הסטארט-אפ היומי: יוגי – 12 תוכנות אבטחה מתוך התקן USB
המלחמה בנוזקות הרשת עוברת לכונני הפלאש הניתקים - כך לפחות סבורים בחברת יוגי שממושב בית הלוי ● בתוך החבילה, שעולה 90 עד 149 דולרים, תמצאו התקן USB או ExpressCard שמגיע עם פירוול, אנטי וירוס, אנטי ספאם, אנטי רוגלה, אנטי פישינג, VPN ופתרונות אבטחה נוספים
עולם התוכנה מציע אינסוף פתרונות אבטחה עבור משתמש המחשב המודאג לפרטיותו או לסודיות הנתונים שלו – החל מפתרונות נגד וירוסים וספאם, ועד למלחמה בגונבי זהויות, האקרים או סוסים טרויאניים. חלק מהתוכנות הללו חופשיות ובקוד פתוח וחלקן מסחריות ומאוד יקרות – אבל כמעט כולן דורשות מהמשתמש להתקין אותן על המחשב האישי שלו, ואז להתמודד עם הגדרות תוכנה מקצועיות ומסובכות.
יוגי, סטארט-אפ אבטחה ישראלי ממושב בית הלוי שבעמק חפר, מעסיק כ-35 עובדים ומציע גישה שונה לגמרי. הרעיון של שלמה טובול – מייסד יוגי שייסד גם את חברת שני מחשבים ואת חברת האבטחה פינג'אן, הוא לייצר מחשב עצמאי מיניאטורי בגודל של התקן USB או ExpressCard, שעליו כבר מותקנות מיטב תוכנות האבטחה החופשיות, ואז להכניס אותו אל תוך מחשב העבודה שלנו. יוגי מציעה שהתקן האבטחה שלה יטפל עבורנו בכל פעולות האינטרנט והאבטחה בסביבה מוגנת ומוגדרת מראש, שאינה מסכנת את הנתונים החסויים שלנו. אנשי יוגי אף מבטיחים, כי ההתקן ימשיך להתחבר מדי שעה אל השרתים שלהם, ויפטור את המשתמש מחובת התחזוקה והעדכון של סט תוכנות האבטחה המקצועיות שמגיעות עם ההתקן בעת הרכישה.
לדברי אבי דרדיק, סמנכ"ל ניהול המוצרים של יוגי, כל התקן USB או ExpressCard מגיע עם פירוול, אנטי וירוס, אנטי ספאם, אנטי רוגלה, אנטי פישינג, VPN ופתרונות אבטחה נוספים. "החברה מאמינה באספקת מוצר האבטחה הטוב ביותר עבור כל קטגוריית אבטחה שהיא – החל מפיתרון האנטי וירוס של קספרסקי, ועד פתרונות IDS מתקדמים של SNORT". הגרסה האחרונה של יוגי עולה 149 דולרים, אך לדברי דרדיק, ניתן להשיג את גרסת ה-USB תמורת 90 דולרים באתרים שונים ברשת האינטרנט.
במהלך החודש האחרון הוסיפה יוגי רכיב אבטחה נוסף ומסקרן אל התקן האבטחה שלה בשם TOR, פרויקט תוכנה שמאפשר אנונימיות מוחלטת ברשת האינטרנט. "ההוספה של TOR מאפשרת ללקוחות שלנו לגלוש מכל מקום לכל מקום, כאשר אתה יודע בוודאות שמי שחולק איתך את ההוט-ספוט ברשת אינטרנט אלחוטית ציבורית, לא יכול לדעת לאן אתה גולש או מה אתה עושה, ולאתר אליו אתה גולש אין את היכולת לזהות את כתובת ה-IP שלך", מתלהב דרדיק מיישום עוד טכנולוגיה של קוד פתוח במכשיר האבטחה שלו, ומספר כי רוכשי מכשיר היוגי אפילו יכולים "לבחור דרך ה-GUI שלנו מאיזה מדינה הם מגיעים לאתר. אתה יכול לבחור אם אתה מגיע מאנגליה או מארצות הברית ואתה יכול 'להתחפש' לגולש שמגיע ממדינה אחרת".
הערות והצעות למדור ניתן למסור בכתובת הדוא"ל הבאה.
תגובות
(0)