"אנחנו בוחנים כל הזמן כיצד ליירט רחפנים באמצעות רחפנים אחרים"
כך לפי תא"ל (מיל') ד"ר דניאל גולד, ראש מפא"ת ● אלוף (מיל') אייל זמיר, מנכ"ל משרד הביטחון: "מדינה שלא תשקיע היום ב-AI תישאר הרחק מאחור בשדה הקרב של מחר" ● זינוק בפעילות של המשרד עם סטארט-אפים ישראליים
ברקע המלחמה, משרד הביטחון דיווח היום (ג') על גידול משמעותי בהתקשרויות עם 86 סטארט-אפים וחברות קטנות מישראל, בהיקף של כ-601 מיליון שקלים, בין אוקטובר 2023 לספטמבר 2024 – נתון המשקף זינוק של פי חמישה לעומת התקופה המקבילה אשתקד. אלה מצטרפים לעוד כ-200 סטארט-אפים שפועלים עם מפא"ת (המנהל למחקר ופיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית במשרד הביטחון), לטובת פיתוח טכנולוגיות ויכולות חדשניות.
הנתונים נחשפו בכנס דיפנס-טק של המרכז למחקר סייבר באוניברסיטת תל אביב, בשיתוף מפא"ת. הכנס דן בשימור ובחיזוק העליונות הטכנולוגית של ישראל.
ראש מפא"ת, תא"ל (מיל') ד"ר דניאל גולד, אמר באירוע כי "אנחנו בוחנים כל הזמן כיצד ליירט רחפנים באמצעות רחפנים אחרים ואיך להפיל רחפני אויב באמצעות רשתות. במהלך המלחמה עבדנו עם עשרות סטארט-אפים בשטח. יצרנו מתודולוגיה של לקיחת סטארט-אפ ושילובו בשטח – משהו שהעולם עדיין מנסה להתמודד איתו".
לדבריו, "ההגנה האווירית משנה את העולם. חץ 3 הופעל בפעם הראשונה נגד טיל ששוגר מתימן במרחק של יותר מ-1,500 ק"מ. אנחנו משפרים את מערכות ההגנה בלא הרף. במהלך המלחמה ביצענו עשרות שיפורים במערכות. במלחמה הנוכחית, קלע דוד וכיפת ברזל יירטו בהצלחה רקטות, טילים, כטב"מים וטילי שיוט".
אלוף (מיל') אייל זמיר, מנכ"ל משרד הביטחון, אמר כי "הבינה המלאכותית היא לא עוד מהפכה טכנולוגית. היא תשנה לחלוטין את מה שאנחנו מכירים בלוחמה. מדינה שלא תשקיע היום ב-AI תישאר הרחק מאחור בשדה הקרב של מחר".
מנכ"ל משרד הביטחון אמר כי החלטתו להקים מנהלת ייעודית במפא"ת ל-AI ואוטונומיה מיושמת בימים אלה. "זה אולי נשמע חלוצי, אך בשדה הקרב העתידי, חיילים ומערכות AI יעבדו יחד בשיטות לחימה חדשות. הבינה המלאכותית תאפשר 'להקות' של יחידות קרב מעורבות – חיילים ומערכות לא מאוישות, או יחידות אוטונומיות לחלוטין, שמסוגלות לקבל החלטות עצמאיות. בעוד עשור וחצי, או אולי מהר יותר, רובוטים מבוססי AI יובילו את הלחימה ביבשה, באוויר ובים. שלא יהיה ספק – בעתיד הנראה לעין נמשיך לחזק את כוחות היבשה, יחידות מיוחדות ועוד, אבל אנחנו חייבים להטמיע את היכולות החדשות כדי להיות יותר יעילים ולהציל חיים", ציין.
בדבריו התייחס אלוף (מיל') זמיר להתפתחויות באזור ואמר כי "סוריה התפרקה בתוך ימים והציר האיראני כולו נחלש באופן דרמטי כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות והשפעתן על המזרח התיכון. כאשר טייסים ישראליים מטיסים מטוסי קרב אמריקניים שמצוידים בטכנולוגיה ישראלית כדי לפגוע במערכות ההגנה המתקדמות ביותר של איראן, הם שולחים מסר רב עוצמה לעולם".
אלוף (מיל') פרופ' איציק בן ישראל, יו"ר הכנס ויו"ר המרכז למחקר סייבר באוניברסיטת תל אביב, אמר כי "המלחמה שאליה נגררנו מאז ה-7 באוקטובר האירה באור חיובי את טכנולוגיית ההגנה שפותחה בישראל. איראן משגרת מאות טילים בליסטיים, כטב"מים וטילי שיוט לעברנו והתוצאה, בשורה התחתונה, היא שאין נזק ממשי. החמאס פורק ומנהיגיו חוסלו. החיזבאללה ומאגרי הנשק הגדולים שלו אינם קיימים עוד. ובהמשך ישיר – סוריה התפרקה ובשאר אסד נמלט ממנה. כל זאת בזכות לוחמי צה"ל וטכנולוגיות מערכות ההגנה והלחימה שפותחו על ידי מערכת הביטחון והתעשיות הביטחוניות בארץ".
תגובות
(0)