יבמ מדגימה את ה"רב-מעבד" הראשון לעיבוד קוונטי
החברה הציגה אלגוריתם שמורץ בו זמנית במקביל על שני מעבדים קוונטיים, והתוצאה הייתה יעילות גבוהה בהרבה מאשר מעבד יחיד ברמת קיוביט כפולה
יבמ (IBM) הציגה כבר לפני כשנה את המעבד הקוונטי שלה Condor, המסוגל להציע ביצועי חישוב קוונטי ברמה של 1,000 קיוביט, ששבר את השיא הקודם שלה בהפרש של כ-50%. אבל למרות העוצמה הרבה שמציע המעבד הזה, החברה הציגה מחקר חדש, שבו היא מציגה את דעתה שהעתיד של המחשוב הקוונטי הוא עבודה משולבת של מספר מעבדים בו זמנית, במקביל – ממש כמו במחשוב עתיר ביצועים סטנדרטי, במיוחד במחשבי העל.
במחקר החדש של החברה היא הציגה אלגוריתם שמורץ בו זמנית במקביל על שני מעבדים קוונטיים שמקושרים ביניהם באופן קלאסי. החברה השתמשה בשני מעבדי Eagle, שמציעים עוצמת מחשוב של 127 קיוביט "בלבד", אבל המטרה העיקרית הייתה להראות את האפשרות לבצע חישוב באמצעות שני מעבדים במקביל, ולא עוצמה כללית.
במחקר, כל מעבד קוונטי חובר ליחידת עיבוד קונוונציונלית. המעבדים הללו אפילו דימו כמה מהתופעות הקוונטיות שמחשבים קוונטיים תלויים בהן, והתוצאה בסופו של דבר הייתה רשת קיוביט, שהציגה יעילות גבוהה בהרבה מאשר מעבד יחיד ברמת קיוביט כפולה – ולמעשה, כאמור, יכולת חישוב הרבה יותר מהירה שמתגברת על תקורת החישוב של מעבד יחיד.
מטרה נוספת של יבמ הייתה להראות הצצה אל עבר מפת הדרכים שלה לגבי מחשוב קוונטי עתידי. החברה רואה בעתיד מערכות המשלבות מספר מעבדים קוונטים, כולל בתצורת אריג, בשילוב עם מספר רב של מעבדים קלאסיים, CPU ו-GPU, עם עבודה המתחלקת בין המעבדים בהתאם לרמת ההתאמה הגבוהה ביותר לכל אלגוריתם נתון, ואפילו לכל חלק בו.
תגובות
(0)