ענף ספורט חדש וטכנולוגי בישראל: מרוצי סימולטור

הענף - המכונה באנגלית Sim racing, ושזוכה להכרה בינלאומית רשמית של הפדרציה הבין-לאומית לרכב (FIA) - פתח אתמול (ב') את העונה רשמית ● מה בעצם עושים בספורט הסים רייסינג?

ענף ספורט חדש בישראל. סים רייסינג.

אמש (ב') נפתחה באופן רשמי העונה למרוצי סימולטורים בארץ, כשיובל מארק קטף את המקום הראשון במרוץ הראשון, ואלון דאי את המקום הראשון במרוץ השני.

זוהי למעשה העונה הראשונה של ענף הספורט החדש שהגיע לישראל מרוצי סימולטור (סים רייסינג, Sim racing), אשר זוכה להכרה בינלאומית רשמית על ידי הפדרציה הבין-לאומית לרכב (FIA). 

ההתאחדות לנהיגה ספורטיבית מכוניות וקארטינג בישראל מסרה כי היא "גאה לפתוח עידן חדש עם ליגות ומרוצי סימולטורים. ההכרה הרשמית של ה-FIA כענף ספורט מקצועי במדינת ישראל, מהווה הישג משמעותי בזירה הבינלאומית". מי שמוביל את הענף בישראל ומונה למנהל הליגה, הוא טל שטרן.

לדברי ההתאחדות, "בזכות התמיכה הבינלאומית והחזון המקומי, הפך התחום לאחד מענפי הספורט המבטיחים בארץ".

הזוכים במרוץ הראשון בליגת הסים הרייסינג. יובל מארק, במקום הראשון, ואלון דאי, במקום שני.

הזוכים במרוץ הראשון בליגת הסים הרייסינג. יובל מארק, במקום הראשון, ואלון דאי, במקום שני. צילום: יח"צ

מה זה סים רייסינג?

הסים רייסינג הוא תחום ספורט מוטורי, שבו משתמשים במחשב או בקונסולות משחק כדי לדמות חווית נהיגה ומירוצים. באמצעות סימולטורים מתקדמים, שחקנים יכולים להתחרות במגוון רכבים ומסלולים, עם דגש על ריאליזם בכל הנוגע להתנהגות הרכב, פיזיקה, צריכת דלק, נזקים, בלאי, אחיזה של הצמיגים במסלול ועוד. 

במשחקים אלו, אפשר להשתמש באביזרי נהיגה כמו הגה ופדלים, כדי להרגיש את החוויה האמיתית יותר. הסימולטורים מאפשרים לתקשר עם שחקנים אחרים ברחבי העולם, להתחרות בתחרויות, ולשפר את הכישורים במירוץ. הספורט המסוים צובר פופולריות רבה בקרב חובבי רכב ונהיגה, ובעיקר משום שהוא מציע לרבים חוויות שאינן תמיד נגישות במציאות.

ההתאחדות מפעילה כיום ליגות סימולטורים מגוונות, ומאפשרת לחובבי ספורט מוטורי להתחרות בתנאים מקצועיים מהסימולטורים האישיים שלהם. במקביל, נעשות בארץ פעולות להכרה רשמית של הענף על ידי משרד התרבות והספורט, במטרה למצב אותו כענף ספורט רשמי ומוביל במדינה.

תחילת הדרך של ענף הסים רייסינג בישראל הייתה בשנת 2020, כאשר אמיר משולם הקים קהילה קטנה של חובבי סימולטורים. הקהילה הלכה וגדלה, ויצרה במה לחובבים שמצאו בסים רייסינג ערוץ חדש לבטא את אהבתם למרוצים. ב-2022 קיבל שטרן את ההובלה על הענף, והביא איתו חזון שאפתני: מעבר מפעילות חובבנית לליגה מקצועית.

בישראל, הענף מונה מאות שחקנים מקצועיים בטווח הגילאים של 16+, עם ליגות מקומיות ותחרויות בינלאומיות הנערכות בארץ ובעולם. ההכרה הרשמית צפויה לפתוח דלתות נוספות לקידום הענף, כולל תמיכה ממשלתית, השקעות פרטיות וחשיפה רחבה יותר לקהלים חדשים. רוב המשתמשים מתחרים מפלטפורמת PC, משמע מהמחשב הבייתי הרגיל, אבל יש גם מי שמבצע את ה"נהיגה" מקונסולה של X-BOX ו/או מה-Playstation של סוני, כשכל הנדרש הוא הגה ודוושות.

לדברי אשחר רינות, מנכ"ל התאחדות לנהיגה ספורטיבית, מכוניות וקארטינג בישראל: "ענף הסים רייסינג הוא הרבה יותר ממשחק. הסימולטורים משמשים כיום כלי אימון מרכזי עבור נהגים מקצועיים בעולם, כשרוב הנהגים הטובים בעולם – וביניהם נמצא גם אלוף העולם בפורמולה 1 מקס ורסטפן – החלו את דרכם בסימולטורים".

עוד הוסיף וסיפר אשחר: "הם ממשיכים להתאמן בסימולטורים גם לאחר המעבר לעולם הלא וירטואלי. אנו רואים בתחום זה לא רק את העתיד של הספורט המוטורי, אלא גם פלטפורמה שמחברת בין טכנולוגיה, חדשנות ותחרותיות".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים