אינטל מדלגת על דור של מעבדי הבינה המלאכותית Falcon Shores
הסיבה, לפי המנכ"לית המשותפת ומנכ"לית קבוצת המוצרים של אינטל: "לצורך התמקדות בפתרון שמותאם לקנה מידה של ארונות מחשוב גדולים ולא למערכת בודדת"

אינטל הודיעה באופן רשמי כי החליטה שלא להשיק את מעבדי הבינה המלאכותית Falcon Shores, שהיו אמורים להגיע לשוק מאוחר יותר השנה. המאיצים הללו, שנועדו להאצת תרחישי בינה מלאכותית ובעיקר לפעילות היסקים, ישמשו את החברה אך ורק לצורך בדיקות פנימיות – וזאת כאמצעי לפיתוח של הדור הבא של מאיצי הבינה המלאכותית הגרפיים של החברה, שכבר זכו לשם Jaguar Shores, ומתוך ניסיון לטפס מעלה בשוק מעבדי הבינה המלאכותית.
ההחלטה של אינטל לדלג על הדור הנוכחי של מאיצי הבינה המלאכותית הגרפיים שלה, לפי ההודעה של מישל ג'ונסטון הולטהאוס, המנכ"לית המשותפת ומנכ"לית קבוצת המוצרים של אינטל, היא לצורך התמקדות בפתרון שמותאם לקנה מידה של ארונות מחשוב גדולים ולא למערכת בודדת – וגם בגלל הערכות, כי Falcon Shores לא יצליחו לשנות את השוק.
"זה יתמוך במאמצים שלנו לפתח פתרון ברמת המערכת בקנה מידה של ארונות מחשוב עם Jaguar Shores כדי לתת מענה לדאטה סנטרים המיועדים לבינה מלאכותית. באופן רחב יותר, כשאני חושבת על הזדמנויות הבינה המלאכותית שלנו, ההתמקדות היא בבעיות שהלקוחות שלנו מנסים לפתור, ובעיקר בהורדת העלות והגברת יעילות המחשוב", היא אמרה בשיחה עם משקיעים בסוף השבוע.
הולטהאוס אישרה, שההחלטה נובעת בעיקר בגלל משוב משותפות שטענו שהן זקוקות למוצר תחרותי מול הפתרונות שמספקת אנבידיה לשוק המארזים לדאטה סנטרים.
"אחד הדברים שלמדנו מ-Gaudi הוא, שזה לא מספיק רק לספק את הסיליקון. אנחנו צריכים להיות מסוגלים לספק פתרון מלא בקנה מידה של ארון מחשוב, וזה מה שנוכל לעשות עם Jaguar Shores", היא הוסיפה, אך בלי לפרט מהו תאריך היעד להשקה של הדור הבא.
מעבדי ה-Falcon Shores, שכונו גם Gaudi 4, מבוססים אמנם על Gaudi 3 של הבאנה לאבס לשעבר – שכבר הוטמעה לתוך אינטל – אבל לעומת הדור הקודם לא מדובר במעבדים מותאמים ליישומים, אלא במעבדים גרפיים שניתנים לתכנות ספציפי, כאמור, למשימות בינה מלאכותית.
המעבדים החדשים שמתכננת החברה מיועדים כמובן להתחרות באנבידיה ,שחשפה בשנה שעברה את Grace Blackwell GB200 NVL72, פלטפורמה שעליה אמרה החברה, כי מדובר ב-"מערכת מרובת צמתים, מקוררת באמצעות נוזל, בקנה מידה של מארז לעומסי עבודה עתירי מחשוב", כאשר כל יחידה מורכבת מ-36 מעבדי Grace ו-72 מעבדי Blackwell, המחוברים באמצעות קישוריות NVLink.
הסוף היה ידוע מראש, אינטל לא אשמים. מקימי הבאנה לאבס פתחו סטרטאפ חדש ומשכו אליהם את כל העובדים בעיצומו של הפרויקט הזה, לא היה לאינטל מה לעשות בנדון. הjaguar shores צפוי גם הוא להתבטל כשעובדי הבאנה הנותרים לא יספקו את הסחורה בזמן, ולאחר מכן ישלחו את רובם הביתה.