Windows 10 – כל הפרטים
אחרי חודשים של המתנה וגרסאות מוקדמות, משיקה היום (ד') מיקרוסופט את מערכת ההפעלה החדשה ● מה היא כוללת? מי יקבל אותה ראשון? ומה מושק יחד איתה?
Windows 10 סוף סוף כאן: אחרי חודשים של המתנה, דיווחים, שמועות וגרסאות מוקדמות, מיקרוסופט (Microsoft) משיקה היום (ד') את מערכת ההפעלה החדשה והמדוברת.
אז מה כוללת Windows 10? בין היתר, חזרה של כפתור ה-"התחל", עוזרת אישית ומעבר בין חלונות באמצעות לחיצה על Alt ו-Tab. חלק מהחידושים כלולים במערכת כבר עתה וחלקם האחר יצורפו אליה בעדכונים הקרובים.
הראשונים לקבל את העדכון ל-Windows 10, וזה אמור לקרות במהלך היום, הם כחמישה מיליון המשתמשים שנרשמו בספטמבר לתוכנית ה-Windows Insiders של מיקרוסופט ושימשו כבוחני בטא. הם סיפקו פיסות משוב רבות ורעיונות, שלא מעט מהם מצאו את דרכם לגרסה הסופית של מערכת ההפעלה. בשלב השני יקבלו את העדכון המשתמשים שנרשמו מראש ולאחר מכן – שאר המשתמשים. בחברה לא מתחייבים לטווח בו יסתיימו כל העדכונים.
משתמשים פרטיים של Windows 7 SP1 ומשתמשי Windows 8.1 יקבלו את העדכון למערכת ההפעלה החדשה בחינם, כל עוד הם יתקינו את השדרוג במהלך השנה הקרובה, כלומר – עד ה-28 ביולי 2016.
בנוסף, יש לקחת בחשבון שמיקרוסופט עוברת עם Windows 10 למודל של תוכנה כשירות (SaaS) בהיבט של עדכונים שוטפים. כרגע לא ברור אם אי פעם תושק Windows 11 (במיקרוסופט מדברים על הגרסה הנוכחית כעל האחרונה), אך בחברה מבטיחים שמי שיתקין את Windows 10 יוכל להריץ תמיד את הגרסה המעודכנת ביותר של מערכת ההפעלה.
לקוחות ארגוניים שרשומים לתוכנית ה-Volume License של החברה יוכלו להתחיל להוריד את העדכון למערכת ההפעלה החל מה-1 באוגוסט.
כמו כן, הגרסה המושקת היום מיועדת לשימוש עם מחשבים שולחניים, לפטופים וטאבלטים. גרסת ה-Windows Mobile 10 עדיין נמצאת בשלבי בטא סופיים ונאמנה לדרכה, מיקרוסופט לא הכריזה על מועד השקה רשמי.
אין קורטנה בעברית, ו-Hello בעדכון הקרוב
מי שציפה למצוא, לאחר התקנת Windows 10, על שולחן העבודה שלו את העוזרת האישית החדשה, שלא יעצור את נשמתו: בינתיים היא לא זמינה בישראל, ובוודאי שלא בעברית. נכון להיום גם אין צפי מתי היא אמנם תושק בשפת הקודש. עוד תכונה שלא תהיה בהשקה, אך תצורף כבר בעדכון הקרוב, היא מערכת ה-Windows Hello, שאמורה לייתר את השימוש בכתיבת סיסמה כדי להיכנס למערכת. במקום זה, הכניסה תבוצע באמצעות צילום פנים, טביעת אצבע או סריקת רשתית.
