תוכן שיווקי

ענקית האנרגיה הגרמנית E.ON רכשה את Innogy ותמשיך לפעול בישראל

מיקי שטיינר, מנהל הפעילות של E.ON בישראל : "אנחנו מציעים לחברות ישראליות קשרים עסקיים והזדמנויות לשותפויות עם ענקית אנרגיה הפעילה בכמה מדינות באירופה, בכללן גרמניה, פולין, שוודיה, צ'כיה, בריטניה ואיטליה"

16/11/2020 09:28
מיקי שטיינר, מנהל הפעילות של E.ON בישראל. צילום: ab-visualart

לפני כמה חודשים רכשה ענקית האנרגיה הגרמנית E.ON את החברה הגרמנית Innogy והיא מכריזה כעת כי תמשיך לפעול בישראל.  E.ON ישראל תנוהל על ידי מיקי שטיינר, שניהל עד כה את פעילות ההשקעות של Innogy בישראל, ולשעבר מנהל מרכז הפיתוח של סאפ (SAP) בישראל. שטיינר מספר על פעילות החברה בישראל, מה עשתה עד כה ומה מתוכנן בשנה הקרובה.

ספר, בבקשה, על הרכישה וכיצד היא תשפיע על הפעילות בישראל.

"E.ON רכשה את Innogy בסכום של 43 מיליארד אירו. מדובר באחת מעסקות המיזוג הגדולות שנעשו בשוק הגרמני בשנים האחרונות. כתוצאה מהמיזוג הפכה E.ON לאחת ממפעילות רשתות האנרגיה הגדולות באירופה, המספקת פתרונות אנרגיה לכ-50 מיליון לקוחות. E.ON מעסיקה כ-75,000 עובדים ופעילה ב-15 מדינות באירופה. הפעילות בארץ היא במסגרת חטיבת החדשנות – E.ON Innovation, שהמטה שלה ממוקם בעיר אסן ויש לה משרדים גם בברלין, כמו גם בישראל ובעמק הסיליקון.

E.ON  תמשיך לפעול בשוק הישראלי בניהולי, ועם אותו צוות בשינויים קלים, באמצעות שתי פעילויות מרכזיות: E.ON Innovation – שהיא פלטפורמה לחדשנות פתוחה (open innovation), ובמסגרתה נמשיך לתור אחר חברות סטארט-אפ וטכנולוגיות ישראליות חדשניות לטובת שיתופי פעולה עם היחידות העסקיות של החברה הגרמנית, ונשתף פעולה עם אוניברסיטאות בפרויקטי מחקר עתידיים. זאת, במטרה לזהות ולפתח את הטכנולוגיות והמודלים העסקיים הדיגיטליים העדכניים ביותר בתחום האנרגיה ומעבר לה, ולמנף אותם לטובת עסקי הליבה של E.ON. הפעילות השנייה היא FEV – Future Energy Ventures – שתבצע השקעות בחברות סטארט-אפ שישלימו וירחיבו את היכולות האסטרטגיות שלנו, ובמקביל נמשיך לעזור ולפתח את החברות שבהן השקענו עד כה".

כיצד פעלתם בישראל עד כה?

"עד המיזוג פעלנו בישראל בארבע השנים האחרונות באמצעות זרוע ההשקעות של Innogy Innovation Hub  וביצענו פה כבר 12 השקעות בסכום כולל של כ-15 מיליון דולר, בעיקר בתחומי  סייבר, קונסטרקשן-טק, פרופ-טק וערים חכמות. הקרן השקיעה בכל חברה בין חצי מיליון ועד שני מיליון דולר – השקעות סיד ו-A, וכמובן עזרה ביצירת ערך ובפיתוח החברות שבהן השקענו".

האם הרכישה תשנה את הדרך שבה תפעלו בשוק המקומי?

"זרוע ההשקעות התאגידית של E.ON, שתיקרא מעתה Future Energy Ventures, תמשיך ותנהל את תיק ההשקעות הקיים של E.ON בהיקף של כ-250 מיליון אירו, ותשקיע בשלבים מוקדמים ומעבר להם בסטטרט-אפים עם מודל עסקי מבטיח, מבוסס תוכנה, שהינם בעלי פוטנציאל אסטרטגי עבור E.ON.

נוסף על כך נפעל ליצירת שיתופי פעולה בין חדשנות ישראלית והיחידות העסקיות שלנו, וכאן נתמקד בחברות בוגרות יותר, כאלה שיש להן מוצר או שירות קיימים ושתוכלנה להביא ערך ליחידות העסקיות הקיימות שלנו בטווח המיידי. עולם האנרגיה מתמודד עם שינויים מפליגים, שנובעים מהצפי לעלייה גדולה בביקוש לאנרגיית חשמל עם המעבר לרכבים חשמליים ושינוי באמצעי הייצור. נדרשים פתרונות חדשניים כדי לשרת את השוק המתחדש, ואותם אנחנו מקווים למצוא בקהילת החדשנות בישראל.

בהמשך לכך נעבוד עם האקדמיה ועם חברות צעירות כדי לזהות כיוונים חדשים בעולמות שלנו ולחברם לארגוני המחקר והפיתוח של E.ON.

המהלך בעצם פותח הזדמנויות חדשות עבורנו ועבור הסביבה העסקית בישראל. מעבר לפעילות ההשקעה המתמשכת שלנו, נשתף פעולה, נוסף על חברות סטארט-אפ, גם עם חברות גדולות בתחומי העניין של E.ON, ונחבר אותן ליחידות העסקיות שלה. אנחנו מציעים לחברות ישראליות קשרים עסקיים והזדמנויות לשותפויות עם ענקית אנרגיה הפעילה בכמה מדינות באירופה, בכללן גרמניה, פולין, שוודיה, צ'כיה, בריטניה ואיטליה".

אילו תחומים מעניינים אתכם?

"אנחנו מחפשים חדשנות בשלל תחומים שיתמכו בשינויים שהזכרתי, בכללם טעינה של רכבים חשמליים, מערכות אנרגיה מתקדמות (מיקרו-גריד, תחנות כוח וירטואליות וכדומה), מערכות אספקת חשמל קהילתיות מבוססות אנרגיות מתחדשות, מערכות ניהול ובקרת מבנים, מערכות לייצור והפצה של אנרגיית חום ועוד".

אירועים קרובים