מתכנן לבצע מיגרציה לשרתים, אפליקציות? לעבור לאתר חדש?
כדאי לקרוא כמה טיפים כיצד להימנע מבעיות בדרך
מאת ארז פז, CTO ומיסד Singular, בעל 15 שנות ניסיון בתחום
כול ארגון בשלב מסוים מבצע פרויקט הגירה, קונסולידציה, מעבר פלטפורמה או מעבר חדר מחשב. ברוב המקרים הפרויקטים האלו מסובכים ודורשים תכנון ארוך ומעמיק ותמיד קורים דברים לא צפויים ותקלות שגורמות לדחיות במועד הפרויקט במקרה הטוב ובעיות בשרתים \ תשתית הייצור במקרה הרע. שימוש בכלי רפליקציה מובנים או "סטנדרטים" למיגרציה הוא לא מדע מדויק – יש יותר מידי משתנים שנעים בתשתית בזמן נתון וברוב המקרים הכלים האלו לא בנויים למיגרציה. תמיד יהיו בעיות בשימוש בכלים המובנים ותמיד יהיה הצורך להשתמש בכלים חיצוניים מודרניים שיסייעו לבצע את המיגרציה באופן שיגרום למינימום אובדן מידע והשבתה.
חלק מהטכנולוגיות היום למיגרציה הם חד כיווניות ללא אפשרות לחזור אחורה. כגון שימוש בכלים לביצוע P2V. הבעיה הגדולה יכולה להופיע לאחר סיום המיגרציה כאשר מבינים שהאפליקציה לא מתפקדת טוב בשרת הוירטואלי. כמו כן, כלי מיגרציה יכולים להיכשל במגרציה בגלל קבצים תפוסים, בעיות רשת ונפילות חשמל. חשוב שכלי המיגרציה יוכלו להתמודד במצבים אילו ותוך כדי לשמור על עמידות המידע (Consistency) אחרת, צריך לבצע את המיגרציה מההתחלה שוב.
אני הייתי שותף לפרויקטים רבים בעשר שנים האחרונות של העברת חדר מחשב או מיגרציה P2V בהם השקענו לילות שלמים בשכפול מערכות ב-Offline לשרתים וירטואלים. חוק מרפי עובד בלילות האלו שעות נוספות ותמיד, לא משנה כמה תכננו וכמה סקריפטים כתבנו, היו בעיות של שרתים שלא תפקדו טוב במהלך המגרציה, קרסו לפני, תוך כדי ואחרי, שרתים וירטואלים שלא רצו להתעורר בתוך הסביבה החדשה וכדו'.
משתלם להשתמש בכלי בוגר לביצוע רפליקציה שנמצא בשוק זמן רב עם יכולות שעולות הרבה מעבר לכלים הסטנדרטים. פתרון טוב משתלם בכך שהוא מוריד דרמטית את זמני המיגרציה לאנשי ה IT והמשתמשים. כאשר יש בעיות במיגרציה, כול הצוות נלחץ ורץ לטפל בבעיה כדי לא להשבית את תשתיות הייצור ולעמוד בזמנים. בחירת הפתרון הנכון יכול לחסוך את הלחץ והעלויות של השבתה וימנע לילות ארוכים בחדר המחשב.
להלן סרטון שמתאר פתרון שמספק מגרציה משתלמת, אמינה וקלה להפעלה. כמו כן להלן לינק למסמך [PDF] המתאר כיצד לבצע מיגרציה ללא השבתה.