מנכ"ל אפיק תקף את ענקיות הטק: "מתחנפות לטראמפ"

"אחרי שנים של התחזות לדמוקרטים, כעת מנהיגי הטק מתחזים לרפובליקנים כדי להתחנף לממשל החדש", כתב סוויני, המנכ"ל, שמתעמת עם אפל וגוגל ועם התנהלותן המונופולית, לטענתו, מזה תקופה ארוכה

מנכ"ל אפיק גיימס, טים סוויני, ביקר בחריפות את החנופה של ענקיות הטק כלפיו. דונלד טראמפ.

טים סוויני, מנכ"ל חברת המשחקים אפיק גיימס (Epic Games) ממשיך ללכת נגד הזרם בעמק הסיליקון. באחרונה הוא מתח ביקורת חריפה על התנהלותן של חברות הטכנולוגיה הגדולות והקברניטים שלהן, בטענה שהם "מתחזים לרפובליקנים" כדי להשיג טובות הנאה מהנשיא הנבחר דונלד טראמפ, ממש בטרם חזרתו לבית הלבן ב-20 בינואר, וזאת על חשבון הצרכנים ובתוך דיכוי התחרות.

סוויני פרסם את דבריו בחשבון ה-X שלו במהלך סוף השבוע, ושם טען כי "אחרי שנים של העמדת פנים שהם דמוקרטים, מנהיגי חברות הטק הגדולות מתחזים כעת לרפובליקנים, בתקווה להשיג חסד מהממשל החדש". סוויני הזהיר את עוקביו בציוצו מפני "מסע ההתחנפות המגעיל של המונופולים", שמטרתו לדבריו "לפגוע בחוקי התחרות, תוך כדי שהם גוזלים מצרכנים ומוחצים מתחרים".

אפיק נאבקת בגוגל ואפל ללא חת

סוויני, כידוע, אינו מציית במיוחד לנורמות בגזרת הטכנולוגיה האמריקנית והולך כבר תקופה ארוכה נגד הרוח והזרם. את דבריו האחרונים הללו הוא פרסם על רקע מאבקה המדובר של יצרנית המשחקים שהוא מוביל – המפתחת כותרי גיימינג מצליחים רבים ובראשם 'פורטנייט' – מול גוגל ואפל, סביב העמלות שהן גובות ממפתחי היישומים בחנויות האפליקציות שלהן, ה-Play Store וה-App Store. בנוסף נאבק סוויני על כך שיוכל לשווק את כותריה של אפיק באופן עצמאי וללא קשר לענקיות הטק הדומיננטיות. המנכ"ל מעוניין למכור משחקים ולאפשר רכישות בתוך המשחקים במכשירי האנדרואיד וה-iPhone ללא צורך לעשות זאת בחנויות הרשמיות של אפל וגוגל, ולפיכך – לא תשלום העמלות עבור השירות. הוא שב טוען כי שתי החברות יוצרות מונופול בשוק התוכנה הניידת.

אחרי מאבקים משפטיים שעדיין לא הסתיימו, באחרונה הביע סוויני אכזבה מהמצב בארצות הברית, אך ציין כי חלה התקדמות בנושא באירופה, והבטיח להמשיך להילחם עד ל"ניצחון מוחלט" נגד התנהלות הענקיות אפל וגוגל.

ענקיות הטק מפזזות סביב טראמפ לקראת שובו לבית הלבן

אם לחזור לבחירתו האחרונה של טראמפ לנשיאות, ושיבתו הקרובה אל השלטון אחרי ארבע שנים דמוקרטיות – חברות הטכנולוגיה הגדולות, ביניהן שתי היריבות של אפיק גיימס, גוגל ואפל, ולצידן גם אמזון, אנבידיה וביתר שאת מטא, החלו לנקוט בחודש האחרון בצעדים כדי לקנות את אהדתו של הנשיא הנבחר.

בין היתר כבר ראינו מענקיות הטק האמריקניות את האקטים הבאים – גוגל ואפל תרמו מיליון דולר כל אחת לטקס ההשבעה של טראמפ, כאשר על פי הדיווחים, מנכ"ל אפל, טים קוק, אף תרם להשבעה ישירות ובאופן אישי; אמזון ומטא תרמו גם הן מיליון דולר לטקס זה; מנכ"ל מטא, מארק צוקרברג, החליט לבטל את מדיניות בדיקת העובדות בתוכן שמתפרסם בפלטפורמות פייסבוק, אינסטגרם ות'רדס שבבעלותו. צוקרברג ומטא הסבירו שהמהלך הוא למען יותר "חופש ביטוי" – מושג שהרפולביקנים עסוקים בו תדיר – וזאת בניסיון ברור לרצות את הממשל החדש; באחרונה, כפי שדיווחנו אתמול (א'), שוב ממש לקראת כהונת טראמפ, מטא ואמזון נסוגו בהן מתוכניות הגיוון וההכלה שלהן, בתוך שהן נכנעות לקמפיין שמרני נמרץ המתנהל נגד תוכניות אלו; אם לא די בכך, מטא גם צירפה לדירקטוריון שלה את דנה ווייט – הימני והמקורב מאוד לטראמפ; גם מנכ"ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, הצטרף ל"מתחנפים", כשהביע רצון לברך את טראמפ באופן אישי, ואמר שהחברה שלו תעשה הכל כדי לעזור לממשל להצליח, אם כי במקרה זה אנבידיה דווקא לא תרמה לטקס ההשבעה.

בניגוד לנטייתו הדמוקרטית הוא תרם להשבעת טראמפ, ובענק. עמק הסיליקון.

בניגוד לנטייתו הדמוקרטית הוא תרם להשבעת טראמפ, ובענק. עמק הסיליקון. צילום: עיבוד ממוחשב כאילוסטרציה. מקור: Shutterstock

טראמפ עצמו התייחס לשינוי הגישה של חברות הטכנולוגיה, ואמר בדצמבר 2024: "בקדנציה הראשונה, כולם נלחמו בי. בקדנציה הזו, כולם רוצים להיות חברים שלי".

לפי הערכות, המהלכים האלה של חברות הטכנולוגיה נועדו במיוחד כדי להביא ליחס פחות נוקשה מצד הממשל החדש בתיקי ההגבלים העסקיים והרגולציה האנטי-מונופולית, כמו גם סביב נושאים משפטיים נוספים. אמנם, כפי שדווח ב-PC Gamer, חברת עורכי הדין הגדולה והבינלאומית סקאדן (Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom) צופה ש"אכיפת אנטי-מונופול אגרסיבית לא תיעלם לחלוטין" במהלך כהונתו השנייה של טראמפ, אבל על פי התחזיות הממשל החדש צפוי בכל זאת להיות סלחני יותר בתיקים מתנהלים אלו, שמאחוריהם עומד משרד המשפטים שכונן בתקופת ממשל ביידן.

יו"רית ה-FTC, לינה קאן, בעצמה – הידועה כלוחמת נחושה במיוחד בשלטון ענקיות הטק – התייחסה אף היא לשעתיד לבוא, והביעה תקווה כי לא יינתנו "דילים מתוקים" לאמזון ולמטא במשפטי ההגבלים העסקיים הקרובים שלהם בגין שינוי הממשל.

כך או כך, סוויני שוב הוכיח שהוא לא נרתע והבטיח, כאמור, שימשיך בפועלו נגד המונופולים בחסות ענקיות הטכנולוגיה, ובמאבקו נגד מה שתיאר כ"חזון השבור לחלוטין של אפל וגוגל לעולם".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים