איך ממשיכים הלאה אחרי שנה מורכבת?
בכירי ה-IT שהשתתפו בפאנל בכנס Top Summit דיברו על ההתמודדות של שוק ההיי-טק הישראלי עם המצבים החדשים שהכתיבה המלחמה בשנה האחרונה ועל התוכניות קדימה, לקראת צמיחה
"זה לא רק המלחמה. זה כל ארבע השנים האחרונות מאז פרוץ הקורונה. כולן יצרו מציאות שבה הארגון צריך להתאים את עצמו למצבים חדשים, ולדעתי זה יצר חוסן חשוב מאוד, שהוא זה שייקח אותנו קדימה, וגם מיקוד עסקי שיוביל להצלחה. בזק בינלאומי היא חברת תקשורת וחברת תשתיות, שמתפתחת מאוד ב-IT, כולל בתשתיות קריטיות, ולכן זו תקופה שבה הלקוחות היו צריכים אותנו הכי הרבה והיינו שם עבורם, ואנו ממשיכים איתם הלאה. הטכנולוגיה מביאה שינוי מאוד משמעותי לעולם, אבל היינו צריכים לבחור במה להתמקד ועל מה לוותר. אנחנו עושים צעדים ראשונים כדי להביא ללקוחות יותר בינה מלאכותית, הרבה שירותים חדשים בעולם הסייבר – מרמת התשתית ועד רמת האפליקציה, וכן משקיעים בחיבור לקהילה", כך אמר רון גלב, מנכ"ל בזק בינלאומי, בכנס Top Summit, ועידת הפסגה השנתית של אנשים ומחשבים, לקראת פתיחת שנה העסקים החדשה בעוד שבועות ספורים.
הוא היה אחד המשתתפים בפאנל של בכירי ה-IT, שכותרתו "איך ממשיכים הלאה אחרי שנה מורכבת?" שהנחו במשותף ליאורה שכטר, סמנכ"לית מערכות מידע בשירותי בריאות כללית, ותמי קול אוחנה, מנהלת הטכנולוגיה הראשית של פורמולה.
להבטיח את מקומה של ישראל כמובילה ב-AI
ליאור פוני, מנכ"ל דל טכנולוגיות ישראל, הדגיש כי הכרחי לדחוף לפעולה משותפת ואסטרטגית, שתבטיח את מקומה של ישראל כאחת המדינות המובילות בתחום בעשורים הקרובים. " מצד אחד, ישראל מתאפיינת ביכולות טכנולוגיות מתקדמות וביזמות פורצת דרך; מצד שני, המדינה עדיין חסרה תוכנית לאומית מקיפה בתחום. למגזר הפרטי תפקיד קריטי בהובלת מהפכת הבינה המלאכותית. חברות הטכנולוגיה הגלובליות שמפעילות מרכזי פיתוח בישראל, לצד החברות הישראליות המתפתחות הן התקווה הגדולה שלנו. בעוד רגולציה ממשלתית היא תהליך איטי ומורכב, לחברות הפרטיות יש היכולת לפעול במהירות ובגמישות, להגיב לשינויים גלובליים ולהטמיע פתרונות חדשניים בזמן אמת".
לירון שחורי, מנכ"ל אמת דיפנס, דיבר על השנה המאתגרת, שהשפיעה מאוד על עובדים רבים. "בעיניי, קודם כל יש לנו אחריות לספק 'כיפת ברזל' לרווחת העובד. לא רק כלכלית. החזרה לעבודה אינה פשוטה, ולכן חשוב לנו לנטוע בהם ובמשפחותיהם תחושת מוגנות, תוך חזרה הדרגתית לעבודה. לשמחתנו, חלק ניכר ממשאבי החברה – על ארבעת תחומי הפעילות שלנו: תוכנה, תשתיות, סייבר ודאטה – התמקדו בפרויקטים ביטחוניים ולאומיים, דבר שנותן לעובדינו משמעות ערכית ומקצועית. לגבי העתיד, תפקידנו בהיי-טק הישראלי הוא להיות הקטר ליציבות המשק והכלכלה, כי הטכנולוגיה מהווה ותמשיך להוות כלי משמעותי בשדה הקרב. מאז ה-7 באוקטובר, היו שטענו שההסתמכות על טכנולוגיה כשלה. אני לא מסכים עם טענה זו. המידע כולו היה קיים; תפקידה של הטכנולוגיה הוא לסייע לאדם בקבלת החלטות, לא להחליפו. בחברה זיהינו, כי המאמץ העיקרי בשנים הקרובות יהיה בבניית תשתיות תומכות החלטה, שמטרתן לייצר תובנות בזמן אמת למקבלי ההחלטות, ללא הטיות".
צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין
ניר הולנדר, מנכ"ל נוטניקס, דיבר על כך שהחברה מציעה פתרון חלופי מקיף, שיכול לסייע לחברות שמצבן השתנה באופן מהותי אחרי שברודקום רכשה את VMware. "הזהרתי עוד לפני המכירה, שצריך תמיד להיות מוכן עם תוכנית מגירה למקרה של שינוי רציני בתחום, וזה הגיע. אנחנו מספקים אלטרנטיבה מאוד ברורה לשוק. גרטנר אמרו את זה, ואנחנו יודעים לסייע למנמ"רים, שמחפשים פתרון למצב שהשתנה. VMware סללה את הדרך בעולם וגם בישראל, אבל בעקבות הרכישה סדרי עולם משתנים מהסכמי רישוי יקרים יותר ועד ספקי שירות שלא יכולים עוד לעבוד ישירות, ולנו כאמור יש פתרון. עם זאת, הצלחה אמיתית דורשת שיתוף פעולה בין המגזר הציבורי למגזר הפרטי, ודו"ח מבקר המדינה האחרון הוא קריאת השכמה: על המדינה להירתם, להקצות משאבים ולהכריז על שנת 2025 כשנת הבינה המלאכותית".
ארי לימור, מנכ"ל מג'יק, הזכיר במסר שלו ,כי מג'יק הייתה ונותרה אחד הפתרונות הטובים ביותר למתכנתים, במיוחד בקוד בסיס, ובמיוחד עבור אלו שעדיין רוצים לכתוב תוכניות בעצמם. "המסר שלנו הוא חד משמעי: מג'יק היא עדיין פלטפורמת פיתוח מהיותר אמינות שיש בשוק כיום, והיא נותרה כלי פיתוח קל ומהיר, וזה כלי מדהים בידיים הנכונות. בשנה האחרונה אנחנו עושים הרבה כדי לחזור ולהתעורר בשוק הישראלי, ואנחנו חזק בשוק. אנחנו מציעים פתרונות העברה לענן ויכולת אינטגרציה חזקה, ולא צריך להיות מדען טילים כדי לבצע את כל העבודה המטורפת הזו".
להיות מוכנים לצמיחה ב-2025
זיו מנדל, סמנכ"ל בכיר במטריקס, טען כי לדעתו המשחק נמצא בנקודה פשוטה: "אסור להפסיק, צריך להמשיך ולהשקיע בחדשנות, ובעיקר בבינה מלאכותית, בסופו של דבר צריך לזכור שאנחנו נמצאים במצב מאוד מאוד קשה – כשאסור לשכוח לרגע את החטופים שנותרו בשבי בעזה – וגם אם יהיה פחות טוב ויותר קשה, או שמצד שני יהיה שיפור – הכלכלה הישראלית צריכה אותנו, את הטכנולוגיה שאנחנו מציעים, שבלעדיה אי אפשר להתקדם. זה אומר שאנחנו חייבים להשקיע בעולמות שכולם יודעים ומבינים – סייבר, דאטה, בינה מלאכותית וכדומה, וגם להיות מוכנים לרגע שאחרי המלחמה – כשהכלכלה תתחיל לצמוח מעלה, וזה המסר שלי: להיות מוכנים ל-2025, שתהיה שנה מאוד מאוד חשובה לכלכלה הישראלית, ואנחנו כטכנולוגים צריכים לסייע לה".
משתתף נוסף בפאנל היה בן פסטרנק, מנכ"ל ובעלים של קבוצת אמן, שאמר, כי "בתקופה הזו אנחנו נמצאים בשלבי הכנת התקציב ל-2025, ואנחנו שמים דגש על שני נושאים מרכזיים: המשך היציבות העסקית, שזה אומר ליצור שותפויות מקומיות וחיצוניות, והבאת חדשנות: להביא טכנולוגיות חדשות לישראל – לשמוע גם מה קורה בעולם ולהתאים את זה לישראל".
תגובות
(0)