אבי אברהם, דור טכנולוגיות: "הרעיונות מאחורי מערכות המידע בקוקפיט, משמשים היום למערכות שו"ב"

"בעבר לא היה במערכות תא הטייס כלום, שכן היה חוסר במידע פנימי וחיצוני, אולם כיום יש צורך בהיתוך המידע", אמר סמנכ"ל דור טכנולוגיות, בכנס C5Israel ● לדבריו, "גם במרכזי השליטה האזרחיים רואים אמצעים טכנולוגיים, מידע זמין ומסונן וגמישות תפעולית" ● אלי פרנק, סמנכ"ל טכנולוגיות בבזק, פירט אודות פרויקט העברת דטה סנטר לאתר נפרד, ואמר כי "אף אחד לא הרגיש ולא ידע שאנחנו עובדים מאתר הגיבוי, גם לא משתמשי הפנים"

"הרעיונות העומדים מאחורי מערכות המידע בקוקפיט, משמשים היום למערכות שו"ב", כך אמר אתמול (ד') אבי אברהם, סמנכ"ל דור טכנולוגיות ואחראי על הטמעת מרכזי שליטה ובקרה, בכנס C5israel – הכנס הלאומי הראשון לתיקשוב מגזר הבטחון.

כך, ערך אברהם השוואה מעניינת בין התפתחות הקוקפיט במטוסים ובמערכות קרקעיות המשרתות את כלי הטיס, לבין מערכות שליטה ובקרה בגופים כגון חברות חשמל, תשתיות, מפעלים ועוד,  לדבריו, "בעבר לא היה בקוקפיט כלום, שכן היה חוסר במידע פנימי וחיצוני, היו בעיות תקשורת ומורכבות תפעול, ומיעוט אמצעים ומגבלות הפעלה. אולם, היום, יש יותר מדי מידע, ולכן יש צורך בהיתוך המידע. צריך גם לתת תמונת מצב למי שנמצא בקוקפיט, ורק את מה שהטייס צריך. בנוסף, נדרשת אפשרות לתגובה מהירה ושינוי משימה. כך, גם במרכזי השליטה האזרחיים רואים אמצעים טכנולוגיים, מידע זמין ומסונן וגמישות תפעולית".

"המגמות הטכנולוגיות במרכזי שליטה", הוא הוסיף, "כוללות תשתיות IP להעברת וידאו, תצוגות חכמות, ריבוי מקורות ויעדים, תצוגות תלת מימד ופתרונות אינטגרטיביים. החברה הקימה, בין היתר, את מרכזי הפיקוד והשליטה ברכבת ובמשטרת ישראל".

אלי פרנק, סמנכ"ל טכנולוגיות בבזק. צילום: קובי קנטוראלי פרנק, סמנכ"ל טכנולוגיות בבזק, פירט אודות פרויקט העברת דטה סנטר לאתר נפרד, הרחק ממרכז הארץ, תוך שמירה על המשכיות עסקית ורציפות מבצעית. לדבריו, "הפרויקט בוצע בשלושה שלבים: בשלב ראשון נבנה מערך גיבוי ושרידות כדי לאפשר שמירה על עדכניות, ברמת השרת הבודד והאתר, וכן התאמה ועדכון רציפים לשינויים (טכנולוגיים והתקנות), ויישום רחב ככל שניתן של ווירטואליזציה גם כמנגנון למעברים ללא השבתות. חלק מהעבודה היא גם שמירה על רמת השרידות".

הוא הוסיף, כי "בשלב שני בוצעו תרגילים חלקיים שוטפים לבחינת שרידות המערכת. לפני כשנה ביצענו תרגיל DRP תקופתי מלא, ובו דימוי של מצב אסון באמצעות ניתוק תקשורת אל האתר הראשי. בוצעה עבודה עסקית ומבצעית מלאה במשך יום שלם מאתר הגיבוי. ביום רביעי בלילה העברנו את כל מערכות המידע לעבוד מאתר הגיבוי. לפנות בוקר ניתקנו את התקשורת לאתר הרגיל. אף אחד לא הרגיש ולא ידע שאנחנו עובדים מאתר הגיבוי, גם לא משתמשי הפנים. גילינו שאחת המערכות נתקלה בקשיים של עבודה, כי היא חיפשה כתובת IP פיזית שישבה באתר הראשי. זו תקלה שלא היינו מגלים כשהתקשורת היתה למעלה".

פרנק אמר, כי "בניית הביטחון הזו איפשרה לנו להגיע לשלב השלישי, לשיא – דילוג הדטה סנטר הראשי מאתר לאתר, תוך שימוש ביכולות שנרכשו בתרגיל ה-DRP המלא, מעבר הדרגתי בשלבים, עם שמירת רגל על הקרקע. דאגנו יותר לשרתים כאשר הם נסעו בכבישים", סיכם בהלצה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים