נשים ומחשבים: גילי קמה, פריוריטי
מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● והפעם: גילי קמה, מנהלת פיתוח וארכיטקטית בפריוריטי
שם ותפקיד: גילי קמה, מנהלת פיתוח וארכיטקטית בפריוריטי (Priority).
מנהלת צוות פיתוח של מפתחים סניורים, שמפתח כלים ותשתיות להעברה וניהול לקוחות בענן. מרצה בכנסי תוכנה בארץ ובחו״ל – הכנס האחרון שהרצאתי בו היה corecpp 2024, שבו חלקתי מניסיוני כמפתחת וכמובילה טכנולוגית.
תפקידים קודמים: מנהלת פיתוח בסטארט-אפ Blitz של קטנועים חשמלים, ארכיטקטית בחברת הסייבר KAZUAR, מובילה טכנולוגית ומפתחת בשלל חברות וטכנולוגיות מפיתוח מערכות embedded, backend, מערכות מבוזרות וטכנולוגיות ענן.
השכלה ושירות צבאי: שירות צבאי – פקידת לשכה בחיל חינוך. תואר ראשון – הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, אוניברסיטת תל אביב. תואר שני – מינהל עסקים, האוניברסיטה הפתוחה.
משפחה: נשואה+3.
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה?
שבוע חשיפה לחיילים משוחררים, שחשף את האופציה למדעים מדויקים והנדסה. הגעתי מבית עם רקע פיננסי, עם דגש על תרבות, ידע כללי ומקצועות הומניים. מעולם לא שקלתי קריירה טכנולוגית עד לאותו שבוע חשיפה. נרשמתי ללימודי הנדסת תעשייה וניהול, ואחרי שבועיים עברתי להנדסת חשמל, כי הבנתי שהמסלול הנוכחי לא טכנולוגי מספיק עבורי.
החלטתי ללכת לתחום בגלל העצמאות הכלכלית עם אפשרויות תעסוקה מגוונות – גיליתי עולם מרתק עם עבודה מגוונת ומעניינת, שמצריכה יצירתיות ומאפשרת לי ליצור דברים שלא היו קיימים קודם לכן ולשפר דברים קיימים.
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשיית ההיי-טק?
לא כקבוצה. לפעמים מחפשים מאפיינים מסוימים שיותר שכיחים באוכלוסיית הגברים,
אבל בסוף – היחס, לטוב ולרע, הוא אינדיווידואלי והוא מכלול של דברים.
האם נתקלת באפליה נגדך אישית על רקע היותך אישה?
אני אישית לא נתקלתי.
תגובות
(0)