אנבידיה הציגה מתגים שמאפשרים חיבור סיבים אופטיים ישר לשבבים

מעבדי Silicon Photonics, שפותחו בישראל, מכילים מנוע אופטי, שממיר את האור לאות חשמלי שהשבב יודע להבין ולעבד ● אנבידיה הציגה אותם ופיתוחים נוספים בכנס השנתי שלה, GTC

00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
ה-Silicon Photonics של אנבידיה.

אנבידיה הציגה בכנס השנתי שלה, GTC 2025, שמתקיים השבוע בסן חוזה, קליפורניה, כמה פיתוחים מתקדמים, שלדבריה נועדו על מנת להמשיך ולקדם את יקום ה-AI. מדובר, על פי החברה, בכנס הכי גדול שלה אי פעם, והיא מציינת כי שוק ה-AI מציע הזדמנויות לעוסקים בו בהיקף שמגיע לטריליון דולר – מה שמוכיח שהבינה המלאכותית כבר חדרה עמוק לתוך המיינסטרים.

ההכרזה הכי מעניינת שייכת הפעם דווקא לתחום הרשת, התקשורת בין המחשבים, שכל כך חשובה בחדרי שרתים עצומים, שמכילים אלפי מעבדים, אם לא עשרות אלפים. זהו התחום שבו מתמחים בעיקר, אך לא רק, באנבידיה ישראל.

החברה הציגה באירוע מתגים חדשים בשם Silicon Photonics, שלדבריה מאפשרים חיבור של סיבים אופטיים ישירות אל השבבים עצמם, ואלה מכילים מנוע אופטי ייחודי, שממיר את האור לאות חשמלי שהשבב יודע להבין ולעבד. הפיתוח הזה יאפשר לחסוך בדאטה סנטרים את השימוש בממירים אופטיים, שנחשבים לצרכני חשמל גדולים במיוחד.

"המהפכה של ה-AI מציבה אתגר מאוד משמעותי לפתרונות הרישות. זו לא סתם תקשורת שבה מחברים מחשב אחד לשני, אלא התקשורת שמגדירה איך מרכז הנתונים מתפקד. מדובר באתגר גדול, של ממירים אופטיים עם צריכת חשמל גבוהה, והטכנולוגיה הזו, שפותחה במרכז המחקר והפיתוח של אנבידיה בישראל, ממציאה מחדש את הרישות במרכזי הנתונים", סיפרה בתדרוך לעיתונאים יעל אסרף שנהב, סמנכ"לית מוצרי תקשורת באנבידיה ישראל.

יעל אסרף שנהב, סמנכ"לית מוצרי תקשורת באנבידיה ישראל.

יעל אסרף שנהב, סמנכ"לית מוצרי תקשורת באנבידיה ישראל. צילום: יח"צ

אנבידיה תציע שתי רמות של מתגים: Quantum-X Photonics InfiniBand, שיהיה זמין כבר השנה, ו-Spectrum-X Ethernet Phtonics, שיהיה זמין בשנה הבאה. לפי החברה, הם יובילו לשיפור של פי 3.5 ביעילות האנרגטית של מרכזי הנתונים, וכן שרידות גבוהה פי 10 לעומת מתגים אחרים. יתרה מכך, בחברה אומרים שהם אפילו יעזרו לזרז את מהירות ההקמה של מרכזי הנתונים ב-30%.

"זה יאפשר, בפעם הראשונה, לבנות מרכזי נתונים עם מיליוני מעבדים גרפיים. זו טכנולוגיה מהפכנית, שתביא למהפכה בתשתיות ה-AI ומאפשרת לבנות את העידן הבא שלה", הוסיפה אסרף שנהב.

ואם כבר הוזכרה אנבידיה ישראל, בחברה המקומית מתגאים בכך שבשנה האחרונה, במהלך התקופה הקשה שעברה ועדיין עוברת על המדינה, היא גייסה 1,000 עובדים חדשים. כיום מועסקים באנבידיה ישראל מעל 4,500 עובדים, שהם כ-15% מכלל כוח האדם של אנבידיה, לעומת 2,000 עובדים שהועסקו שם ב-2020, כשהיא רכשה את מלאנוקס. בנוסף, אנבידיה בונה בימים אלה באוזר התעשייה מבוא כרמל מרכז נתונים חדש בגודל של 10,000 מ"ר ובהספק חשמלי של 30 מגה-וואט, שיהיה מהגדולים בישראל.

