Zerto בחרה בפתרון הניטור PRTG: "המחיר הנמוך הוא רק בונוס"
Zerto נזקקה לניטור נרחב של תשעה דטה סנטרים ברחבי העולם, על מנת להבטיח אספקה רציפה של שירותי Resilience ללקוחותיה. הפתרון שמצאה: PRTG – מוצר שמספק מערך מלא של חיישנים – החל מצריכה של משאבים ו-Uptime של פעילות VMs, דרך הפיירוול ועד לרמת התהליך הספציפי. פתרונות PRTG מופצים בישראל על ידי Multipoint.
Zerto הישראלית מספקת פתרונות גיבוי והתאוששות מאסון לארגונים בכל העולם. הללו מסתמכים על זמינות מלאה של שרתי החברה, במטרה להבטיח פעילות עסקית רציפה. לאור הצמיחה המהירה שחוותה החברה בשנים האחרונות, היא מפעילה כיום תשעה דטה סנטרים ברחבי העולם וצוות ה-IT שלה נדרש לדעת בכל רגע את מצבם. פתרון ה-PRTG של Paessler אפשר ל-Zerto לנטר את כל פעילות השרתים, לזהות בעיות מבעוד מועד ולחסוך בעלויות בהשוואה לפתרונות אחרים.
נדב סבירסקי, מנהל ה-IT הארגוני של Zerto, הסביר את הסיבות לבחירה: "מדובר בפתרון פשוט ונוח להפעלה ולהתקנה. יתרון גדול מבחינתנו הוא שכל בסיס הידע (ה-Knowledge Base) של הפתרון זמין בקלות באמצעות חיפוש פשוט. למוצרים אחרים שבחנו לא היה בסיס ידע זמין כלל או שהוא היה חלקי וסגור לעיני כל. אנחנו שמחים לעבוד עם אינטגרטורים מובילים בתחומם, אבל במקרה של PRTG, את מרבית העבודה עשינו בעצמנו. ערך נוסף הוא המחיר – בחנו מוצרים יקרים ממנו בהרבה, שלא סיפקו לנו את דרישותינו. ללא ספק, מדובר במוצר מוביל בתחומו".
הצורך בפתרון החדש – בעקבות התרחבות החברה
פתרון PRTG מתבסס על מודל רישוי פשוט המחולק לחבילה בסיסית של 500 חיישנים, ומשם עוברים לחבילת Unlimited באופן אמיתי – לכל החיישנים ולכל השירותים. יכולות הניטור של PRTG כוללות VMware, חומרה, זיכרונות, LAN, שרתים, IP, רוחב פס, נתבים, מחשבים, Wi-Fi ואפילו טמפרטורה בחדרי שרתים.
הצורך בפתרון ניטור איכותי נוצר עם התרחבות החברה, כאשר פתרון הניטור בקוד הפתוח Nagios, שהיה בשימוש, כבר לא הצליח לענות על הדרישות העסקיות. "הגענו לשלב שבו פתרון הקוד הפתוח לא היה נוח לתפעול, דרש קסטומיזציה ולא סיפק את כל טווח החיישנים שאנחנו זקוקים להם", אמר סבירסקי. "הקסטומיזציה ב-PRTG גבוהה בהרבה ממתחרותיה ואפשרה לנו מגוון רחב של בדיקות. כחברה גלובלית עם דטה סנטרים מרוחקים, אנחנו חייבים לדעת את הסטטוס של כלל השירותים העסקיים".
הוא ציין כי "פתרון PRTG מספק ל-Zerto טווח מלא של חיישנים לניטור – החל מצריכה של משאבים ו-Uptime של פעילות VMs, דרך פיירוול, ועד לרמת התהליך הספציפי".
ב-Zerto מסבירים שתהליך ההטמעה היה פשוט ורק אחרי מספר חודשי הפעלה בפרודקשן נעזרו באינטגרטור כדי להעמיק את הידע אודות המערכת. בהמשך, לדברי אנשי החברה, הם מתכוונים להפעיל את הפתרון עבור צוותי פיתוח נוספים. הפתרון הייחודי של Paessler מעניק לכל צוות את היכולת לנטר רק את החיישנים הרלוונטיים לו.