כלים נוספים שאין להם עדיין מועד השקה רשמי, אך אפשר להעריך שישוחררו במהרה, הם הכלים לכותבי אפליקציות שנועדו כדי להמיר אפליקציות מאנדרואיד (Android) ומ-iOS לסביבת Windows 10. כל אפליקציה שתפעל על Windows 10 אמורה להתאים לכל סביבת עבודה וגודל מסך בו משתמשים: של טלפון, טאבלט או מסך מחשב. מיקרוסופט, שצופה למיליארד מכשירים עם Windows 10 בתוך שנתיים, מאמינה שהפעם היא תמשוך אליה מפתחים רבים.
שולחן העבודה החדש
Windows 10 מגיעה עם שולחן העבודה וכפתור ה-"התחל" הישנים. עם זאת, הם חדשים לחלוטין מבחינת עיצוב ומבחינת השילוב של אפליקציות קלאסיות ומודרניות באותו תפריט. בנוסף, מיקרוסופט מוותרת במערכת החדשה על ממשק האריחים הכושל של Windows 8. כל עוד עובדים במצב של שולחן עבודה, האפליקציות רצות בתוך חלונות, ולא משנה מה מקורן. אם רוצים, אפשר לבחור לעבור, בלחיצת כפתור, לעבודה במצב טאבלט, שאז האפליקציות רצות על מסך מלא. במחשבים עם מסכים ניתקים, ניתוק המסך מהמקלדת מעביר באופן אוטומטי למצב טאבלט, ובעת חיבור חזרה – המשתמש נשאל אם ברצונו לעבור למצב שולחן עבודה.
חידוש מרענן נוסף הוא ה-Task View – המעבר בין חלונות פתוחים באמצעות לחיצה בו זמנית על Alt ו-Tab. החלונות בממשק של המערכת החדשה גדולים וברורים, עם כותרות שמתארות במדויק את החלון הפתוח ומעבר אליו בלחיצה קלה. אפשר בנוסף לפתוח ולסגור בקלות שולחנות עבודה וירטואליים, כשניתן להעביר בגרירה אפליקציה משולחן אחד לאחר.
Windows 10 בארגון
מעבר לממשק החדש, השקיעה מיקרוסופט בתגבור ההיבטים הארגוניים של Windows 10. מעבר לשימוש ב-Hello לצורך כניסה למערכת, היא מציעה מספר כלים חדשים. אחד מהם הוא Device Guard – מנגנון לסגירת אפליקציות, כדי שלא ניתן יהיה להכניס אליהן וירוסים. כמו כן, המערכת מאפשר יצירת חנות ארגונית שרק העובדים יוכלו להוריד ממנה אפליקציות. בנוסף, ניתן לחסום את הפנייה לחנות חיצונית ולהותיר הורדה רק מהחנות הארגונית, וכן לבצע רכישה בנפח גדול של אפליקציות ולהפיץ אותן למשתמשים דרך החנות הזו. ה-Azure Active Directory מאפשר שימוש בשם המשתמש והסיסמה הארגוניים בלבד, ללא צורך בשם וסיסמה פרטיים בנוסף.
בתחום הניהולי, ניתן יהיה לשלב פתרונות צד שלישי ל-MDM כדי להגדיר למי מותר להיכנס למערכת.
יצוין כי לא יהיה צורך בהדממה של מערכות המחשוב הארגוניות כדי למחוק את מערכת ההפעלה הישנה ולהתקין את החדשה. העדכון רץ ברקע עד שהוא מוכן, כשהמשתמשים יכולים להמשיך ולעבוד, ועם הסיום המחשב מאותחל ועולה ישירות ל-Windows 10.
יחד עם Windows 10 מושק הדפדפן החדש של מיקרוסופט, Edge. הוא מהיר יותר, בעל ממשק נקי מאוד ומציע אפשרויות כמו יצירת רשימה לקריאה מאוחרת יותר, מצב קריאה, שמנקה את המודעות ומציג רק את הטקסטים והתמונות הרלוונטיות בכתבות, וכן אפשרות לשרבט ולהשאיר הערות על אתרים – ולשתף זאת עם אחרים.
תגובות
(0)