"רק שליש מההיי-טק בישראל – נשים; המנהלות – פחות משביעית"

את הנתונים העגומים האלה ציינה גילי שלזינגר, Head of SaaS באורקל ישראל ומובילת פורום הנשים של אנשים ומחשבים, WIT, במפגש של הפורום

00:00
05:24
האזינו לכתבה 5 דקות
colbass.com
גילי שלזינגר, Head of SaaS באורקל ישראל.

"מחקרים מעלים שב-2024, נשים היוו רק כ-36% מכוח העבודה בהיי-טק בישראל. בהשוואה בינלאומית, שיעורן בהיי-טק המקומי נמוך ביחס למדינות כמו אסטוניה, שם הנתון עומד על 40%. בנוסף, ייצוג הנשים בתפקידי הנהלה בכירים עדיין נמוך, ועומד על כ-16% בלבד", כך אמרה גילי שלזינגר, Head of SaaS באורקל ישראל.

שלזינגר דיברה במסגרת מפגש של פורום הנשים WIT מבית אנשים ומחשבים, שהתקיים אתמול (ג') במשרדי קבוצת לובינסקי בראשון לציון. נושא המפגש היה "נשים יזמיות – אתגרים, תובנות והכוח המניע", והנחתה אותו עידית חן, סמנכ"לית מערכות המידע של קבוצת לובינסקי.

עידית חן, סמנכ"לית מערכות המידע של קבוצת לובינסקי.

עידית חן, סמנכ"לית מערכות המידע של קבוצת לובינסקי. צילום: פלי הנמר

"מתוך כלל הנשים בענף", אמרה שלזינגר, מובילת פורום WIT, "כ-38% מועסקות בתפקידי מחקר ופיתוח – כ-55 אלף נשים. בעשור האחרון חל זינוק של 64% במספר הסטודנטיות לתארים בתחום ההיי-טק – מה שעשוי להסביר את הגידול בנשים בתפקידי מו"פ". לדבריה, "ייצוג הנשים בתפקידי הנהלה בכירים נמוך: רק 13% מהמנכ"לים.ות בישראל הן מנכ"ליות, והנתון נמוך עוד יותר כשמדובר בתפקידי ניהול טכנולוגיים, אז רק 7% מה-CTOs הם נשים".

"חשוב לציין", הוסיפה, "שלמרות העלייה במספר הנשים שמצטרפות להיי-טק, גם שיעור הנשים שנוטשות את הענף גבוה – מה שמוביל לקיפאון בייצוג הנשי הכולל בו".

"לגדל עור של פיל בעולם גברי"

שלזינגר ציינה כי "מגיל צעיר מאוד, אנחנו מחנכים נשים להיות מושלמות וגברים להיות אמיצים – ומתגמלים אותם.ן חברתית בהתאם. שאיפה זו לשלמות, שמוטמעת בנו, מייצרת עבור נשים רבות מעגל חשיבה שלילי, שלא מאפשר לרעיון כלשהו שלהן לצאת לפועל – הן ממהרות לבטל אותו עוד בטרם נולד".

בנקודה זו שיתפה שלזינגר בנתונים נוספים: "רק כ-10% מהמיזמים הטכנולוגיים בישראל מובלים על ידי נשים; רק 28% ממנהלי.ות קרנות ההון-סיכון בישראל הן נשים; נשים יזמיות מגייסות בממוצע 45% פחות הון לעומת יזמים גברים; פחות מרבע (23%) מהמשרתות והמשרתים בתפקידי פיתוח וסייבר בצה"ל הן נשים; ופחות משליש (30.7%) מהסטודנטים.ות לתואר ראשון במקצועות ההיי-טק הם סטודנטיות".

לסיכום היא אמרה כי "יזמיות בישראל נדרשות לכמה דברים: חזון ברור – היכולת להגדיר מטרות ברורות ולעבוד לפי אסטרטגיה ארוכת טווח; חוסן נפשי – להתמודד עם כישלונות ואתגרים בצורה חיובית ולהמשיך קדימה; רשת קשרים – לבנות קשרים עסקיים וחברתיים שיסייעו בקידום המיזם; הבנה פיננסית – יכולת לגייס הון, לנהל משאבים וליצור תוכנית עסקית משכנעת; ותמיכה קהילתית – עליהן להצטרף לקהילות יזמיות ופורומים לנשים, לצורך תמיכה הדדית. עליהן לבוא עם חלום ברור, להציב יעד ארוך טווח ולא פחות חשוב – לגדל עור של פיל בעולם גברי".

אסנת הר-לב סלמה, סמנכ''לית משאבי אנוש בקבוצת לובינסקי.

אסנת הר-לב סלמה, סמנכ"לית משאבי אנוש בקבוצת לובינסקי. צילום: אנשים ומחשבים

אסנת הר-לב סלמה, סמנכ"לית משאבי אנוש בקבוצת לובינסקי, דיברה אף היא במפגש, ואמרה ש-"לא 'נולדתי' בעולם משאבי האנוש. עבדתי במשך יותר משני עשורים בפלאפון, וצמחתי בתחומי המכירות והשירות".

"לובינסקי", ציינה, "היא אחת מיבואניות הרכב המובילות בישראל. הקבוצה קמה ב-1936, ובשנה הבאה תציין 90 שנים לפעילותה. לובינסקי מונה חמש חברות, יותר מ-10 סניפים ומעל 1,000 עובדים. היא ממוקמת בין חמש יבואניות הרכב המובילות בארץ, והחזון שלה הוא להתברג בשלישייה הראשונה. מדובר בקבוצה בבעלות משפחתית, שמשקיעה גם בעולמות הנדל"ן, הביטוח ועוד".

הר-לב סלמה הוסיפה ש-"במהלך המלחמה, כעשירית מכוח האדם בקבוצה גויס למילואים. הגיל הממוצע של העובדים עומד על 40 והוותק הממוצע – על שש שנים, אף שיש גם עובדים שנמצאים בחברה זה ארבעה עשורים. שליש מעובדי.ות לובינסקי הן עובדות. הנתון הזה השתפר לעומת 10% לפני עשור. חמישית מהנשים בקבוצה עובדות בדרג הניהולי".

"אנחנו מדורגים בין החברות שהכי שווה לעבוד בהן, ויש לנו עוד דרך לעבור", סיכמה הר-לב סלמה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים