אקזיט ב-900 מיליון דולרים לחברת הסייבר של אהוד ברק
קרן אירו-אקוויטי תהיה הבעלים של פראגון, שהוקמה על ידי אהוד שניאורסון, מפקד 8200 לשעבר' וראש הממשלה לשעבר אהוד ברק
הוסרו המכשולים הלא מעטים שעמדו בפני פראגון (Paragon) הישראלית: קרן ההון סיכון הפרטית אירו-אקוויטי (Euro-Equity) רוכשת את חברת הסייבר ההתקפי, שהוקמה על ידי תת-אלוף (מיל') אהוד שניאורסון, מפקד יחידה 8200 לשעבר, ואהוד ברק, ראש הממשלה לשעבר. היקף הרכישה נאמד בכ-900 מיליון דולרים.
פראגון הושקה בדיסקרטיות ב-2019, ובראשה עמד שניאורסון. לצדו ולצד ברק נוטל חלק בהנהלת החברה עידן נוריק, המשמש כיום כמנכ"ל, ובעברו עבד ב-Team8 של נדב צפריר, לשעבר מפקד 8200 וכיום מנכ"ל צ'ק פוינט.
בתחילת 2023 קראו מחוקקים בוושינגטון לחקור את הרכישה והשימוש של הממשל האמריקני בריגול התקפי בסייבר, פרי פיתוחן של שתי חברות ישראליות, כשפראגון היא אחת מהן. זאת, ברקע צעדים שנקט הקונגרס בניסיון למזער את התופעה של סייבר התקפי.
אדם שיף, הדמוקרט בקליפורניה, אז יו"ר ועדת המודיעין של הקונגרס, שלח מכתב ל-אן מילגרם, ראשת הסוכנות למלחמה בסמים, ה-DEA, וביקש ממנה מידע מפורט על השימוש של הסוכנות ברוגלה גרפיט (Graphite), פרי פיתוח חברת הסייבר ההתקפי הישראלית.
לפי דיווח של הניו יורק טיימס, שעליו חתום גם העיתונאי רונן ברגמן, שיף כתב כי "שימוש כזה עלול להיות בעל השלכות על הביטחון הלאומי של ארה"ב. הוא מנוגד לניסיון לצמצם את ההפצה הנרחבת של כלי ריגול חזקים למשטרים אוטוקרטיים ואחרים, אשר עלולים לעשות בהם שימוש לרעה". מאמצי הוועדה לצמצם את התפשטות הרוגלות נעשים בתיאום דו-מפלגתי.
בפראגון – כמו ב-NSO – עובדים רבים מ-8200.
כמו כלי הסייבר ההתקפי פגאסוס, פרי פיתוח של NSO הישראלית, גרפיט של פראגון מסוגל לחדור לטלפונים הניידים שאותם הוא תוקף ולקצור משם הודעות, סרטונים, תמונות ותכנים נוספים. בסוף 2022 חשף הניו יורק טיימס, כי ה-DEA עשתה שימוש בגרפיט. לפי הניו יורק טיימס, במחצית העשור הקודם הסוכנות שקלה לרכוש את פגאסוס של NSO, ולבסוף לא עשתה זאת. בתחילת העשור הזה גם הבולשת הפדרלית, ה-FBI, שקלה לעשות שימוש בפגסוס, אולם לא עשתה כך לבסוף.
ב-2023 הקונגרס החל בתהליך להעברת חוק, המעניק למנהל המודיעין הלאומי לאסור על גופי קהילת המודיעין האמריקנית לרכוש רוגלות זרות, ומחייב אותו להגיש לקונגרס דיווח שנתי על "חברות ריגול זרות", ששימוש בכלים שלהן עלול ליצור סיכון לסוכנויות הביון האמריקניות.
ב-2021 הוכנסו שתי חברות סייבר התקפי ישראליות – NSO וקנדירו (Candiru) – ל"רשימה השחורה", רשימת החברות המזיקות לאינטרס הלאומי של ארה"ב, שמנפיק משרד המסחר האמריקני – ולכן אסור לקיים איתן קשר עסקי. אתמול הגיע המאבק לסיומו, ולמרות התנגדותו לפעילות הסייבר ההתקפי, באחרונה אישר ממשל ביידן לקרן לרכוש את פראגון.
לפי גלובס, מתוך כלל סכום הרכישה, 450 מיליון דולרים יחולקו ל-400 עובדי החברה (20%) וחמשת המייסדים (30%). ברק צפוי להרוויח כ-10 עד 15 מיליון דולרים. הקרן תבצע את העסקה באמצעות מיזוג פראגון ל-רד לאטיס (Red Lattice) – אחת מחברות הפורטפוליו של הקרן. זו משמשת אינטגרטור בעולם הביטחוני, ועוסקת בפרויקטים עבור מערכת הביטחון האמריקנית. לפי גלובס, פראגון תמשיך להיות חברה ישראלית ולפעול בישראל, אך תוכל לייצא את טכנולוגיית הסייבר ההתקפי לארה"ב.
ײַחנק עם הכסף
ישראל צריכה אנשים כמו ברק שעושים ולא רק מקשקשים אותנו לדעת בפוליטיקה