"כדי לחלץ יותר ערך מהנתונים יש להתייחס אליהם כמוצר"

"על מנת לייצר ערך לארגון, יש להפיק ערך מהדאטה, לקבל את מנהלי הדאטה כחלק מההנהלה הארגונית, ולהתייחס אליה כאל מוצר ופרויקט", כך אמר גיל רוזן, סמנכ''ל פתרונות דאטה במטריקס DNA

גיל רוזן, סמנכ''ל פתרונות דאטה במטריקס DNA.

"עם הופעת הבינה המלכותית היוצרת עלתה ההבנה שהארגונים שינצחו במגזר הפעילות שלהם יהיו אלה שיידעו לטפל בשילוב של דאטה עם AI, וכך הם ישיגו מובילות עסקית על בסיס הצלחה טכנולוגית. בעבר, הדאטה הייתה תוצר לוואי שהתקבל מהטיפול בתהליכים העסקיים, ואילו כיום היא מצויה בליבה העסקית. על מנת שלא נהיה יצרני דו"חות, אלא כאלה שמייצרים ערך לארגון, יש להפיק ערך מהדאטה, לעשות את מנהלי הדאטה לחלק מההנהלה הארגונית, ולהתייחס אליה כאל מוצר ופרויקט לכל דבר ועניין", כך אמר גיל רוזן, סמנכ"ל פתרונות דאטה במטריקס DNA.

רוזן דיבר במפגש פורום מנמ"רי הממשלה eGov. המפגש, בהפקת אנשים ומחשבים, התקיים היום (ב') במלון ולדורף אסטוריה בירושלים, בהנחיית יהודה קונפורטס, העורך הראשי של הקבוצה. נושא המפגש היה "מנתונים לערך – מהפכת הדאטה במגזר הציבורי".

צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין

לדברי רוזן, "הסיבה שהתחום הפך לנושא חם כעת היא שעולם ה-AI פתח עבורנו יותר אפשרויות, שהן מעבר לבנייה של לוחות מחוונים (דשבורדים – י"ה). על מנת שיותר עובדים ויותר לקוחות ייהנו מהתוצרים של הדאטה, נדרש לחשוף אותם למערכי מידע בשלים יותר. הרצון פוגש יכולת, וכיום יש על מיזם הענן הממשלתי נימבוס את כל הכלים שמאפשרים לעשות זאת".

דאטה כמוצר

"על מנת להגדיל את השימוש והניצול של הנתונים", ציין רוזן, "יש לממש תפיסה של דאטה כמוצר. במסגרת התפיסה הזאת לוקחים את עקרונות ניהול המוצר ומחילים אותם על ניהול הדאטה, כמוצר לכל דבר. בדרך זו ניתן לפתור יותר בעיות עסקיות".

לדבריו, "תפיסות הדאטה כמוצר והדאטה כפרויקט נועדו על מנת למנוע מצב שבו יש מאגרי מידע לכל משרד ממשלתי, אין שיתוף ביניהם, וגם אין אחידות וסיכום לגבי איכות המידע, אמינותו ואבטחתו".

"במימוש דאטה כמוצר, מתקבלים כמה יתרונות. אחד מהם הוא שימושיות גבוהה יותר. ניתן לממש ארכיטקטורות מודרניות לטובת טיפול בנתונים ובאיכות שלהם", אמר.

"מטריקס", אמר, "זכתה בבלעדיות לאספקת פתרון SAP BTP בענן הממשלתי נימבוס רובד 5, וכך גופי הממשל יכולים להטמיע את פתרון SAP BTP על תשתיות הענן של גוגל עם הגב החזק שלנו, בתחומים של דאטה, אינטגרציה, אנליטיקה ועוד".

רוזן סיכם באומרו כי "על מנת לשנות את כיוון תנועת הארגון ב-180 מעלות, יש לבנות צוות דאטה רב תחומי, שמייצר מוצר דאטה – כזה שמבוסס על מידע ופותר בעיה עסקית. במיזם כזה, המיקוד הוא על ניהול הנתונים, חשיפתם, טיפול בגרסאות, הבטחת האמינות שלהם ואבטחת מידע. תפקיד מפתח בפרויקט הוא מנהל מוצר דאטה – האיש שעליו לחיות בשני העולמות: גם להבין את צרכי המשתמשים וגם להיות בעל ידע טכנולוגי. כולנו יושבים על הררי דאטה – הבה ננצל אותם לטובת הפקת ערכים עסקיים".

בועז גודוביץ', מנהל תחום מוצרי SAP Analytics בחטיבת מוצרי התוכנה של מטריקס, הציג את פתרון (SAC) SAP Analytics Cloud. לדבריו, "הפתרון מאפשר לארגונים ליהנות מסביבת BI מודרנית, המשלבת יכולות AI (Just ask) כחלק אינטגרלי של סביבת ה-BI למשתמש. SAC הוא פתרון שמבוסס על ארכיטקטורה מודרנית, שמאפשרת לנהל את עולמות התוכן ב-BI עם שמירה על אמינות תוצרי ה-BI לטובת החלטות עסקיות". הוא סיים בציינו כי "הפתרון כולל את אפליקציית התכנון המובנית בו, שמציעה ניהול של התקציב הארגוני, עם יכולות 'מה אם' וחיזוי".

גבריאל מיטרני, מנהל שותפויות ISV בגוגל קלאוד ישראל.

גבריאל מיטרני, מנהל שותפויות ISV בגוגל קלאוד ישראל. צילום: ניב קנטור

גבריאל מיטרני, מנהל שותפויות ISV בגוגל קלאוד ישראל, אמר כי "הנתונים נמצאים סביבנו בכל ארגון, מגזר, היבט או מחלקה. האתגר מגיע מהמשתמשים והלקוחות, שרוצים לקבל יותר נגישות לנתונים, ועל בסיסם לקבל תובנות מושכלות. אנחנו עוזרים ללקוחות עם היצע מגוון של שירותים מבוססי נתונים".

"לפני שנה", אמר מיטרני, "השיח נסוב סביב מודלי שפה גדולים, LLMs. לפני חצי שנה עברנו לשלב הפלטפורמה, שבו המנהל מנהל את המודל, המיכון והתהליך העסקי. כיום אנחנו בשלב שבו השיח נסוב סביב סוכנים, כדי שהמשתמשים ישתמשו ביכולות הללו בשירות עצמי".

לסיכום הוא ציין כי "הייחודיות של גוגל קלאוד היא בהיצע, מבית אחד, של כל הרבדים בעולם הבינה המלאכותית היוצרת: תשתיות, LLM, פלטפורמת הפיתוח המאוחדת שלנו, Vertex AI, שמנוהלת באופן מלא, ומעליה – הסוכנים. כך אנחנו מסייעים לארגונים לפתור תהליכים עסקיים, על בסיס הטכנולוגיה שלנו. בין השאר, סייענו לחוקרים ולארכיאולוגים של רשות העתיקות לקבל גישה לאגמי מידע רבים ולקבל תשובות מהירות לשאלותיהם. השותפים העסקיים פועלים עימנו ברובד 5 של נימבוס (שגוגל קלאוד היא אחת הזוכות במכרז שלו – י"ה). אנחנו מסייעים לגופי ממשלה לאגד מאגרי מידע שונים ממקורות שונים, לחבר אותם למערכות אחרות ולהביא לבניית מאגר מידע שמניב תובנות חוצות ארגון".

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. הם עדיין במרוץ לAI?

    הם עדיין במרוץ לAI?

אירועים קרובים