תוכן שיווקי
לקראת אירוע eGov, יום ב', 17 בדצמבר, LAGO, ראשון לציון

טכנולוגיות הענן החדשות – סביבות מרובות לצרכים שונים

16/12/2018 12:11
דורון אופק, מרצה בכיר לסייבר במכללת האקר יו. צילום: ניב קנטור

כתב: דורון אופק, מנהל SUSE ישראל.

בשנים האחרונות, עם המעבר המסיבי של ארגונים לשיטות ה-DevOps ולטכנולוגיות ענן, עולים אתגרים חדשים ושאלות חדשות בנוגע לבחירה בסביבה הנכונה ולכלים המתאימים ביותר לצרכים של כל ארגון. היות שההיצע רב ואופי הכלים והסביבות מגוון, יש דרכים רבות לשלב ולהטמיע טכנולוגיות חדשות בארגונים שמטרותיהם שונות.

אחד החידושים בתחום הוא ה-Cloud Foundery – פלטפורמת קוד פתוח לבניית אפליקציות מותאמות לסביבות ענן. המערכת, תולדה של שיתוף פעולה בין חברות שונות שחזו את הצורך, מתרכזת בייצור חוויית פיתוח נגישה ופשוטה, המסייעת למפתחים לבנות ולהפיץ אפליקציות בענן במהירות ובצורה מיטבית. כיום יש לערך 10 הפצות מסחריות שונות ומעודכנות לפלטפורמה, לרוב בתצורת ענן, המקלות על ארגונים בתהליך ההקמה, הניהול והתפעול במעבר למערכת. יש שתי הפצות שיכולות להתקיים גם באתר הלקוח (בדטה סנטר) וגם בענן הציבורי, והן ההפצה של פיבוטל וזו של SUSE.

אגב, רוב ההפצות המסחריות של הכלים שאזכיר במאמר הן קנייניות, כלומר – המפיץ מוסיף על הקוד שכבות ותוספות שיכולות להיות נוחות עבור צרכים שונים. יחד עם זאת, חשוב לבדוק שמערכות שייבנו עם ההפצות הללו יוכלו להיות מועברות לסביבות אחרות, ולא ייווצר Vendor Lock in.

קוברנטיס, המוכרת יותר, נוצרה כמערכת אורקסטרציה להפצת קונטיינרים (ולפיכך לאפליקציות), וייעודה שונה במעט. אמנם, היא עושה חלק ממה ש-Cloud Foundery עושה, אבל היא לא מערכת פלטפורמה כשירות (PaaS). קוברנטיס מייעלת את תהליך ההפצה וניהול האפליקציות, ללא אפשרות לבניית הקונטיינר או האפליקציה, כך שמעבר לחפיפה בין המערכות, הן משלימות. מנהל הרשת או האנשים האמונים על ההפצה והניהול ישתמשו יותר בקוברנטיס, בעוד שהמפתחים שעוסקים בבנייה ובבדיקה של האפליקציות (הקונטיינרים) יעבדו מול ה-Cloud Foundery.

הפתרון האלגנטי של SUSE

ב-SUSE מצאו פתרון אלגנטי על מנת לאחד את הכלים. היות שסביבת PaaS מיושמת באמצעות קונטיינרים, ומכיוון שבחברה הבינו שארגונים מתכוונים ליישם זאת בקוברנטיס, הם ביטלו בסביבת ה-Cloud Foundery את שרתי ההפצה והתפעול. כך, במקום להשתמש בשרתים ייעודיים, הפקודות מגיעות היישר לקוברנטיס, מה שמאפשר לארגון לצמצם את מספר השרתים ולחסוך בעלויות. אך זה לא הכל – SUSE ביצעה צעד נוסף לשילוב בין המערכות.

מאחר שלארגון המיישם יש כבר קוברנטיס, SUSE הפכה את שאר השרתים והשירותים (אלה שמסייעים למפתח) לקונטיינרים. בצורה זו נחסכה סיבוכיות נוספת של הסביבה, ובמקום שהארגון ייאלץ לבצע התקנה התחלתית על כמות גדולה של שרתים, הוא יכול להתחיל עם מערכת קטנה ולהגדיל אותה לפי הצורך.

כלומר, כל סביבת ה-Cloud Foundery של SUSE הינה קונטיינרים המיובאים לסביבת קוברנטיס. סביבה כזו יכולה להיות באתר הלקוח או בענן חיצוני, ולהתחבר ליותר ממערכת קוברנטיס אחת. ניתן אף להתקין מערכת קוברנטיס באתר הלקוח ומערכת שנייה בענן ציבורי, ולחבר את שתיהן ל-Cloud Foundery באחד משניהם. כך אפשר להקים ולנהל את אותן אפליקציות במקום אחד – וזהו, בעצם, ענן היברידי.

OpenStack הוא כלי שפועל בסביבת תשתית כשירות (IaaS). כלומר, מערכת שהתוצר שלה הוא VM שעובד בסביבת ענן, ויכול להיות ממוקם בדטה סנטר (אחד או יותר) ולספק תשתית הדומה לזו של העננים הציבוריים. בעבר, הקמת סביבה המבוססת על Openstack הייתה תהליך מורכב, אך ההפצות המועדכנות פתרו את הקשיים. השימוש ב-Openstack יכול להתבצע לצד השימוש בקונטיינרים (כלומר, קוברנטיס או Cloud Foundery), או להוות את התשתית להם כשלמעשה, סביבות הקונטיינרים יעבדו על OpenStack.

לסיכום, מספר טכנולוגיות ענן בקוד פתוח הבשילו בשנים האחרונות יחד עם הפצות קנייניות או חופשיות לחלוטין. הטכנולוגיות הללו פועלות במקביל בכדי לספק יכולות מתקדמות להפעלה ובנייה של ענן, כאשר הארכיטקטורה היא זו שקובעת אם זהו ענן מקומי או היברידי. מעבר הארגונים לטכנולוגיות הללו הולך וגובר עם ההפנמה של צמצום המורכבות שהן מציעות, החיסכון במשאבים, היכולות המשודרגות ובעיקר הגמישות להתאים אותן לצרכים המשתנים בכל ארגון. יחד עם זאת, חשוב מאוד להתייעץ לפני המעבר, לתכנן בקפידה ולהתאים את הכלים הטכנולוגיים השונים לצרכי הארגון.

להרשמה לאירוע לחצו כאן

אירועים קרובים