לנובו רוכשת את אינפינידט ומקימה מרכז מו"פ בארץ

זו הרכישה הראשונה של ענקית המחשוב הסינית בארץ והיא מבוצעת תמורת מאות מיליוני דולרים ● לנובו תקים את מרכז המחקר והפיתוח שלה בישראל על בסיס רכישת חברת האחסון, שייסד משה ינאי ושהפכה לחד קרן

נרכשת. אינפינידט.

לנובו רכשה את חד הקרן הישראלי אינפינידט, שפועל בתחום האחסון – כך הודיעה ענקית המחשוב היום (ה') אחר הצהרים. היקף הרכישה לא נמסר לפרסום, אולם גורמים בענף העריכו אותו במאות מיליוני דולרים. את הנרכשת הקים משה ינאי הישראלי, מוותיקי תחום האחסון בעולם.

מדובר ברכישה הראשונה של לנובו הסינית בישראל, וענקית המחשוב תקים על בסיסה את מרכז המו"פ שלה בארץ, שיתמחה בניהול דאטה לארגונים גדולים. העסקה כפופה לאישורים רגולטוריים מקובלים.

לנובו מסרה כי "המהלך יחזק עוד יותר את היצע האחסון הארגוני שלנו ברחבי העולם. נספק פתרונות אחסון חדשניים, שעונים על הצרכים המתפתחים של דאטה סנטרים מודרניים". בהודעה צוין כי "אינפינידט מספקת פתרונות אחסון ארגוניים קריטיים, בעלי ביצועים גבוהים, לניהול נתונים מדרגי, עם חוסן סייבר".

"אנחנו מציעים פתרונות אחסון והרכישה תספק ערך רב יותר ללקוחותינו", אמר גרג האף, מנהל טכנולוגיות ראשי בקבוצת פתרונות התשתיות של לנובו. "המומחיות של אינפינידט בפתרונות אחסון נתונים מתקדמים ובעלי ביצועים גבוהים תרחיב את היקף המוצרים שלנו, ויחד נניע הזדמנויות חדשות לצמיחה".

פיל בולינג'ר, מנכ"ל אינפינידט, אמר כי "עם היכולות הגלובליות הנרחבות של לנובו, נרחיב את הערך שאנחנו מספקים ללקוחות ארגוניים ולספקי שירות – בסביבות מקומיות, היברידיות ומרובות עננים".

אינפינידט הוקמה על ידי ינאי ב-2011. היא גייסה במהלך שנות קיומה 325 מיליון דולר והפכה לחד קרן (חברה בעלת שווי של יותר ממיליארד דולר). הכנסותיה הוערכו בתחילת העשור ב-300 מיליון דולר. בין המשקיעות בה: קרן הון-הסיכון הפרטית TPG וגולדמן סאקס. אינפינידט מונה כ-500 עובדים, יותר ממחציתם בישראל.

כל הדרך לאינפינידט

ינאי החל את דרכו בתעשייה ב-1975, באלביט. הוא עבד במילניום הקודם ב-EMC, ועד לפרישתו ממנה הוביל את פיתוח החומרה והתוכנה של מוצר הדגל שלה, סימטריקס – שהיה הגורם העיקרי להפיכתה לחברת ענק.

משה ינאי, מייסד אינפינידט.

משה ינאי, מייסד אינפינידט. צילום: יח"צ

"בסוף שנות ה-80 עברתי ל-EMC", אמר ינאי לאנשים ומחשבים. "באתי לחברה בלי שווי שוק, עם רעיון לאחסון במיינפריים וב-SAN. הרעיון הניב הזדמנות לבסיסי הנתונים הרלציוניים. מימושו גרם למהפכה ב-EMC, שבשנת 2000 שוויה עמד על 200 מיליארד דולר. הבאנו פתרון טכנולוגי שצמצם את הפער בין עלויות האחסון היורדות לצורך בגידול תקציבי ה-IT והגידול במידע שנדרש לטפל בו".

לאחר מכן ינאי הוביל ומימן את הקמת הסטארט-אפ הישראלי XIV, שפיתח מערכות אחסון מבוססות מחשוב גריד. הוא נרכש על ידי יבמ בסוף 2007 תמורת 300 מיליון דולר. זמן קצר לאחר מכן, באפריל 2008, רכשה יבמ חברת סטארט-אפ נוספת שינאי נמנה עם מקימיה – דיליג'נט, שעסקה אף היא באחסון נתונים.

ינאי אמר כי "המניע להקמת אינפינידט היה הבעיה העיקרית – הפער בין מחיר מערכות האחסון, שיורד, אל מול הגידול בתקציבי ה-IT. קיים פער בין מה שניתן לעשות עם המידע, בשל היחס עלות-יעילות. תקציבי ה-IT גדלו כי חברות מבינות שאם הן תטפלנה בניתוח המידע, הן תוכלנה להגדיל את היעילות. הבנו שנדרשת מהפכה באחסון, שאי אפשר להמשיך עם מה שהיה, כי הפער לא פותר את הבעיה האמיתית".

"לקחנו את כל היתרונות שבעולם האחסון ושמנו אותם בקופסה אחת, עם ניהול אחד", הוסיף. "אינפינידט מספקת פתרונות אחסון יעילים ועתירי ביצועים, שניחנים ביכולת לאחסן נפחים גבוהים בשטח קטן ובזמינות גבוהה, לצד יעילות אנרגטית".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים