האם טראמפ יצית מרוץ חימוש של סייבר התקפי?

היועץ המיועד לביטחון לאומי של הממשל הנכנס: "טראמפ רוצה סייבר התקפי נגד סין" ● בראיון לרשת CBS אמר מייק וולץ: "אנחנו צריכים להתחיל לצאת למתקפה ולהתחיל 'להפיל' על שחקני איום בסייבר את העלויות של מעשיהם"

יצית מרוץ חמוש של סייבר התקפי? הנשיא הנבחר של ארצות הברית, דונלד טראמפ.

צוותו של הנשיא הנבחר של ארה"ב, דונלד טראמפ, רוצה לתקוף בסייבר את יריביה – אם כי לא ברור כיצד הממשל הנכנס מתכוון לעשות זאת.

מייק וולץ, חבר קונגרס רפובליקני המיועד, על ידי טראמפ, לתפקיד היועץ לביטחון לאומי.

מייק וולץ, חבר קונגרס רפובליקני המיועד, על ידי טראמפ, לתפקיד היועץ לביטחון לאומי. צילום: ויקיפדיה

בראיון לרשת CBS אמר מייק וולץ, המיועד על ידי טראמפ לתפקיד היועץ לביטחון לאומי, כי בשנים בהן ארה"ב הציבה את הגנת הסייבר בראש סדר העדיפויות שלה – המשימה לא צלחה. "לאורך השנים ניסינו לשחק עם הגנה טובה יותר ויותר בכל הנוגע לסייבר", אמר וולץ. "אנחנו צריכים להתחיל לצאת למתקפה ולהתחיל 'להפיל' על שחקני איום בסייבר – פרטיים ואלה הפועלים בחסות מדינות – את העלויות של מעשיהם. הם נדרשים להבין את ההשלכות ולשלם מחירים גבוהים יותר על פעילותם".

וולץ, איש צבא לשעבר, נשאל ספציפית על מתקפת טייפון מלח (Salt Typhoon) הסינית, והשיב – במקום זאת – על טייפון וולט (Volt Typhoon), מתקפה סינית גם היא, אולם של קבוצת האקרים שונה. הקבוצה הראשונה, מלח, פרצה לרשתות טלקום רבות בארה"ב ואילו השנייה, טייפון, הפעילה רשת בוטים של נתבי סיסקו שנפרצו ותקפה תשתיות קריטיות. רשת וולט טייפון קמה מחדש בסוף 2024 למרות שהושבתה על ידי ה-FBI מוקדם יותר השנה. וולץ אמר כי "מצב זה בלתי מתקבל על הדעת לחלוטין".

"אנחנו צריכים להתחיל לשנות התנהגויות בצד השני, ולא לקבל באופן מובן מאליו מצב של הסלמה בהתקפה שלהם ובהגנה שלנו", אמר וולץ, שהוא חבר קונגרס רפובליקני מטעם פלורידה, ורמז כי ממשל טראמפ עשוי לקרוא למגזר הפרטי לתמוך בפעילות ההתקפית של ארה"ב בסייבר.

"יש לנו מגזר פרטי אדיר, ויש לו יכולות רבות", ציין, "היחסים האלה בין המגזר הציבורי לפרטי, עם תעשיית הטק שלנו, יכולים לעשות הרבה טוב ולעזור לנו להגן – אבל גם לפגוע ביריבים שלנו".

כאשר נשאל איזו צורה תגובה כזו יכולה ללבוש, וולץ סירב לפרט. "לא אקדים ואומר את כל מה שנעשה ביום הראשון (לנשיאותו המחודשת של טראמפ), אבל צריך לנקוט גישה שונה לעולם הסייבר, להסתכל על הדוקטרינה שלנו, ולהתחיל להשית עלויות על הצד השני, כדי לגרום להם להפסיק עם זה".

סין: "ארה"ב היא אימפריית האקרים"

סין האשימה בעבר את ה-CIA, סוכנות הביון המרכזית של ארה"ב, בביצוע של חדירות – משך שנים רבות – לרשתות ולמכשירים סיניים, וכינתה את ארה"ב "אימפריית האקרים". זאת, בשל המשך פעילות החדירות מצדה, באופן ישיר ועקיף, כמו גם בגלל התמיכה של תעשיית הטכנולוגיה האמריקנית בתנועות מתנגדות משטר במדינות כמו תוניסיה ומצרים.

ארה"ב וסין חתמו ביניהן על הסכם ב-2015, במסגרתו התחייבו שלא לתקוף זו את זו, אולם שתי המעצמות לא קיימו את ההתחייבויות שלהן.

"אני חושב שאנחנו צריכים לנקוט עמדה הרבה יותר חזקה", סיים וולץ. "גם הנשיא טראמפ ציין זאת", הצהיר. מומחי אבטחה ציינו כי לא ברור כיצד דברי היועץ המיועד לביטחון לאומי יהפכו למעשים בעלי תוקף שיביאו לשינוי בתחום. מנגד, הם הביעו חשש כי מימוש העמדה ש-וולץ הציג – יצית מרוץ חימוש סייבר, שיהיה חמור יותר מהמצב הנוכחי.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים