תוכן שיווקי
בעקבות אירוע - FinTech Junction

חלון ההזדמנויות לפרנקפורט – בירת הפיננסים של אירופה

19/06/2017 15:31
רם שוהם ומריה פננן, מייסדים משותפים של Accelerator Frankfurt

כתבו: רם שוהם ומריה פננן, מייסדים משותפים של Accelerator Frankfurt

פרנקפורט אינה נמצאת באופן טבעי על מפת היעדים של חברות הסטארט-אפ הישראליות, אך מציאות זו הולכת ומשתנה בזכות הנתונים של העיר שהופכים אותה וסביבתה לבעלת פוטנציאל אדיר.

פרנקפורט משמשת כמטה המרכזי של הבנקים הגדולים של גרמניה ביניהם דויטשה בנק, Commerzbank ,Helaba ועוד. כמו כן המוסדות הפיננסיים המרכזיים של המדינה ביניהם Deutche Borse וה-Bundesbank פועלים בפרנקפורט כמו גם מעל 160 בנקים זרים מחזיקים שלוחות בפרנקפורט וכמובן עשרות תאגידי ביטוח ופיננסיים.

אם נוסיף לכך את התהליכים שמתחוללים כיום באירופה – ובראשם יציאתה של בריטניה מהשוק האירופי – כל אלה הופכים את פרנקפורט ליעד אטרקטיבי מאוד  לחברות סטארט-אפ בתחומי ה-Fintech וה-InsurTech, וכר פורה במיוחד לחדשנות הטכנולוגית הישראלית בתחום.

לזהות את הפוטנציאל העסקי הטמון בפרנקפורט

העוצמה של פרנקפורט והמיקום המרכזי שלה באירופה הופכים אותה גם כשער כניסה לשוק באירופה ואפשרות לפתיחת דלתות במדינות נוספות ביבשת. מצד שני, השגשוג שעובר היום תחום ה-Fintech בישראל אשר מוערך בהיקף של כ-600 חברות פעילות בישראל, מעוררות עניין רב בקרב התאגידים הגרמניים ובתמיכה של הממשלה המקומית.

על העניין הרב מצד גורמים בפרנקפורט יעיד אירוע שנערך בחודש מרץ בתל אביב מטעם זרוע ההשקעות והשיווק של העיר פרנקפורט וסביבתה, FRM (ר"ת FrankfurtRheinMain GmbH International Marketing), במטרה לעודד סטארט-אפים ישראליים בתחומי ה-FinTech ולקדם פעילות שלהן מול גופים וחברות עסקיות הפועלים שם.

בראש המשלחת עמד פיטר פלדמן, ראש עיריית פרנקפורט, המשמש במקביל גם כיו"ר FRM יחד עם סגנו, אווה בקר אשר ממונה גם על תיק האוצר בעיר וכן מומחים מובילים המייצגים את תעשיית ה-FinTech הדינאמית והמתפתחת.

מצד שני, נראה שגם היזמים הישראלים מתחילים בהדרגה לזהות את הפוטנציאל העסקי הטמון בפרנקפורט ואף מעדיפים אותה על פני ערים שבאופן מסורתי נחשבו יותר אטרקטיביות דוגמת ברלין. אך מה מספר חברות ה-Fintech המשתקעות בבירת גרמניה?

חשוב להבין כי גם פתרון טכנולוגי חדשני – ואפילו כזה שכבר הצליח בשווקים הגלובליים – עדיין אינו מהווה ערובה להצלחה גם בשוק הגרמני בכלל ובפרנקפורט בפרט. קיימים אתגרים ומכשולים רבים בדרך אשר עלולים לטרפד מהלכים עסקיים שעל פניו נראים מבטיחים.

ליהנות מחוויית שימוש טובה יותר

לכן נדרשת פלטפורמה שתספק לחברות סטארט-אפ ישראליות את התנאים המתאימים, הנטוורקינג, הליווי והיכולת לייצר את החיבורים המתאימים עם התאגידים הגרמניים.

Accelerator Frankfurt מציע לחברות סטארט-אפ – אשר יש ברשותן מוצר קיים וביצעו כבר סבב גיוס ראשון – תכנית בינלאומית ייחודית בעיר, המתמקדת בהכנת חברות סטארט-אפ לפיתוח עסקי ולהשקעות במשך ארבעה חודשים.

התוכנית שלנו מציעה לחברות הסטארט-אפ הישראליות חיבורים לתאגידים וגופים עסקיים בגרמניה, ובכלל זה בנקים, חברות ביטוח, חברות הון סיכון, וגופי השקע נוספים.

התמיכה כוללת ייעוץ וליווי צמוד על מנת לגשר על פערים בתרבות העסקית. בחדירה לשוק הגרמני (go-to-market) שתקצר את הדרך גם למדינות נוספות באירופה.

כמו כן, העובדה כי באקסלרטור פועלים גם סטארט-אפים מגרמניה ומדינות אחרות באירופה, הופכת אותה סביבת עבודה המאופיינת באקו-סיסטם תוסס ויצירתי המאפשר גם הוא חיבורים חשובים למשפיענים ומקבלי החלטות בחברות הבולטות באירופה.

הבנקים והתאגידים הפיננסיים בגרמניה מבינים היטב כי החדשנות הטכנולוגית מעניקה להם כלים עתידיים להתמודד עם התחרותיות ההולכת וגדלה מחד והצורך של הלקוח ליהנות מחוויית שימוש טובה יותר. זו ההזדמנות לסטארט-אפים הישראליים, ו-Accelerator Frankfurt כאן כדי לאפשר זאת.

אירועים קרובים