לנובו מאיצה את היזמות בתחום ה-AI – כדי לפתור את אתגרי האנושות
חלק א'
קבוצת הדטה סנטר של לנובו (Lenovo) הכריזה בכנס Supercomputing 2017 על יוזמות חדשות, שמטרתן לסייע ללקוחות לאמץ פתרונות בינה מלאכותית ולהפוך אותה למציאות עבור ארגונים. זאת, במטרה להשיג יכולות בינה רבודה שיסייעו בשיפור התפוקתיות והתוצאות הטרנספורמטיביות.
מחקר שנערך באחרונה העלה שעבור ארגונים רבים מדובר בקדימות אסטרטגית. 76% מהנסקרים ציינו שבינה מלאכותית היא מהיסודות ההכרחיים להצלחה של האסטרטגיה התפעולית שלהם, בעוד ש-64% אמרו שזו טכנולוגיה שעומדת בבסיס צמיחת הארגון בטווח הארוך. במקביל, על פי ההערכות, יהיו ב-2020 כ-44 טריליון ג'יגה-בייט של נתונים. השילוב הזה יוצר צורך ביכולות למידה מעמיקה והסקת מסקנות, שנבנות על בסיס תשתית של מחשוב עתיר ביצועים, ויכולות לעבד את המידע הזה, לייצר תובנות חדשות המובילות לפעולה ולחזק התקדמויות מפתח עסקיות ומדעיות.
"לבינה מלאכותית יש כבר השפעה עצומה על אסטרטגיות עסקיות מסורתיות ועל המחקר המדעי, ורוב הבכירים מעניקים לה עדיפות בשנה הקרובה. בכדי ליהנות באמת מהכמות הענקית של הנתונים שעומדים כיום לרשות הארגונים, הלקוחות שלנו צריכים לאמץ את הבינה המלאכותית ככלי שיעזור להם להשיג הצלחה בתחרותיות העסקית של ימינו", אמר קירק סקאוגן, נשיא קבוצת הדטה סנטר של לנובו. "עם מרכזי הבינה המלאכותית החדשים והפתוחים שלנו, ועם פורטפוליו מוצרים ושירותים מקיף, אנחנו מחויבים לעזור להם להפיח חיים בפריסות הבינה המלאכותית שלהם".
לנובו ולקוחותיה הופכים את הבינה המלאכותית למציאות – להשגת תוצאות עסקיות וחברתיות טובות יותר
לנובו פועלת בשיתוף עם לקוחות החוקרים את יכולות הבינה המלאכותית, במטרה לאפשר יוזמות מחקר המקדמות את המאמצים הגלובליים של האנושות, כמו זיהוי דרכי מרפא למגפות או הבנת ההשפעה האמיתית של שינויי מזג האוויר.
החקלאות, לדוגמה, אחראית לניצול 70% מהצריכה הגלובלית של מים מתוקים, וב-2050 יהיה צורך ב-10% נוספים ממשאבי המים כדי לתמוך בגידול באספקת המזון שיידרש כדי להאכיל את אוכלוסיית העולם. הזמינות של מים מתוקים עבור החקלאות הופכת לנדירה ולכן, חשוב מאוד לזהות מראש אזורים בהם צפוי מחסור במים ולנהל בהתאם את משאבי המים הנוכחיים. זאת, כדי למזער השפעות שליליות על ייצור מזון, לטובת החקלאים בפרט והחברה בכלל.
חוקרים מאוניברסיטת צפון קרוליינה, בשיתוף לנובו, החליטו להשקיע מאמצים באתגר הגלובלי הזה. האוניברסיטה מיישמת אלגוריתם המאפשר למידה מעמיקה ומבוסס על תהליך בינה מלאכותית לניתוח תמונה גאו-מרחבית, כדי לאתר קרקעות חקלאיות, לזהות את הגידולים באותן קרקעות, לעקוב אחר מצב האדמה ולחשב את צריכת המים מול משאבי המים הזמינים. זאת, במטרה ליצור מפות של אזורי בצורת. אותן טכניקות בינה מלאכותית עוזרות לחקלאים באופן מקומי וגלובלי לבחון את בריאות היבולים והאדמה, כדי לנהל את משאבי המים והאנרגיה ביעילות, וגם לשפר את הרווחיות שלהם, תוך שמירה על משאבי טבע נדירים.
ביוניברסיטי קולג' בלונדון חוקרים משחזרים אירועים של התנגשויות חלקיקים רבות באנרגיה גבוהה מניסוי ATLAS שנערך ב-LHC (ר"ת Large Hadron Collider) של CERN – מאיץ החלקיקים הגדול והחזק בעולם. עבודה זו היא כלי חשוב להתייחסות לכמה מהשאלות העקרוניות הבוחנות את מקורות היקום. עם זאת, העוצמה ההולכת וגדלה של ההתנגשויות ב-LHC קוראת תיגר על טכניקות זיהוי התבניות המסורתיות, ומכיוון שכך, יש צורך בכמויות משאבי מחשוב שאינן זמינות. כדי להתגבר על כך מתכוונים החוקרים באוניברסיטה, באמצעות שיתוף פעולה עם לנובו, להשתמש בבינה מלאכותית כדי לשחזר את המסלולים של החלקיקים על ידי שימוש בנתוני הדמיה מ-ATLAS באופן יעיל יותר מאשר בשיטות מסורתיות. גישה זו מייעלת את השימוש במשאב המחשוב, ובנוסף יכולה לעזור לאוניברסיטה בשחזור אירועים מורכבים אף יותר.