תוכן שיווקי
בעקבות אירוע פיצה וטכנולוגיה

"החזון של רד-האט מתמקד סביב הענן ההיברידי"

כך אמר אמיר ציפורי, ארכיטקט פתרונות בכיר ברד-האט

28/05/2018 16:47
אמיר ציפורי, ארכיטקט פתרונות בכיר ברד-האט. צילום: יח"צ

אירוע פיצה וטכנולוגיה התקיים בסינמה סיטי גלילות ביום ה' האחרון, כשבמרכזו שני מסלולים סביב תפישת ה-DevOps. זאת, בעקבות תכני כנס Red Hat Summit 2018, שהתקיים החודש בסן פרנסיסקו. מסלול אחד עסק בנושא ה-Dev והשני התמקד ב-Ops. אמיר ציפורי, ארכיטקט פתרונות בכיר ברד-האט (RedHat), היה דובר מרכזי באירוע, שאותו ארגנה מטריקס – השותפה הבכירה של רד-האט בישראל. ביקשנו מציפורי להרחיב על דבריו בכנס ומעבר לכך.

בהרצאתו סקר ציפורי את עיקרי הדברים מהכנס שהתקיים בסן פרנסיסקו ומהחדשות שרד-האט העולמית פרסמה במסגרתו. בנוסף, הוא הציג פרויקטים של חדשנות המתבצעים במעבדות רד-האט בעולם ובישראל, וייצאו לשוק במהלך השנה.

"הענן ההיברידי הפך לבחירה האינטואיטיבית"

החזון של רד-האט, שפורסם בכנס, מתמקד סביב הענן ההיברידי, שמאפשר ללקוחות לפתח ולרוץ על כל סוגי המחשוב הקיימים – פיזי, וירטואלי, ענן פרטי וענן ציבורי. "הענן ההיברידי הפך לבחירה האינטואיטיבית של המחשוב הארגוני", אמר ציפורי. "אנחנו רואים מגמה מובהקת של לקוחות שבודקים אם ניתן ליישם את פתרונות המחשוב שלהם בדרך זאת. פחות מעניין אותם היכן יהיה מערך המחשוב שלהם, העיקר שיהיה חזק, יציב ואמין, כי הם מבינים שמה שמתאים כיום לא בהכרח יתאים לעתיד של הארגון, כשמספר הלקוחות שהמערכות צריכות לשרת יגדל. כיום ארגונים רצים בדטה סנטר שלהם ומחר הם יצטרכו לרוץ מעל תשתית ציבורית או אפילו בענן הפרטי של הלקוח שלהם".

לדבריו, "ספקיות הענן הציבורי מציעות בימינו חדשנות בקצבים מהירים יותר מכפי שהארגונים מסוגלים לצרוך ולהכיל, ובשילוב עם הצורך לקשר אותם עם מערכות ה-Legacy ופתרונות ה-וירטואליזציה, נוצרים בלבול וסרבול בהטמעת הפתרונות".

עוד אמר ציפורי ש-"החזון של רד-האט הוא להפוך את הענן ההיברידי לזמין, אמין וקל יותר לצריכה. תפישת הענן ההיברידי שלנו היא לספק פלטפורמה אחידה – OpenShift, שמעליה יפתח הארגון את חזון החדשנות שלו. הארגון צריך להתמקד בפיתוח אסטרטגיית החדשנות שלו ולהריץ אותה היכן שרק ירצה. המטרה היא לספק רמה של אבסטרקציה של התשתית שמעליה המערכות ירוצו. זאת, כדי ליהנות משקט נפשי לעבוד על חדשנות במסגרת מהלכי הטרנספורמציה הדיגיטלית. המטרה היא שהכל ירוץ תמיד בכל סביבת ענן שהיא".

"חיזוק תשתית ה-OpenShift"

נושא מעניין נוסף שעליו דיבר ציפורי הוא רכישת CoreOS על ידי רד-האט בינואר השנה, תוך הסבר הסיבות לרכישה, חשיפת מפת הדרכים של CoreOS ומה היא תיתן ללקוחות. "מדובר בחיזוק תשתית ה-OpenShift – פלטפורמת יישומי הקונטיינר והענן ההיברידי של רד-האט – ביכולות אדמיניסטרטיביות של המפעילים, פתיחת הפלטפורמה לספקי תוכנה שיוכלו להטמיע ביתר קלות את המוצרים שלהם על OpenShift. בתחזוקה: הוספת יכולות עדכון Over the Air. יש כאן אוטומציה לכל ה-Stack מלמטה למעלה, וכן חשיפת מערכת הפעלה חדשה עבור קונטיינרים בלבד".

לגבי הנושא המרכזי של אירוע פיצה וטכנולוגיה השנה, ציפורי ציין שרד-האט מספקת פתרונות DevOps שמתחילים מלמטה. "כבר 14 שנים אנחנו מפתחים את מערכת ההפעלה לינוקס (Linux) שלנו כדי להביא לעולם קונטיינרים שמאפשרים את ה-DevOps, ובעזרת טכנולוגיית מיקרו-שירותים – שבירת התוכנה לחלקים קטנים וקלים, מתאפשרת גם אוטומציה, שהינה אבן יסוד של DevOps".

ציפורי ציין שרד-האט נמצאת ב-DevOps בשלושה תחומים: Red Hat Enterprise Linux – עם פתרונות שתומכים באוטומציה מלאה של תשתית כשירות (IaaS), תוך אפשרות להרחיב ולצמצם תשתית באופן אלסטי, כדי שמעליה יפותחו וירוצו תהליכי ה-DevOps. התחום השני הוא פלטפורמה ליישומים מוטי-ענן Cloud native apps)), כשגולת הכותרת היא OpenShift, המשמשת כשולחן עבודה סטנדרטי לפיתוח והרצת יישומים – גם ל-Dev וגם ל-Ops – תשתית ליצירת DevOps. כמו כן, מבצעת רד-האט אינטגרציית Native עם כלי DevOps כמו Jenkins.

בנוסף, מספקת OpenShift את כל שכבת ניהול מחזור חיי האפליקציה ושכבה איכותית של אוטומציה, עם מבט של 360 מעלות על תהליכי ה-DevOps, בלי צורך בכלים נוספים. בתחום הניהול והאוטומציה, CloudForms ו-Ansible הם מנועים אוטומטיים להגדלה והקטנה של משאבים, הקצאתם והרצת פעילויות אוטומטיות לפי אירועים במערכת כתהליכי DevOps אוטומטיים.

לבסוף, מעל OpenShift זמין כל מערך הפתרונות של Red Hat JBoss Middleware, שמעבר להפצה מסורתית בשרת מופץ גם לקונטיינרים, לריצה ב-OpenShift ולהשתלבות בתהליכי ההפצה הארגוניים.

אירועים קרובים