

מימין: פלי הנמר, יזם ומנהיג אנשים ומחשבים, ומקבל האות, ד"ר נחמן אורון.

משמאל: פלי הנמר, יזם ומנהיג אנשים ומחשבים, ומקבל האות, ד"ר נחמן אורון. צילום: ניב קנטור

בשבוע השני של נובמבר התקיים בהפקת אנשים ומחשבים כנס שנתי נוסף – של עמותת בוגרי ממר"ם. המועד המקורי לקיומו היה כמה שבועות קודם לכן, אולם הוא נדחה כמעט ברגע האחרון, עקב האיומים האיראניים לירות טילים על ישראל, שלמרבה הצער התממשו. במפגש ניתן היה לראות, ולא במקרה, בעלי תפקידים רבים ששירתו בממר"ם וכיום נמצאים בצמרת ה-IT בישראל – הן בשוק הארגוני, הן בממשלה והן בחברות שעובדות עם הענף. זהו פסיפס שמייצג נדבך חשוב מאוד בסיפור הגדול של אומת הסטארט-אפ.

מה בשנה הקרובה?

עם הפנים קדימה לשנת 2025, שכבר נוקשת בדלת, השלמנו את התוכניות לוועידות, לכנסים ולמפגשי הפורומים שנקיים במהלכה. בתחילת ינואר נערוך את הוועידה השנתית ICS, שעוסקת בסייבר ובתשתיות, בהובלת יועץ הסייבר הוותיק והבכיר דניאל ארנרייך. באותו החודש תתקיים ועידת GenAI, שתעסוק בתחום החם ביותר כיום, שמאתגר את הארגונים ואת התעשייה – הבינה המלאכותית היוצרת. כמו כן, נקיים באותו החודש את הכנס השנתי של לשכת המבקרים הפנימיים – IIA.

בסוף פברואר ייערך בפעם השנייה כנס הנימבוס, שירכז אליו את האנשים שעוסקים באחד המיזמים הלאומיים המשמעותיים ביותר: הענן הממשלתי הציבורי. זו עוד דוגמה למשקל החשוב שיש לממשלה בהנעת המגזר הטכנולוגי, מאחר שפרויקט נימבוס מאפשר לשורה ארוכה של חברות להשתתף בחלקים שונים של המכרז. ישראל היא אחת המדינות היחידות בעולם שהצליחו לשכנע שתי חברות ענן וטק גדולות – AWS וגוגל קלאוד – להקים בה דאטה סנטרים.

נוסיף להיות חלק מסיפור ההצלחה של אומת החדשנות, שגם בתקופת חירום, תוך התמודדות עם אתגרים לא פשוטים, מהווה הקטר שיוביל את המשק להתאוששות עם סיום המלחמה. התקווה היא שבשנה הבאה נראה פה איתנו את 101 החטופים והחטופות, שנמצאים מאז ה-7 באוקטובר במרתפי ובמנהרות החמאס

עוד אירוע שנקיים בחודש פברואר הוא טקס מצטייני המחשוב השנתי, IT Awards. אירוע זה נחשב למרכזי ביותר בענף ובמשק בכלל, ובאה בו לידי ביטוי הפעילות של מאות ארגוני IT, שפיתחו וסייעו לארגונים שלהם לממש את ליבתם העסקית. זהו אחד הטקסים היותר מרגשים, ובאופן טבעי, הוא מרכז אליו משתתפים רבים. האירוע מבטא את הרצון של מנהלי הטכנולוגיה לפרגן ולהודות לצוותים ולעובדים שלהם, שבדרך כלל נמצאים מאחורי הקלעים. לצד הטקס הזה ייערך טקס המנמ"ר המצטיין, שבו מוענקים אותות הערכה למנמ"רים שהוכיחו מנהיגות טכנולוגית, יוזמה וחדשנות.

בהמשך השנה מתוכננים עוד שורה ארוכה של כנסי לקוחות, ועידות מגזריות, וכן המשך התנופה בפעילות של הפורומים של אנשים ומחשבים, ביניהם פורום המנמ"רים C3, שמוביל התכנים שלו הוא רונן זרצקי, ופורום הסייבר, בהובלה של גיא מזרחי. כמו כן, מתוכננים כמה פורומים חדשים, שעליהם נעדכן בהמשך.

משתתפים בכנס Lynx DevCon האחרון.

משתתפים בכנס Lynx DevCon. צילום: תומר פולטין

עד סוף השנה הנוכחית ובשנה הבאה נמשיך לקיים גם את הכנסים של המותג היחסית חדש שלנו, Lynx, שגם הם מושכים אליהם קהל רב. רק בשלושת החודשים הקרובים יתקיימו חמישה כנסים כאלה: ביום ראשון הקרוב נקיים את כנס Lynx DevOps, שבו יטלו חלק מפתחים, מנהלים ובכירים בעולמות הפיתוח ממיטב החברות, שיבואו להתעדכן בהתפתחויות החדשות ובפתרונות החמים בתחום. פחות משבועיים לאחר מכן, ב-19 בדצמבר, נקיים את כנס Lynx SaaS, שיעסוק בעולמות התוכנה כשירות. ב-15 בינואר נערוך כנס חדש – Lynx Proptech, שיעסוק בתחום המתפתח של טכנולוגיה לעולם הנדל"ן. שני כנסים נוספים יתקיימו במרץ – Lynx Security Summit ו-Fintech Junction, שכבר הפך למסורת בעולם הפינטק ונחשב לכנס המרכזי של ענף הטכנולוגיה למגזר הפיננסי.

האתר של הענף

את כל הפעילות הזו מלווה מערכת אנשים ומחשבים, באמצעות הפורטל הפופולרי, שאתם קוראים בו עכשיו, והניזולטר הוותיק DailyMaily. שניהם מסקרים את עולמות ה-IT והטכנולוגיה לגווניהם, בישראל ובעולם, ומהווים מקור המידע המרכזי של קהילת ההיי-טק הישראלית. בשנה הקרובה נרחיב את מיזם הפודקאסט שלנו, שמעמיד את המיקרופון לטובת גיבורי הקהילה.

השורה התחתונה: אנחנו, באנשים ומחשבים, גאים להיות חלק מהאקו-סיסטם של ההיי-טק הישראלי, שהמשיך לפתח, לשרת ולייצא השנה תחת אש, בתנאים כמעט בלתי אפשריים. נוסיף להיות חלק מסיפור ההצלחה של אומת החדשנות, שגם בתקופת חירום, תוך התמודדות עם אתגרים לא פשוטים, מהווה הקטר שיוביל את המשק להתאוששות עם סיום המלחמה. התקווה היא שבשנה הבאה נראה פה איתנו את 101 החטופים והחטופות, שנמצאים מאז ה-7 באוקטובר במרתפי ובמנהרות החמאס.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים