"אירועי ה-7 באוקטובר יצרו מודעות לצורך ביצירת המשכיות עסקית"

כך אמר טל נתנוביץ', סמנכ"ל בקרה, דיגיטל ומערכות מידע בשיכון ובינוי בפאנל מנמ"רים ומנמ"ריות שהתקיים במסגרת אירוע Top Summit ● באירוע סיכמו המנמ"רים את שנת המלחמה האחרונה ואת תוכניותיהם לשנת 2025

טל נתנוביץ', סמנכ"ל בקרה, דיגיטל ומערכות מידע בשיכון ובינוי.

המנמ"רים מסכמים שנה של מלחמה ונערכים לשנת 2025, בדגש על לקחים ותובנות, התמודדות עם סביבת סייבר מאתגרת, ואופן היישום של בינה מלאכותית (AI) בארגונים – כך עלה מפאנל מנמ"רים ומנמ"ריות, בהנחיית יהודה קונפורטס, עורך ראשי בקבוצת אנשים ומחשבים, ותמי קול-אוחנה, CTO בחברת פורמולה, התקיים במסגרת אירוע Top Summit של הקבוצה, שנערך במרכז האירועים והכנסים לאגו בראשון לציון.

טל נתנוביץ', סמנכ"ל בקרה, דיגיטל ומערכות מידע בשיכון ובינוי, אמר, כי עיקר ההתמקדות שלו הינה ב"שלושה תחומים מרכזיים. הראשון, כחברה גלובאלית, הפעילה בעשרות מדינות בעולם, נדרשת סטנדרטיזציה של המערכות והשירות הניתן על ידי גופי הטכנולוגיה, וזה מתבצע באמצעות איחוד מערכות והעלאת תשתיות גלובאליות לענן".

"האתגר השני", הוסיף נתנוביץ', "הינו בתחום של יצירת המשכיות עסקית. אירועי ה-7 באוקטובר יצרו מודעות לנושא, ובשנה האחרונה היו על כך דיונים בהנהלה בהיקף של פי עשרה ביחס לעבר. הדגש ניתן על המשכיות עסקית גם של הצד העסקי ולא רק הטכנולוגי. והאתגר השלישי נוגע בעולמות הדיגיטיזציה וקיצור תהליכי עבודה באמצעותה. זה נכון בפרט כאשר כ-20% מכוח האדם נמצא בשירות מילואים ונדרשנו במהירות לייעל תהליכים באמצעות טכנולוגיה".

בנוגע ל-AI, ציין נתנוביץ', כי "רק אחוז קטן מכלל הפרויקטים היה בתחום הבינה המלאכותית, וכי קיים פער בין היקף השיח סביב הטכנולוגיה ובין היישום שלה בעולם האמיתי".

"לאתר את הטכנולוגיה שתעשה את ההבדל"

עופר לוינגר, סמנכ"ל טכנולוגיות בחברת ישראכרט, אמר כי "המלחמה העלתה מחדש את החשיבות של כוח האדם. סיפור אמיתי – היינו בעיצומו של טיפול בתקלה, ותוך כדי שיחת ועידה עולה אליה אחד העובדים שלנו שהוא מגויס למילואים, לאחר יציאה משטח עזה, מתוך שטחי הכינוס. תחושות האחריות שלו והמחויבות שלו היו גבוהות, וזה דבר לא פחות ממדהים. חשוב שנזכור, שמאחורי המושג כוח אדם ישנם אנשים, רבים מהם גויסו, מגויסים או יגויסו. גם יש להם משפחות, והם מתמודדים היום לא רק עם אתגרים מקצועיים, אלא גם עם אתגרים אישיים ומשפחתיים אדירים".

עופר לוינגר, סמנכ''ל הטכנולוגיות של ישראכרט.

עופר לוינגר, סמנכ"ל הטכנולוגיות של ישראכרט. צילום: ניב קנטור

לוינגר הוסיף, כי "בעולמות ה-AI נעשים אצלנו כמה פרויקטים, שמיועדים להעצים את הפרודוקטיביות של העובדים. המטרה היא לייצר אימפקט באמצעות הטכנולוגיה, וזה מצריך חינוך של העובדים בשימוש בה. תארו לכם ש-1,800 עובדי ישראכרט ישתמשו בכלים מבוססי AI – זה ייצור אפקט אדיר".

לוינגר סיים ואמר, ש"האתגר התמידי שלנו הוא לאתר את הפרויקט הבא או הטכנולוגיה שיעשו עבור הארגון את ההבדל וישפרו את דרך עבודתו".

לגדל יותר מזון בפחות משאבים

שמעון חקון, סמנכ"ל מערכות מידע בנטפים, ציין, כי "אחד הדגשים שלנו בשנה האחרונה היה בתרומתנו לשיקום דרום המדינה וצפונה, ואת זה אנו מבצעים יום-יום מעצם היותנו פרוסים בשטחים החקלאיים באזורים אלה. בהיבטי הטכנולוגיה השקנו בשנה זו מערכת השקיה ממוחשבת מבוססת בינה מלאכותית, הכוללת מצד אחד בקר המחובר לשטח בסנסורים עוצמתיים, ובצד השני המידע המתקבל מהשטח זורם לענן שבו מתבצעת אנליטיקה של המידע הגולמי. החקלאי בשטח מקבל פתרון והמלצות הנוגעות להשקיה, דישון ועוד".

שמעון חקון, סמנכ''ל מערכות המידע של נטפים הגלובלית.

שמעון חקון, סמנכ"ל מערכות המידע של נטפים הגלובלית. צילום: ניב קנטור

חקון הוסיף, כי "המערכת הממוחשבת משולבת בינה מלאכותית ולימוד מכונה, היא גם לומדת את השטח וגם מבצעת השוואה לשטחים דומים. זה מאפשר לחקלאי לנהל את השטח שלו בצורה טובה ויעילה יותר, אבל אם נתחבר לטרנד העולמי – זה גם מאפשר לגדל יותר מזון בפחות משאבים, דוגמת מים או דשן. זה גם מתחבר לצורך בשמירה על איכות הסביבה ולטרנד הקיימות העולמי".

הצורך להתמקד בפעילויות הליבה

דודו אשכנזי, סמנכ"ל בכיר ומנהל קבוצת מיקור החוץ בחברת נס, אמר, כי "אחד הלקחים של ארגונים אחרי השנה האחרונה הוא הצורך להתמקד בפעילויות הליבה שלהם ולהוציא למיקור חוץ את השאר. זה נכון גם לגופי הטכנולוגיה, שצריכים להמשיך ולתפקד גם תוך כדי גיוס מאסיבי של עובדים. אנחנו בפירוש רואים את המגמה הזו שארגונים בוחרים להתמקד בניהול פעילויות הליבה שלהם ותכולות עבודה אחרות להעביר למיקור חוץ".

דודו אשכנזי, סמנכ"ל בכיר ומנהל קבוצת מיקור-חוץ ב-נס.

דודו אשכנזי, סמנכ"ל בכיר ומנהל קבוצת מיקור-חוץ ב-נס. צילום: יח"צ

אשכנזי הוסיף ,כי "אנו בונים יחד עם לקוחותינו את תוכניות העבודה לשנת 2025, ובמקרים רבים גם תכניות רב-שנתיות. אנו מיישמים מודלים חדשניים, בדגש על AI, כדי להביא ערך מוסף גבוה ומהיר ללקוחותינו".

אשכנזי סיכם באומרו, כי "קבוצת מיקור החוץ שלנו פעילה בקרב ארגונים גדולים, ואפשר לומר שהיא מסייעת להפעיל את המדינה. אנו אומרים ללקוחותינו – תשאירו לנו את התפעול, ואנחנו נעשה אותו מעולה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים