זה הזמן ל-וריטאס
ב-29 לינואר נמכרה סופית וריטאס (Veritas) לקרן ההשקעות הפרטית קרלייל (Carlyle) ב-7.4 מיליארד דולר. ולמרות שוריטאס למעשה כבר נפרדה מסימנטק (Symantec) ב-3 לאוטקטובר 2015, סגירת העסקה לפני פחות מחודש נתנה את יריית הפתיחה לחזרתו של המותג המוביל בעולם בתחום זמינות, ניהול, שרידות המידע – וריטאס וכן זה הזמן לורטיאס.
לכל אחת ואחד מאיתנו אם זה בבית, בחצר, במשרד יש את אותו מקום או מגירה שמושך אותנו לאחסן בו דברים, חלקם ממש מיותרים כמו חוברות קומיקס שלא נחזור לקרוא בהם, גביעים ומדליות שמזכירים לנו שפעם זכינו במשהו, ולפעמים גם דברים שווי ערך באמת שקיבלנו בירושה וכנראה שווים לא מעט כסף.
בעולם הדיגטלי המצב לא שונה בהרבה במיוחד בארגונים עתירי מידע, שבהם מערכי האחסון גדולים וגדלים בהתאם ומושכים את המשתמשים לשמור בהם כל סוג של מידע דיגיטלי, כמו כל התמונות של המשפחה מהעשור האחרון עד לאוטו-קאד שאי אפשר אפילו לפתוח עם הגרסה האחרונה שיש לנו של התוכנה, היום בזכות העננים הציבוריים אנחנו יכולים לאחסן הרבה מהמידע הזה, אבל בל נשכח שחלק מהמידע הנשמר הוא מידע חשוב כמו קבצי אקסל עם רשימת לקוחות, חוזים עם ספקים שונים וכד'.
עם עשרות, מאות ואלפי עובדים שיש לנו בארגון, לא פלא שהענן הוא מקום האחסון הגדל ביותר כיום בו משתמשים הארגונים על מנת לאפשר לאותם עובדים להזרים מידע לאותן "מגירות".
ארגונים לא מודעים לדטה שנגנב
לצערי מה שכתבתי בשורות מעלה הוא לא בדיוני. מספיק לקרוא את מאורעות ההאקרים שחדרו לסוני (Sony) או אשלי מדיסון (Ashley Madison) כדי להבין איזה מידע הארגונים שומרים.
ארגונים שומרים מידע ערכי פנימי לא רק באותן "מגירות", אלא היום עם ריבוי העננים, המידע נשמר בכמה מקומות/עותקים אתרים מפוזרים וככה גם הם מגדילים את הסיכון. הגרוע מכל הוא שאותם ארגונים לא מודעים שאותו הדטה שנגנב זה בכלל מידע שאוחסן והפך להיות מה שאנחנו קוראים לו Dark Data – מידע שמאחסנים
אבל אין לו בכלל שימוש.
שאלה: כשהמידע שמאחסנים באותן "מגירות" לא מפסיק לגדול, כיצד הארגון יכול לזהות מהו המידע הערכי מתוך מכלול כל המידע הנצבר, שברובו גם אם ייחשף לא יגרום לנזק לארגון, ואיך הארגון ינהל את התהליך כראוי?
תשובה: זה הזמן לוריטאס, שלה היסטוריה של שנים בפיתוח של פתרונות חדשניים מובילי שוק כמו Enterprise Vault, Information Map, Data Insight and the eDiscovery Platform שמאפשרים לארגונים לפתור את הבעיה שתיארתי במהירות, יעילות וחסכון כלכלי יותר טוב מכל מוצר מתחרה.
אנחנו עוזרים לארגונים לזהות את המידע הערכי קריטי לארגון, ומצד שני את המידע הלא רלוונטי על ידי כלים שממפים ונותנים לנו אינטלגנציה ויזואלית מלאה על כל המידע הלא מובנה של הארגון, כמו בעלות, נגישות, שימוש לדוגמה זיהוי של אלפי PST שבכלל ניתן למחוק או לזהות מידע ערכי שנמצא בקבצים שבכלל לא מוגנים שאמור להיות מוגן.
מה מתוך המידע הזה צריך להישמר?
וריטאס הוציאה החודש מחקר אשר מקיף ידע של שנים, שנצבר כתוצאה מעבודה במעל ל-86% מ-500 הארגונים הגדולים בעולם על המידע שלהם. לדוגמה, 41% מהמידע הקיים לא שונה בשלוש השנים האחרונות, ו-12% בשבע השנים האחרונות. מה מתוך המידע הזה בכלל צריך להישמר?
הסניף המקומי של וריטאס ישראל ימשיך להביא ללקוחותיו הקיימים והחדשים את הפתרונות המובילים בעולם של זמינות, ניהול ושרידות מידע עם פתרונות קיימים כגון NetBackup, שלו נתח שוק של מעל 65% בישראל, לעומת 2% של קומוולט, 20% של EMC ונתח שוק של 30% בעולם (לעומת 9% של קומוולט או 30% של EMC ויבמ יחד) או Enterprise Vault שלו נתח שוק בישראל של 90% בעולם הארכוב, ואותם מוצרים חדשים information map שמאפשר את אותה ויזואליות שדיברתי עליה או info scale בעולם של ניהול מערכי האחסון של הארגון וגם מוצרי ניהול ל-open stack.
אנחנו מגייסים בימים אלו עובדים נוספים לסניף המקומי, לעבות את מערך המכירות הקיים, ומומחי טכנולוגיה יעודיים לעולם של זמינות המידע. יש לנו שותפים מובילים בעולם ה-IT; תים מלם, טלדור ואמת מיחשוב שנותנים תמיכה ללמעלה מ-350 ארגונים מובילים במשק הישראלי וחלקם גם גלובליים.
היום בעולם משוכלל, מנהלי מערכות המידע המסתכלים על התייעלות עם חסכון כלכלי תוך כדי תמיכה בגידול טבעי, חייבים להפנים שיש צורך בהשקעה בפתרונות חדשניים כמו של וריטאס אשר יספקו להם ROI מוכח על מנת לעמוד בדרישות העסקיות של הארגון בו הם עובדים ומהווים חלק משדירת הניהול.