"2025: שנת המפץ הגדול בטכנולוגיה – ה-AI תהיה במוקד"
"כאופטימיסט טכנולוגי, אני בטוח שהבינה המלאכותית תאיץ את ההתקדמות והחדשנות האנושית", אמר ג'ון רוז, סמנכ''ל הטכנולוגיות הראשי של דל, שפירט אודות חמש מגמות עכשוויות ועתידיות סביב התחום המשבש
"גראנד סלאם הוא ארבעת טורנירי הטניס החשובים בעולם, ביניהם ווימבלדון ורולאן גארוס. לטכנולוגיה, 2024 הייתה שנת 'גראנד סלאם' – AI נדון בכל חדר ישיבות, ולא כעוד סתם שיחת תקציב. לא ראיתי דבר דומה לכך בארבעת העשורים שלי בטכנולוגיה. ב-2025, החיים והתעשיות יעוצבו מחדש באמצעות בינה מלאכותית לסוגיה. בדיוק כפי שהמפץ הגדול הכין את הקרקע לפיתוח גלקסיות וכוכבים, הצמיחה המהירה של AI יוצרת הזדמנויות, תעשיות ודרכי חיים ועבודה חדשות. ב-2025, נהיה עדים למקבילה הטכנולוגית של המפץ הגדול, כשהבינה המלאכותית תהיה במוקד האופנים בהם אנו חיים, עובדים ומשחקים. בדיוק כפי שהיקום התפשט במהירות לאחר היווצרותו, הטכנולוגיה מתפוצצת למחוזות חדשים, מגדירה מחדש תעשיות ומעצבת מחדש את עתידנו", כך אמר ג'ון רוז, סמנכ"ל הטכנולוגיות הראשי של דל (Dell Technologies).
רוז, המשמש גם כמנהל AI ראשי בענקית ה-IT, שוחח עם עיתונאים אמש (ב') ופרס את תחזיותיו לשנה החדשה.
ה-GenAI: "רבים לא יודעים מאיפה להתחיל"
"הראשונה מחמש המגמות" אמר, "היא שה-AI יספק ROI – החזר השקעה משמעותי – לארגון. במחקר שערכה מקינזי, 65% מהארגונים משתמשים באופן קבוע ב-GenAI, נתון כמעט כפול מעשרת החודשים הקודמים. עם זאת, רבים לא יודעים מאיפה להתחיל. סקר שערכנו באחרונה בקרב 1,600 לקוחותינו, מצא שכמעט 80% מהם נמצאים רק בשלב 0, של בדיקה ולמידת הנושא, או בשלב 1, של הטמעה ממוקדת עם משאבים ייעודיים ומפת דרכים להרחבה. עבור ארגונים רבים, שלב המבחן והלמידה מתחיל להשתלם. לפי מורגן סטנלי, רוב החברות רואות ROI גבוה ב-40% מהמצופה בפתרונות ה-GenAI שלהן. אני צופה שבשנה הקרובה, ארגונים ימשיכו לראות ROI אמיתי, ככל שהם ירחיבו את אימוץ הבינה המלאכותית. ארגונים שלא מבינים את אסטרטגיית ה-AI והארכיטקטורה הנכונות – ימצאו עצמם בעמדת נחיתות".
"המגמה השנייה", ציין, "היא שהטמעת ה-AI במחשבים האישיים תהיה החלק החשוב ביותר בארכיטקטורת המחשוב המבוזרת בארגונים. יחול שינוי במקום שבו עסקים מיישמים AI, כדי שהם יוכלו לעקוב אחר הנתונים. ה-AI יעבור מהדאטה סנטר ומהענן – אל הקצה והמחשב האישי. במחשבי AI, הנתונים יעובדו ישירות במכשיר, מה שיהפוך אותם למהירים, חסכוניים ומאובטחים יותר. המחשבים האישיים יהיו מסוגלים להריץ עומסי עבודה של AI או יישומים, ויתמכו בכל המשימות היומיומיות שלכם, עם מעבדים בעלי ביצועים גבוהים יותר ויותר".
"המגמה השלישית", ציין רוז, "קשורה לדאטה סנטר, שמניע מהפכה בארכיטקטורה, בשל עקומת האימוץ המהירה ביותר של AI בכל ההיסטוריה הטכנולוגית. עד סוף 2026, אימוץ AI ישקף יותר ממחצית הביקוש לעומסי עבודה בדאטה סנטרים. זה יביא למעבר לארכיטקטורות 'מפורקות', בהן מחשוב, אחסון ורישות יהיו מהירים כברק ויוכלו להתרחב באופן עצמאי. כך יימנעו כל 'נקודות הכאב' הנפוצות בדאטה סנטרים".
"המגמה הרביעית", לפי רוז, "נוגעת ליעילות של דאטה סנטרים. הניגוד בין העלות הצומחת של אנרגיה בשל גידול בצריכה בגלל AI, ומנגד, הצורך בעבודה ידידותית לסביבה, עם הלימה לרגולציות לתחום – יקשה על הניווט. לכן, ארגונים יתמקדו בחדשנות בעולם החומרה, עם פתרונות חסכוניים באנרגיה, כגון קירור נוזלי חדשני, וכלי ניהול וניטור עומסי עבודה, לטובת יעילות ושיפור הביצועים".
"סוכני AI יהיו בכל מקום"
"המגמה האחרונה", אמר רוז, "היא שסוכני AI יהיו בכל מקום. מדובר במערכות תוכנה שיכולות לתכנן, לקבל החלטות ולנקוט פעולה להשגת מטרות מוגדרות מראש. תהיה להם השפעה גדולה על האופן שבו אנו משתמשים ב-AI. סוכנים יתפתחו ויהפכו מיישומים פסיביים הדורשים קלט אנושי – למערכות מרובות סוכנים, הפועלות עצמאית. לבני האנוש יהיה בקרוב צוות שלם של סוכנים, מה שיהפוך את כולם למנהלים, עם סוכנים מותאמים להם אישית. 'סוכן' תהיה מילת השנה ב-2025. הם יתקשרו בשפה טבעית ויקיימו אינטראקציה עם העולם הסובב אותם, כולל עבודה בצוותים מעורבים, של סוכנים אחרים ובני אדם".
עוד ציין רוז כי "הפוטנציאל האמיתי של AI טמון בקשרים שלה עם טכנולוגיות מתפתחות אחרות. יש פוטנציאל סינרגטי של שילוב AI עם התקדמות בתחומים כמו מחשוב קוונטי, מחשוב קצה חכם, מימוש תפישת 'אפס אמון' באבטחת מידע, טכנולוגיות 6G ותאומים דיגיטליים. הכוח המשולב של מחשוב קוונטי ובינה מלאכותית ישנה את כללי המשחק בתעשיות רבות ובתחומים מורכבים כמו מדע חומרים, גילוי תרופות ובעיות אופטימיזציה – תחומים בהם המחשוב המסורתי הוגבל".
"הבינה המלאכותית ניסחה הכל מחדש, כולל את התפקיד של כל טכנולוגיה אחרת. AI הפכה לא רק למרכז עולם היישומים שלנו, אלא גם למרכז עולם הטכנולוגיה. כל טכנולוגיה מאפשרת כעת בינה מלאכותית או מופעלת על ידיה", סיכם רוזה. "כאופטימיסט טכנולוגי, אני בטוח שהבינה המלאכותית תאיץ את ההתקדמות והחדשנות האנושית. ארגונים חייבים לתעדף מה נכון להם בתוך שטף הבינה המלאכותית, להשקיע בפיתוח כישרונות ולחקור פתרונות חדשניים, כדי להישאר בחוד החנית של המהפכה הטכנולוגית הזו. העתיד שייך למי שיכול לרתום את כוחה של הבינה המלאכותית. הזמן לפעול הוא עכשיו, השפעת הפעולה תהיה עמוקה".
תגובות
(0)