הדור הבא של הארכיטקטורה

במסגרת הכנס הכריזה אנבידיה על פלטפורמת הדור הבא שלה, Blackwell Ultra, שמבוססת על ארכיטקטורת Blacwell, שעליה היא הכריזה בשנה שעברה. לפי אנבידיה, מדובר בפלטפורמה שזכתה לקצב האימוץ הגדול אי פעם בתולדותיה, עם הכנסות של 11 מיליארד דולר רק ברבעון האחרון.

באנבידיה אומרים כי מדובר בפלטפורמה שתעזור לספק את העוצמה הנדרשת במעבר משימוש בבינה מלאכותית שמספקת תשובות מהירות על פי ידע למודלים שעוסקים בהליך חשיבתי ובהסקת מסקנות עמוקות יותר, שגם מספקים מענה מפורט וארוך יותר – ולכן זקוקים לכמות גדולה בהרבה של אסימונים. זה כמובן מוליד את הצורך בהרבה יותר כוח מחשוב.

ג׳נסן הואנג, מייסד ומנכ"ל אנבידיה, ב-GTC 2025.

ג׳נסן הואנג, מייסד ומנכ"ל אנבידיה, ב-GTC 2025. צילום: יח"צ

"הבינה המלאכותית עשתה זינוק אדיר. הליכים חשיבתיים ושימוש בסוכני AI דורשים כמויות עצומות פי כמה וכמה של כוח מחשוב. פיתחנו את Blackwell Ultra בדיוק עבור הרגע הזה. מדובר בפלטפורמה ורסטילית אחת שיכולה לבצע קדם אימון, פוסט אימון והסקה במודל חשיבה מבוסס AI באופן קל ויעיל", אמר בכנס ג׳נסן הואנג, מייסד ומנכ"ל אנבידיה.

המערכות המבוססות על Blackwell Ultra אמורות להגיע לשוק במחצית השנייה של השנה הנוכחית, והן יהיו מבוססות גם על GB300 NVL72 – ארון שרתים עם 72 מעבדי Ultra יחד עם 36 מעבדי Grace. זה יציע שיפור של פי 1.5 בביצועי היסק מול הדור הקודם. עוד הן יגיעו עם יותר מ-20 טרה-בייט זיכרון וביצועים של 1.1exaFLOPS – רמת ביצועים שהייתה שמורה עד לפני זמן מה באופן בלעדי למחשבי על.

כן הציגה החברה את DGX SuperPOD – שהיא, למעשה, סופר מערכת, שמורכבת משמונה מערכות שנמצאות במערכת אחת גדולה, שאפשר להתקין בתוך שבועות ספורים בלבד, והיא כוללת עד 576 מעבדי Ultra ועד 288 מעבדי Grace.

ה-DGX Spark וה-DGX Station של אנבידיה.

ה-DGX Spark וה-DGX Station של אנבידיה. צילום: יח"צ

עוד בינה על השולחן

הכרזת חומרה מעניינת נוספת שאנבידיה ביצעה בכנס היא על שני מחשבים שולחניים חדשים עבור מפתחי בינה מלאכותית. האחד הוא המחשב הזעיר DXG Spark, שהחברה כבר הציגה בכנס CES, שנערך בינואר בלאס וגאס, תחת השם Project DIGITS. הוא מבוסס על המעבד GB10 Superchip יחד עם 128 גיגה-בייט זיכרון אחוד, מציע ביצועי AI ברמה של 1,000TOPS ומאפשר הרצה ופיתוח של מודלים. מחשב זה כבר מוצע להזמנה מוקדמת באתר החברה.

המחשב השני הוא DGX Station, שמגיע עם מעבד GB300 Superchip, שמבוסס על פלטפורמת ה-Blackwell Ultra החדשה. יש בו לא פחות מ-784 גיגה-בייט זיכרון אחוד והוא מציע ביצועים של עד 20petaFLOPS. לפי אנבידיה, הוא מתאים גם לאימון של מודלים מתקדמים – ולא רק להרצתם. מחשבים ממגוון חברות שיאמצו את המסגרת הזו אמורים להגיע בהמשך השנה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים