יונייטד איירליינס תציע אינטרנט לווייני של סטארלינק במטוסיה

חברת התעופה האמריקנית, אשר טרם חזרה לטוס לישראל, הכריזה רשמית בתערוכת CES על ההיקשורת שלה עם SpaceX - שהלוויינים בבעלותה ושקברניטה הוא אילון מאסק ● השירות יהיה זמין בחינם לחברי מועדון כבר באביב הקרוב

תציע חיבור לווייני של סטארלינק לאינטרנט לנוסעיה. יונייטד איירליינס.

יונייטד איירליינס (United Airlines) תחל לספק שירות אינטרנט לוויני של סטארלינק (Starlink) במטוסיה כבר באביב הקרוב. חברת התעופה הכריזה רשמית על החידוש בתערוכת CES. הבדיקות הטכניות של השירות יחלו בחודש פברואר והוא יהיה זמין לשימוש מסחרי כבר ברבעון השני של 2025, במטוסי האמבראר E-175 של החברה. עד סוף שנת 2025, כל צי המטוסים האזוריים של יונייטד צפוי להיות מצויד בטכנולוגיה של סטארלינק, כך לפי הדיווח של רשת CNN.

חיבור הלווייני של סטארלינק הוא כידוע שירות שמציעה חברת SpaceX, אשר מאחוריה עומד יזם הטק הבלתי נלאה אילון מאסק. שירות האינטרנט של סטארלינק מבוסס על לוויינים במסלול נמוך סביב כדור הארץ, ומספק אינטרנט מהיר עם השהייה נמוכה גם באזורים מרוחקים, או כאלה שתשתיות האינטרנט הקרקעיות שלהם נפגעו.

על פי הדיווחים במדיה, ההסכם בין יונייטד לבין חברת SpaceX, המפתחת של סטארלינק, נחתם בספטמבר 2024.


באמצעות הכנסת השירות לפעולה במטוסי יונייטד, נוסעיה יוכלו ליהנות מגלישה באינטרנט וכמובן משירותי סטרימינג, קניות ומשחקים אונליין ועוד. ואולם יש לציין כי הגישה לשירות תהיה בחינם רק לחברי מועדון הנוסעים המתמידים של יונייטד, MileagePlus. מנכ"ל מועדון הלקוחות, ריצ'רד נאן, אמר כי "הוספת סטארלינק לכמה שיותר מטוסים, ובמהירות האפשרית, היא בראש סדר העדיפויות שלנו השנה… זה לא רק ישנה את חוויית הטיסה ביונייטד, אלא גם יפתח שיתופי פעולה ויתרונות חדשים לחברים שלנו, שלא היו אפשריים אחרת".

מאסק, שגם ייסד את SpaceX וגם מתפקד כמנכ"לה, הוא מי שעומד מאחורי פיתוחה של טכנולוגיית סטארלינק. היוזמה שואפת לספק שירותי אינטרנט מהיר לכל מקום בעולם, כולל לאזורים שקשה להגיע אליהם עם תשתיות קוויות. לטובת כוונה זו, עד עתה שוגרו לחלל 4,828 לווייני סטארלינק, מתוכם 3,903 פעילים.

יונייטד איירליינס אינה חברת התעופה היחידה שאימצה את טכנולוגיית סטארלינק. גם חברות תעופה נוספות, כמו Hawaiian Airlines ו-JSX, מציעות את שירותי האינטרנט הלווייני של SpaceX לנוסעיהן. בנוסף, חברות כמו דלתא איירליינס וג'ט בלו מציעות גם הן שירותי אינטרנט בחינם לנוסעים. עם זאת, יונייטד צפויה להיות החברה הראשונה שתנגיש את שירות סטארלינק באופן נרחב בכלל צי המטוסים שלה, במטרה לשפר את חוויית הטיסה ולהגדיל את נאמנות הלקוחות.

כדאי להזכיר כי לעת עתה נוסעים שיוצאים או נוחתים בישראל לא יוכלו ליהנות מהשירות, כיוון שיונייטד טרם החזירה את פעילותה בישראל, אותה עצרה עקב המלחמה, עם ז6את בהחלט אפשר שעד פריסת השירות תשוב החברה לארץ.

סטארלינק – חיבור לווייני שיכול להשפיע על מלחמות ומדינות

כדאי לדעת כי כיום ישנן מספר חברות שמציעות שירותי אינטרנט לווייני, אך הבולטת ביותר בהן היא SpaceX עם שירות סטארלינק שלה, והיא החברה המובילה בתחום כיום, עם אלפי לווייניה שכבר נמצאים במסלולם ושמספקים שירות למשתמשים רבים ברחבי העולם.

OneWeb היא חברה נוספת הפועלת בתחום, אם כי בקנה מידה קטן יותר מסטארלינק. גם OneWeb משגרת לוויינים למסלול נמוך (LEO) במטרה לספק שירותי אינטרנט לכדור הארץ. בנוסף קיים גם פרויקט קויפר (Project Kuiper) של אמזון, המתכננת גם היא להצטרף לתחום עם מערך לוויינים משלה, אך הפרויקט של הענקית מסיאטל עדיין בשלבי פיתוח. לפיכך, סטארלינק נחשב כשירות כפורץ דרך בתחום האינטרנט הלווייני, והמיזם חולש על נתח השוק הגדול ביותר בתחום, עם מאות אלפי מנויים. בזכות טכנולוגיית הלוויינים המתקדמת שלה והפריסה הגלובלית המתמשכת, SpaceX ממשיכה לבסס את מעמדה כמובילה בתחום, וזאת מלבד היותה חברת חלל שמתיימרת בסופו של יום להטיס אנשים להתיישב במאדים.

השיג שליטה באינטרנט האוקראיני, ולכן גם ביכולות הצבא. אילון מאסק באמצעות סטארלינק.

השיג שליטה באינטרנט האוקראיני, ולכן גם ביכולות הצבא. אילון מאסק באמצעות סטארלינק. צילום: אילוסטרציה. ShutterStock

כדאי לציין כי מעבר לחיבור מטוסים לאינטרנט, סטארלינק מספקת שירותים גם במצבי חירום. כך, למשל, לאחר שרוסיה תקפה את אוקראינה, סגן ראש ממשלת אוקראינה פנה ישירות אל מאסק בטוויטר (כיום X) בבקשה לסיוע, ומאסק נענה מיד וסיפק למדינה קישוריות אינטרנט דרך לווייני סטארלינק. מאסק אף כתב אז בגאווה ברשת החברתית, שרכש אחר כך: "שירות סטארלינק פעיל כעת באוקראינה. עוד משדרים בדרך". בהמשך נודע, עם זאת, כי מאסק השתמש בשליטתו בחיבוריות של אוקראינה כדי להתערב במלחמה, ולמשל מנע מתקפת כטב"מים על ספינה רוסית, שלשם הפקתה נזקקה אוקראינה לחיבור לאינטרנט של סטארלינק, אך סורבה. 

בנוסף, לאחר שהתשתית האינטרנטית ברצועת עזה נפגעה, מאסק הבטיח לספק לארגוני סיוע מוכרים ברצועה אינטרנט מלווייני סטארלינק. לאחר מכן הוא גם שיתף פעולה עם ישראל ואיחוד האמירויות כדי לחבר בית חולים ברצועה לאינטרנט הלווייני, אחרי שהתברר שרבים ממכשירי הרפואה בו לא היו פעילים עקב פגיעה בתשתיות. מאסק צייץ בנושא: "סטארלינק פועלת כעת בבית חולים בעזה בתמיכת @UAEmediaoffice ו-@Israel".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים