בוב סאטר, סגן נשיא יבמ העולמית לקוד פתוח: "מיקרוסופט היא אויבת של הקוד הפתוח; חייבים להישמר מפניה"
"אנו ביבמ בטוחים לגבי העתיד של הלינוקס, אולם עדיין ישנם אויבים שמנסים למנוע מהקוד הפתוח להתרחב – בשוק הארגוני וגם הצרכני. יש להיזהר מאותם אויבים, ולבדוק היטב – בשבע עיניים – את צעדיהם. לכן, לא משנה מה מיקרוסופט מצהירה – משנה מה היא עושה, והיא תעשה הכל על מנת לשמר את מעמדה הבכיר בעולם התוכנה הקניינית. יש להישמר מפניה"; על הפסקה הלא שגרתית הזו אחראי בוב סאטר, סגן נשיא יבמ העולמית לנושאי קוד פתוח וסטנדרטים. סאטר היה דובר המפתח במליאת הסיום של כנס LinuxWorld 2008, שננעל בסוף השבוע בסן פרנסיסקו.
"בזמן שכל נושא הקוד הפתוח פועל בעולם בהצלחה מזה כמה עשורים, הרי שיבמ איחרה להצטרף אליו ועשתה זאת רק לפני עשור", אמר סאטר בראיון ל-ICTnet. "למרות זאת, למדנו רבות כיצד לעבוד באופן שיתופי עם קהילות, וכיצד לתרגם את היתרונות של עבודה בסביבה פתוחה למשמעויות ולתועלות עסקיות עבור לקוחותינו".
הוא אמר, כי עד לפני עשור היתה יבמ במצב של חשש מכל תחום הקוד הפתוח. כך, שאלות רבות ניצבו בפניה, שבדיעבד, התגלו כחששות שווא: האם לינוקס יכולה לרוץ על החומרה של יבמ? האם ניתן – טכנולוגית וחוקית – לשים את התוכנות של יבמ על גבי לינוקס? האם קהילת הקוד הפתוח תמשיך להיות חזקה ומעורבת, או שמא היא "תתקע" את יבמ עם לינוקס ותעזוב אותה לנפשה לטובת שיגעון טכנולוגי חדש? האם לינוקס מספיק טובה טכנולוגית עבור מערכי IT ארגוניים? האם יהיו מספיק מומחי לינוקס בעולם? "אני שמח לבשר כי כל החששות שלנו בטרם הכניסה לעולם הפתוח – התבדו", אמר סאטר. הוא ציין, כי פעילות יבמ בעשור האחרון בעולם הקוד הפתוח הוכתרה כהצלחה, "אף אם פישלנו מפעם לפעם. למרות זאת אני שמח לקבוע כי אנו תורמים לקוד הפתוח הכי הרבה – ואנו במקום השלישי, אחרי רד-האט ונובל".
לדברי סאטר, "ההתמקדות בלינוקס משתקפת גם בהיקפי ההשקעה של יבמ בפיתוח ובשיתוף פעולה עם קהילת קוד המקור הפתוח העולמית. מעבר לעבודת הפיתוח במעבדות החברה סביב העולם, המתבצעת בסביבת לינוקס, מעסיקה יבמ יותר מ-600 מפתחים במרכז טכנולוגיית הלינוקס שלנו, אשר פועלים ותורמים קוד במסגרת יותר מ-100 פרויקטים של קהילת קוד המקור הפתוח".
הראיון המלא יפורסם מחר (ג') ב-DailyMaily