סוני העולמית תפטר 8,000 מעובדיה

פיטורי 4% מכוח העבודה של החברה יבוצעו במסגרת תוכנית התייעלות אשר עתידה להסתיים במרץ 2010 ● אך למרות הצהרות החברה, מומחים סוברים כי הפיטורים עלולים להגיע לכדי 16 אלף עובדים - זאת משום שהחברה הודיעה, כי היא מתכוונת לפטר 8,000 עובדים ארעיים ● עוד בתוכנית: סגירת מפעלים, כולל המפעל בצרפת, וקיצוץ ההשקעות במפעל ה-LCD בסלובקיה ● ביפן מודאגים

המשבר העולמי פוגע גם בחברות הטכנולוגיה הצרכניות. אתמול (ג'), מייד אחרי סגירת שוק המניות של טוקיו, הודיעה הנהלת סוני העולמית כי בכוונתה לפטר 8,000 איש – המהווים כ-4% מכוח העבודה הגלובאלי של החברה, המונה כ-185 אלף איש ואישה. הפיטורים יבוצעו במסגרת תוכנית התייעלות אשר עתידה להסתיים במרץ 2010.

עם זאת, למרות הצהרות החברה, מומחים סוברים כי הפיטורים עלולים להגיע לכדי 16 אלף עובדים. זאת משום שהחברה הודיעה, כי היא מתכוונת לפטר 8,000 עובדים ארעיים, שכן על פי הנהוג ביפן, עובדים אלו לא נכללים בסטטיסטיקה של החברה – ומשום כך אינם נכללים באחוז המובטלים.

במסגרת תוכנית הפיטורים, סוני תסגור כמה מפעלים ברחבי העולם, שמיקומם עדיין לא ידוע – להוציא את המפעל של החברה בצרפת שייסגר תוך שלושה חודשים. בנוסף, החברה תפסיק את ההשקעות הגדולות שהיא מזרימה למפעל שלה בסלובקיה, בו היא מפתחת גרסה חדשה של מסך טלוויזיה מסוג LCD.

נאופומי הארה, סגן נשיא בכיר של סוני, אמר בהתייחסו לתוכנית החדשה, כי הוא מתנצל בפני העובדים שיפוטרו, אך מסביר, כי לא היה ברירה. "המיתון הכלכלי פוגע בנו קשות, ויש ירידה בביקוש למוצרים שלנו. זאת בנוסף לתנודתיות בשער המטבע והעלייה בשער הין שפגעו קשות ברווחיות החברה", אמר הארה. הוא הסביר עוד, כי במסגרת התוכנית, חלק מהעבודות שבוצעו על ידי עובדי החברה יעברו למודל מיקור חוץ. לדבריו, יישום התוכנית כולה יחולל חסכונות של 1.1 מיליארד דולרים בשנה.

ואכן המצב של סוני בהחלט הורע בתקופה האחרונה: ברבעון השלישי הציגה החברה רווח נקי של 224 מיליון דולרים בלבד – ירידה של 72% לעומת הרבעון המקביל בשנה הקודמת. בכל שנתה הכספית המסתיימת במרץ 2009, הרווח הצפוי ירד ל-1.5 מיליארד דולרים – ירידה של כ-59% לעומת הרווח בשנה הקודמת.

הפיטורים בסוני ממחישים את עומק המשבר הכלכלי והשפעתו על יפן. זאת, משום שחברות טכנולוגיות צרכניות תמיד הפגינו עוצמה ולא נפגעו קשה ממשברים כלכליים. מתווספת לכך העובדה, כי ביפן אין זה דבר של מה בכך לפטר עובדים. למעשה, כל הנהלה המפטרת עובדים מקדישה להחלטה הקשה מחשבה מרובה מאוד, שכן אחת מהעוצמות של המשק היפני היא הקשר המיוחד בין העובד והמעסיק, נאמנות של העובד למקום העבודה ונאמנותו של מקום העבודה לעובד.

בינתיים ביפן מודאגים, משום שהקשיים של סוני משקפים את הקשיים של חברות טכנולוגיות רבות אחרות במדינה, כך שיתכן שהפיטורים בסוני הם רק הגל הראשון של פיטורים במדינה עתירת הטכנולוגיה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים