"2024 הייתה מאתגרת – אבל לא ירדנו בהיקפי הפעילות"
כך אמר שמעון חקון, המנמ''ר הגלובלי של נטפים, במפגש פורום 3C, שנערך במפעל החברה בקיבוץ מגל
"אנחנו חברה ישראלית, שהפנים שלה מוטות לחו"ל – כי שם חלק ניכר מפעילותנו. זה כמה שנים אנחנו חלק מתאגיד גלובלי. 2024 הייתה שנה מאתגרת, ולמרות זאת, ה-IT סייע לחברה להמשיך לתפקד כמעט כרגיל – לא ירדנו בהיקף הפעילות שלנו", כך אמר שמעון חקון, המנמ"ר הגלובלי של נטפים.
חקון פתח את מפגש פורום C3 מבית אנשים ומחשבים, שנערך היום (ה') בקיבוץ מגל, שם נמצא אחד משלושת מפעלי החברה בישראל.
לדברי חקון, "נטפים הוקמה ב-1965 בקיבוץ חצרים. לפני שש שנים, התאגיד הגלובלי אורביה (Orbia) רכש 80% מהבעלות על החברה, כאשר 20% נותרו בבעלות קיבוץ חצרים. אורביה מונה כ-25 אלף עובדים ולה מחזור שנתי של כתשעה מיליארד דולר. היא מונה חמש חברות – האחת לייצור פלסטיק, השנייה לצינורות פלסטיק למבנים, השלישית נטפים, שפועלת בעולם ההשקיה המדויקת, הרביעית היא בעלים של מכרה גז ייחודי למשאפים של חולי אסטמה וגז לתעשיית הרכב והמזגנים, והחמישית פועלת בעולם ההולכה של סיבים אופטיים".
"נטפים", אמר, "היא חברה בולטת ו-ותיקה בעולם הפתרונות להשקיה: היא פועלת ב-110 מדינות ולה 33 חברות בנות, 19 מפעלי ייצור, מחזור שנתי של 1.1 מיליארד דולר וכ-5,000 עובדים ברחבי העולם, שבעזרתם היא מספקת פתרונות לאלפי הלקוחות הגלובליים שלה".
ניסיון של עשרות שנים
חקון מונה למנמ"ר הגלובלי של נטפים ב-2020, לאחר שבמשך שש שנים שימש כדירקטור תשתיות ותפעול IT גלובלי בחברה. לפני כן הוא עבד במוטורולה משך 23 שנים. ארגון ה-IT בראשות חקון מונה יותר מ-100 עובדים במדינות שונות ומספק פתרונות טכנולוגיים שתורמים לקידום היעדים העסקיים של החברה. בעקבות רכישת נטפים, חקון מונה גם למנהל משרד המנמ"ר (OCIO) של אורביה.
"נטפים, שאוחזת בנתח שוק של כ-30%, סללה את הדרך למהפכת השקיית הטפטוף ויצרה את שינוי הפרדיגמה, שהוביל להשקיה חקלאית בזרימה איטית (Low flow)", סיכם חקון. "כיום מציעה החברה מגוון רחב של פתרונות השקיה ופתרונות משלימים עדכניים לחקלאות – ול-IT יש תרומה חשובה לתפעול החברה ולביצועיה".
"האתגר המרכזי: יכולות נראות, ניהול ושליטה טובות יותר על נכסי ה-IT"
צפריר שמר, משנה למנמ"ר נטפים, אמר כי "האתגר המרכזי שעמד בפנינו הוא לקבל יכולות נראות, ניהול ושליטה טובות יותר על נכסי ה-IT ועל מה שאנחנו עושים. כמו כל ארגון, אנחנו נעים על המתח שבין הרצון לגדול ולהתפתח, מה שדורש השקעות נוספות, לבין הצורך להתייעל, לחסוך ולעשות יותר בפחות. נדרשנו לבהירות פיננסית והיו לנו לא מעט אתגרים שהיינו צריכים לטפל בהם".
הוא אמר כי "אתגרי ה-IT שלנו התמקדו בכמה אזורים: הצורך לנהל טוב ויעיל יותר את 'משפך ההשקעות', לדעת מה נכנס ומה לא, ומה יניב הכי הרבה ערך; ההבנה שלא נוכל להשקיע בלי להבין טוב יותר איך ניתן למטב; הרצון באחידות ובשבירת העמודים החוסמים את היכולת לדיאלוג בין חלקי הארגון השונים; והרצון לפשט ככל הניתן את המורכבות של ובין המערכות".
שמר הוסיף כי "יצרנו תהליך אחיד בכל ה-IT, והוא נועד לטובת ניהול אחיד – משלב הרעיון האמיתי דרך בדיקה האם וכיצד הוא יניב ערך, עבור בהתאמה לאסטרטגיה הארגונית ואז מימוש. כיום אנחנו נמצאים במצב טוב, שבו אנחנו יודעים, בכל חברות הבנות והדומיינים המרכזיים – מה מצב ההוצאות שלהם ומה נמצא היכן, ויש לנו יכולת לנהל פרויקטים היברידיים, ובצורה גמישה. בנינו יכולות גבוהות לניטור וחיקור, לצד חיבורים בין מערכות הליבה השונות. לצד חיסכון כספי מורגש, אנחנו מזריקים חדשנות רבה לארגון".
תגובות
(0)